Tensiuni in echipa de Fed Cup a Romaniei inaintea meciului cu Marea Britanie

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 23 Martie 2017, ora 12:02
5651 citiri
Tensiuni in echipa de Fed Cup a Romaniei inaintea meciului cu Marea Britanie
Foto: Facebook/ Federatia Romana de Tenis

Atmosfera nu este deloc linistita in echipa de Fed Cup a Romaniei inaintea meciului cu Marea Britanie, din barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala II.

Surse autorizate au dezvaluit pentru Ziare.com ca Ilie Nastase, capitanul nejucator al echipei, si antrenorul Alina Tecsor ar fi stabilit deja ca pentru intalnirea cu britanicele sa fie chemate cinci jucatoare, cele patru care s-au aflat in lot la duelul cu Belgia, plus Simona Halep, intre timp refacuta dupa accidentare.

Este o decizie care a provocat nemultumirea celor mai bine clasate romance din clasamentul WTA.

Din informatiile obtinute de Ziare.com rezulta faptul ca Halep, Irina Begu, Monica Niculescu si Sorana Cirstea nu ar agrea concovarea Patriciei Tig, cea care ar fi a cincea componenta a lotului.

Nemultumirea acestora ar fi provocata de faptul ca, la disputa cu Belgia, din luna februarie, Patricia ar fi refuzat sa joace in meciul de dublu, acuzand o accidentare. Astfel, in jocul de dublu, de pe 12 februarie, au evoluat Sorana Cirstea si Monica Niculescu, in conditiile in care partida era pierduta, iar ele au evoluat si in prima zi, in meciurile de simplu.

Accidentata la Fed Cup, "Pati" a jucat o saptamana mai tarziu doua meciuri in calificarile turneului de la Dubai.

O alta nemultumire este provocata de bani. Asa cum se stie, fiecare tenismena convocata pentru duelurile din Fed Cup primeste bani din partea Federatiei, sumele fiind negociate individual cu fiecare sportiva in parte. Convocarea a cinci jucatoare inseamna automat ca sumele oferite de Federatie vor fi mai mici.

Iar un lot extins inseamna ca sunt sanse mari ca o sportiva, de regula cea mai slab cotata, sa nu evolueze deloc, mai ales daca va fi un duel strans, impins pana in meciul decisiv de dublu. Insa chiar daca nu va evolua, aceasta isi va primi banii din partea FR Tenis.

Ramane de vazut cum vor primi Ilie Nastase si Alina Tecsor aceste nemultumiri si daca vor merge pana la urma pe ideea unei echipe formata din cinci jucatoare.

Intalnirea Romania - Marea Britanie, din play-off-ul Grupei Mondiale II a Fed Cup, va avea loc in perioada 22 - 23 aprilie la Mamaia.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Fed Cup Romania, #probleme echipa Fed Cup Romania, #Romania Marea Britanie Fed Cup, #Patricia Tig Fed Cup Romania , #Fed Cup