Tiriac reactioneaza dupa ploaia de la Roland Garros: Le spun de 20 de ani. O lume intreaga rade acum

Marti, 31 Mai 2016, ora 15:49
28010 citiri
Tiriac reactioneaza dupa ploaia de la Roland Garros: Le spun de 20 de ani. O lume intreaga rade acum
Foto: Hepta.ro

Ion Tiriac a vorbit despre problemele cauzate de ploaie la Roland Garros, unde meciurile din ultimele trei zile nu s-au putut desfasura conform programului.

Omul de afaceri sustine ca i-a avertizat pe francezi de 20 de ani ca trebuie sa construiasca macar un teren acoperit. Tiriac explica totodata si motivul pentru care acest lucru nu este posibil momentan: un conflict intre organizatori si vecinii dintr-un cartier rezidential, care se opun constructiei unui acoperis, din motive ecologice.

"Le spun de 20 de ani ca trebuie sa aiba un teren acoperit. La Madrid m-au ascultat si am ceea ce restul lumii nu are (3 terenuri acoperite - n.red.). Intr-o tara exista un lucru ce se numeste democratie. Astazi sunt zece oameni aflati la jumatate de kilometru distanta de teren care nu vor acoperis. Guvernul francez spune da, orasul spune da, federatia de tenis are atatia bani, dar sunt cei zece care spun nu. De ce e Franta cea mai democratica tara din lume?", a spus Tiriac, citat de Tennis World Italia.

Patronul turneului de la Madrid a mai afirmat ca Roland Garros inregistreaza pierderi colosale din cauza ploii. Mai mult, Tiriac crede ca Parisul se face de ras in aceste zile.

"Parisul incaseaza 400 de milioane de euro pentru ca gazduieste acest turneu. Despre ce vorbim aici? In afara Turului Frantei (ciclism - n.red.), nu exista o alta competitie la fel de mare precum Roland Garros. Pierderile de luni se ridica la 100 de milioane de euro cu siguranta. Din reclame, drepturi TV... Ce le spui oamenilor din 210 tari? Ce ploaie? O lume intreaga rade acum!", a completat Tiriac.

Potrivit reprezentantilor turneului, pierderile de luni s-ar ridica insa la doar 2 milioane de euro, de 50 de ori mai putin decat estimarea facuta de Tiriac.

La Madrid, Tiriac beneficiaza de un complex cu trei terenuri acoperite, construit de autoritatile spaniole. Suma de constructie se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro.

John McEnroe a reactionat si el dur

Situatia creata la Roland Garros a starnit o reactie dura si din partea multiplului campion de Grand Slam, John McEnroe, care i-a criticat pe francezi.

"Ce ar fi sa mutam Openul Francez pe Riviera? Nu doar ca ploua, dar aici imi ingheata si fundul! Ni s-a spus ca vom avea acoperis pana in 2016. Pai, suntem in 2016! Nu cred ca e prea bine! Directorul turneului mi-a spus ca daca totul merge bine s-ar putea sa avem acoperis pana in 2020! Nu mai cred nimic! Toate celelalte turnee au acoperis, numai voi nu! O sa dau cateva telefoane, o sa-l sun pe Obama, poate-i ajut pe francezi!", a spus McEnroe la Eurosport.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Tiriac ploaie Roland Garros, #Ion Tiriac acoperis Roland Garros , #Roland garros