Antrenorul Serenei Williams cere o adevarata revolutie in tenis: Bianca Andreescu, data exemplu

Marti, 16 Aprilie 2019, ora 15:00
34683 citiri
Antrenorul Serenei Williams cere o adevarata revolutie in tenis: Bianca Andreescu, data exemplu
Foto: Instagram Patrick Mouratoglou

Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, a propus o adevarata revolutie in tenisul mondial. Mouratoglou spune ca, daca nu va fi ascultat, tenisul va ramane fara fani in urmatorii ani deoarece acestia vor inceta din viata.

Francezul sustine ca tenisul trebuie sa se schimbe urgent si sa renunte la spiritul conservator, pentru ca singurii sai fani sunt deja la o varsta inaintata.

"Traim intr-o era in care tenisul a ramas foarte mult in spatele celorlalte sporturi. Discut cu forurile decizionale pentru a incerca sa schimb asta deoarece e momentul. Daca nu facem schimbari, s-ar putea sa fie prea tarziu.

Daca va uitati la statistici, varsta medie a unui fan de tenis este de 62 de ani. Daca nu facem ceva acum, va fi prea tarziu. In 10 ani, varsta medie a fanilor va fi de 72 de ani, daca nu ne miscam. E timpul sa mergem mai departe! E timpul sa realizam ca traditia e fantastica, dar trebuie sa traim in secolul de astazi", a spus Mouratoglou pentru Metro.

Apoi, Mouratoglou l-a dat exemplu pozitiv pe Nick Kyrgios si considera ca toti sportivii trebuie lasati sa se poarte cum doresc pe teren, indiferent daca se cearta cu arbitrii sau adversarii.

"Jucatorii trebuie lasati sa fie asa cum sunt, sa arate asta. Vei avea oameni carora le va placea si oameni carora nu le va placea, dar vor fi incantati de spectacol. Daca toti jucatorii se comporta la fel, va fi plictisitor. Noua nu ni se pare asta acum deoarece iubim tenisul, dar luati pe cineva din exterior si va spune ca este incredibil de plictisitor", a explicat Mouratoglou.

Mai mult, francezul sustine ca si sistemul reluarilor video ar trebui eliminat deoarece din cauza lui au disparut controversele.

"Hawk-Eye este o greseala! Nu mai exista nicio controversa. Pe vremuri, McEnroe era nebun, era grozav, ne distram. Acum spune ca mingea e afara, ok. Sec! Tehnologia este grozava, e fantastica, dar, sa fim seriosi, nu dorim sa fie totul sec! Vrem sa ne certam deoarece mingea a fost in teren, vrem sa avem o controversa de discutat cu prietenii", a punctat acesta.

Mai mult, el a afirmat ca si coaching-ul ar trebui extins la nivel mondial si a oferit drept exemplu finala de la Indian Wells, dintre Bianca Andreescu si Angelique Kerber, cand sportiva din Canada a intors soarta meciului dupa o discutie cu antrenorul Sylvain Bruneu.

"Interzicerea coaching-ului e o greseala! Codul de conduita e o greseala. Mare greseala! Mare greseala! Lasati oamenii sa fie cum sunt ei pe teren, pentru ca oamenii sa aiba ocazia sa-i cunoasca, sa-i placa, sa nu-i placa.

Ati vazut ce s-a intamplat din senin in finala de la Indian Wells? Antrenorul Biancai a fost grozav, a facut o treaba incredibila si meciul s-a schimbat din senin. A fost incredibil, discursul lui a fost o sursa de inspiratie. Acel om a fost cu adevarat, cu adevarat grozav! Si-a facut treaba grozav si a schimbat meciul. A fost cu adevarat minunat ca am participat la acel moment", a mai spus Mouratoglou.

C.S.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Patrick Mouratoglou schimbari tenis , #stiri tenis