Antrenorul Serenei Williams, despre noua senzatie din tenisul mondial: "E foarte, foarte buna"

Marti, 10 Iulie 2018, ora 15:00
14449 citiri
Antrenorul Serenei Williams, despre noua senzatie din tenisul mondial: "E foarte, foarte buna"
Foto: wimbledon.com

La doar 14 ani, Cori Gauff e cea mai tanara participanta la Wimbledon, in competitia rezervata juniorilor, si are deja in palmares un turneu de Grand Slam castigat!

Cori Gauff, care e cunoscuta sub numele de "Coco", a castigat luna trecuta Roland Garros-ul la juniori, dupa ce-a invins-o in finala pe compatrioata sa americana Caty McNally, cu doi ani mai in varsta.

Saptamana aceasta, la Wimbledon, Gauff va incerca sa devina prima tenismena dua elvetianca Belinda Bencic care castiga doua turnee consecutive de Grand Slam. Iar in primul tur a invins-o fara probleme pe Gergana Topalova, cu 6-1, 6-4.

Prestatiile lui Cori Gauff i-au atras atentia si antrenorului Serenei Williams, francezul Patrick Mouratoglou.

"E foarte, foarte buna", a spus Mouratoglou pentru site-ul oficial al turneului de la Wimbledon.

"E o atleta si o luptatoare incredibila. Sunt multe lucruri la care trebuie sa lucreze, dar are o baza incredibila si e foarte motivata. Viitorul suna foarte bine pentru ea", a completat acesta.

Stabileste recorduri de cand a pus mana pe racheta

Gauff, al carei tata e antrenor de baschet si mama fosta gimnasta si atleta, a inceput sa stabileasca recorduri inca de cand a pus mana pe racheta de tenis.

In 2014, Cori Gauff a devenit cea mai tanara campioana din istoria tenisului american, cand a castigat turneul national under 12 ani, avand varsta de 10 ani! Doi mai tarziu, a triumfat la Orange Bowl, un prestigios turneu de juniori din Statele Unite ale Americii. Iar anul trecut, pe cand avea doar 13 ani, a ajuns in finala US Open la juniori, pe care a pierdut-o in cele din urma in fata compatrioatei sale Amanda Anisimova.

"Am spus intodeauna ca vreau sa fiu precum Serena Williams si sa realizez lucrurile pe care ea le-a reusit. Dar vreau sa fiu chiar mai buna, cat pot de buna" - Cori Gauff.

"As fi surprins daca in urmatorii trei ani nu se va afla in Top 100 WTA", spune Mouratoglou, care a castigat 10 turnee de Grand Slam impreuna cu Serena Williams, cu care colaboreaza din 2012.

Gauff, care se antreneaza atat in Statele Unite ale Americii, cat si la Academia de Tenis a lui Mouratoglou din sudul Frantei, nu e lipsita deloc de incredere.

"Vreau sa fiu cat mai buna, cea mai buna din istorie", a spus ea intr-un interviu acordat CNN, dupa ce-a pierdut finala US Open de la juniori, in luna septembrie a anului trecut.

La Roland Garros-ul castigat luna trecuta, Gauff a spus ca s-a inspirat de la idolul ei, Serena Williams, cu care s-a intalnit de cateva ori cand s-a antrenat in Franta.

In luna mai a acestui an, Cori Gauff si-a facut debutul si in circuitul ITF, la Osprey, unde a reusit sa castige primul ei meci! La doar 14 ani...

Eroina de la Stuttgart: a jucat trei meciuri de trei ore și a ajuns în semifinale. Cum arată careul de ași
Eroina de la Stuttgart: a jucat trei meciuri de trei ore și a ajuns în semifinale. Cum arată careul de ași
Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek (1 WTA, principala favorită) s-a calificat vineri seara în semifinalele turneului WTA 500 de la Stuttgart (Germania), dotat cu premii totale de 802.237...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Cori Gauff , #stiri tenis