Cel mai bun tenismen roman, atacat de fostul partener: "Succesul l-a schimbat"

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 11:46
6965 citiri
Cel mai bun tenismen roman, atacat de fostul partener: "Succesul l-a schimbat"

Horia Tecau, cel mai bun jucator de tenis roman in acest moment, este atacat, subtil, de fostul sau partener de la dublu, Florin Mergea.

Intr-un interviu acordat celor de la Adevarul, Mergea spune ca a fost despartit de Tecau de anumite interese si il acuza pe proaspatul campion de la Australian Open ca s-a schimbat dupa ce a devenit un jucator de succes pe plan mondial.

Florin Mergea a povestit cum a ajuns sa joace dublu alaturi de Tecau si cum cei doi, care pareau o pereche de aur pentru echipa noastra de Cupa Davis, au ajuns sa nu-si mai vorbeasca.

"Nu s-a pus niciodata problema sa ne axam pe dublu pana in 2007. Si Horia isi dorea o cariera la simplu. In plus, era normal ca eu sa urmaresc simplul din moment ce eram numarul 2 in lume la juniori. O parte din vina o are si conducerea Federatiei si a Cupei Davis de atunci. Ei au ales relatiile si jocurile de culise in loc sa ridice si sa promoveze o echipa redutabila in Cupa Davis. Eu sunt cel care a insistat aproape un an, in 2007, sa ne axam pe dublu. A urmat meciul cu Franta de la Clermont Ferrand, pe care l-am castigat, moment in care am inceput sa facem un plan impreuna. Asta in conditiile in care eu eram impins de la spate de foarte multa lume sa raman axat pe simplu.

In scurt timp am ajuns aproape de Top 100 la dublu, totul mergea bine, eram in urcare, vorbeam sa ne cautam antrenor, eram la Roma si, cu cateva zile inainte sa plecam la urmatorul turneu, Horia m-a anuntat ca nu mai poate sa joace cu mine, ca o sa joace cu Allegro, care era pe locul 50 atunci, pentru ca asa i-au spus sponsorii. Horia avea contract doar pentru simplu, deci era cam greu sa-i dicteze sponsorii cu cine sa joace dublu.

Nu mi-a zis nimic mai mult, dar vreau sa cred in continuare ca am fost despartiti si ca nu ne-am despartit noi de buna voie. Oricum, la ce istorie aveam impreuna, putea macar sa vina si sa imi spuna ce sau cine l-a determinat sa ia aceasta decizie. Nu suntem certati, dar probabil succesul l-a schimbat putin incat nu mai raspunde la telefoane sau la mesaje", a explicat Florin Mergea.

In Romania nu sunt conditii

Florin Mergea a fost, in perioada adolescentei, unul din cei mai promitatori juniori ai planetei, castigand turnee de Mare Slem la acest nivel si invingand jucatori ca Murray, Tsonga sau Berdych, care acum sunt in topul ATP.

Tot el ne explica motivul pentru care nu a reusit sa se impuna dupa perioada junioratului.

"De la 13 la 17 ani eu nu am avut antrenor, perioada cruciala pentru orice jucator de tenis. Tot ce am jucat pana la 18 ani a fost din talent. La 18 ani am invatat ce este pregatirea fizica in America de la Nick Brebenel, pregatire care m-a ajutat sa si castig Wimbledon-ul. Am invatat voleul cu Bogdan Popovici la 20 de ani. Tot atunci am invatat serviciul si tactica in Canada de la Dan Mocanu. Cand l-am batut pe Berdych la Wimbledon, el era deja pe locul 210 ATP. Toti acesti jucatori de care vorbiti aveau 2-3 oameni dupa ei (antrenor, preparator fizic, maseur) de la 12 ani fiind preluati de marile academii ale Europei si ale Statelor Unite.

Conditiile la noi din tara pentru a face performanta erau si sunt inexistente. Cand am trecut la seniori, parca m-am lovit de un zid, toate lipsurile din jocul meu spunandu-si cuvantul. Chiar si asa, am ajuns aproape de top 200, eram in plina ascensiune cand, in timp ce jucam calificari la Wimbledon, am suferit o tendinita la genunchiul stang. Acest lucru m-a tinut departe de orice efort timp de trei luni", a mai spus Mergea.

Recent, fostul sau partener de la dublul de Cupa Davis a Romaniei, Horia Tecau, s-a impus pentru prima data in cadrul unui turneu de Grand Slam, el castigand proba de dublu mixt de la Australian Open.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Florin mergea horia tecau, #Tecau victorie Australian Open, #horia tecau atacat , #stiri tenis