Fata necunoscuta a tenisului: Un raport prezinta probleme de integritate majore

Joi, 26 Aprilie 2018, ora 13:17
21079 citiri
Fata necunoscuta a tenisului: Un raport prezinta probleme de integritate majore
Foto: fedcup.com

Tenisul se confrunta cu probleme de integritate ''foarte semnificative'' provocate de o crestere masiva a pariurilor pe internet, se arata intr-un raport independent publicat miercuri si in care un anchetator descrie aceste probleme ca un ''tsunami''' la nivelurile inferioare ale acestui sport, transmite Reuters.

Raportul interimar pentru revizuirea independenta a integritatii precizeaza ca ancheta sa desfasurata pe o durata de doi ani nu a aratat o raspandire a coruptiei la nivelurile inalte ale tenisului profesionist, dar ''exista probe legate de unele probleme''.

Raportul de revizuire a fost comandat de organismele responsabile ale tenisului (ATP, WTA, ITF si Grand Slam Board) in 2016, in urma unor relatari din partea BBC si BuzzFeed News care pretindeau ca 16 jucatori din top 50 mondial au fost semnalati catre Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) din cauza suspiciunii ca unele meciuri ar fi fost trucate.

Presedintele comisiei care s-a ocupat de ancheta, Adam Lewis, a subliniat ca ''trucarea de meciuri este improbabila la nivelul unui grand slam. Toti indicatorii arata ca problemele sunt la nivelurile inferioare''.

Raportul recomanda o monitorizare mai atenta a competitiilor de nivel inferior, un anchetator mentionand ca exista un ''tsunami'' de probleme, alte recomandari fiind o revizuire a primelor si a sistemului de alcatuire a clasamentului.

De asemenea, documentul indeamna la o educare mai buna a jucatorilor, la eliminarea sponsorizarilor din partea caselor de pariuri, schimbarea regulilor legate de integritate, sa creasca importanta TIU si aceasta comisie sa devina independenta.

Comisia a precizat ca avantul pariurilor online si vanzarea datelor legate de scorurile live au dus la o crestere a problemelor si a recomandat ITF sa nu mai cedeze drepturile privind datele la turneele futures de 15.000 de dolari si probabil si la altele.

Un sondaj la care au participat 3.200 de jucatori a scos la iveala faptul ca 16 procente din acestia cunosteau direct jucatori de tenis care pariaza pe meciuri, 11% stiau de informatii din interior sunt furnizate pariorilor, iar 14,5% aveau cunostinta de meciuri trucate, 35% dintre acestia afirmand ca au aflat informatii legate de meciuri trucate in mai multe cazuri.

Lewis a precizat ca in aceste cazuri pariurile sunt la scara mica, jucatorii cautand sa acopere costul unui zbor sau in castigul unei rude, care este sustinator financiar.

Raportul final va fi publicat in cursul acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#raport blaturi tenis , #stiri tenis