Povestea fascinanta a lui Suzanne Lenglen, primul star din istoria tenisului feminin

Joi, 13 Iulie 2017, ora 17:00
5633 citiri
Povestea fascinanta a lui Suzanne Lenglen, primul star din istoria tenisului feminin
Foto: captura Youtube/Flashback on Film

Frantuzoaica Suzanne Lenglen are o poveste demna de o carte. Considerata prima diva din istoria tenisului feminin, ea impresiona atat pe teren cat si in afara lui.

Recent s-au implinit 79 de ani de la moartea jucatoarei care a facut tenisul mai frumos, dupa cum noteaza AFP intr-un reportaj.

In urma cu aproape un secol, Lenglen era o jucatoare de netrecut pe teren si una dintre cele mai apreciate in afara lui: pentru frumusete, eleganta si stilul de viata pe care il avea.

Cea mai buna perioada a carierei a avut-o intre 1919 si 1926, cand a castigat sase titluri numai la Wimbledon. In aceasta perioada a pierdut un singur meci in cei sapte ani! In total, cariera a incheiat-o cu 250 de titluri castigate si a avut o serie de 116 meciuri la rand fara infrangere.

Suzanne Lenglen, care da astazi numele unei arene de la Roland Garros, este considerata pe buna dreptate una dintre cele mai mari tenismene din istorie.

Era atat de buna incat adversarele se bucurau chiar si daca-i luau un game.

"Nu doar ca-si batea adversarele, ci le demola! Adversarele isi masurau succesul in puncte. Un game era un triumf, iar un set era istoric!", a scris Sports Illustrated, intr-un articol din 1982.

Secretul sportiv al lui Lenglen era faptul ca s-a antrenat numai cu barbati. Tocmai de aceea, jocul lui Lenglen a fost considerat multa vreme unul barbatesc.

In acele vremuri conservatoare, Lenglen avea insa atitudinea unei dive rebele. Purta rochite scurte, venea la meciuri cu buzele rujate si obisnuia sa bea coniac in pauzele dintre game-uri.

Era considerata o petrecareata acerba, ii placea sa consume bauturi alcoolice si sa schimbe barbatii. Era protagonista ziarelor din acele vremuri si ajungea adesea pe prima pagina prin stilul sau de viata libertin.

Le cerea organizatorilor sa ii programeze meciurile cat mai tarziu deoarece isi dorea sa-si revina dupa noptile pierdute. Stilul de viata agitat avea insa sa o coste, motiv pentru care s-a retras la doar 27 de ani.

In 1938 avea insa sa fie diagnosticata cu leucemie, la doar 39 de ani. Peste doar cateva saptamani a orbit, iar la mica distanta a si incetat din viata.

Suzanne Lenglen ramane totusi un nume de referinta in istoria tenisului feminin, fiind considerata una dintre cele mai mari jucatoare.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#poveste Suzanne Lenglen, #cariera Suzanne Lenglen , #stiri tenis