Presa din Italia avertizeaza Romania dupa ce o tenismena a refuzat sa-si mai reprezinte tara

Sambata, 08 Decembrie 2018, ora 19:05
26133 citiri
Presa din Italia avertizeaza Romania dupa ce o tenismena a refuzat sa-si mai reprezinte tara
Foto: Facebook/Raluca Serban

Vestea ca o tenismena din Romania a hotarat sa nu-si mai reprezinte tara in circuitul WTA, suparata ca nu a primit niciun ajutor din partea Federatiei, starneste ecouri in presa internationala.

Jurnalistii italieni de la Tennis Circus comenteaza decizia Ralucai Serban de a renunta la pasaportul romanesc pentru a reprezenta Cipru si lanseaza un avertisment.

In opinia italienilor, chiar daca Raluca Serban nu reprezinta momentan un nume mare in tenisul mondial, Romania poate avea de suferit in anii urmatori. Asta deoarece Simona Halep si colegele ei de generatie au deja o varsta inaintata, in timp ce Raluca Serban era considerata cea mai talentata tanara jucatoare a Romaniei.

Italienii sunt de parere asadar ca Romania risca sa nu mai aiba viitor in tenisul feminin dupa decizia Ralucai.

"Ascensiunea, poate de neoprit, a tenisului din Romania, duce la indepartarea Ralucai Serban. Tenismena din Constanta a devenit cetatean cipriot, confirmand cat de mult conteaza Romania in lumea tenisului. Cu 15 jucatoare active la nivel inalt, Romania se afla departe de natiunea secundara din circuitul de tenis. Iar vestea ca Raluca Serban nu va mai reprezenta Romania a provocat agitatie.

La prima vedere, aceasta decizie nu pare ca poate afecta foarte mult statutul echipei nationale, tinand cont ca Romania are 15 jucatoare bune. Problema este ca toate sportivele s-au nascut la inceputul anilor 90 sau chiar la sfarsitul anilor 80. De aceea, plecarea Ralucai Serban joaca un rol fundamental si, cu siguranta, nu pozitiv in destinul echipei Romaniei deoarece in prezent se pare ca nu exista nicio jucatoare capabila sa faca schimbul de generatii", a scris publicatia italiana.

Constanteanca Raluca Serban nu va mai reprezenta Romania in circuitul tenisului feminin.

Raluca Serban, una dintre cele mai talentate jucatoare din noul val, a primit deja pasaportul cipriot si a facut demersuri la WTA pentru a schimba tara pe care o reprezinta

Jucatoarea in varsta de 21 de ani a luat aceasta decizie deoarece nu a primit niciun ajutor din partea Federatiei Romane de Tenis, nici macar wild-card-uri la competitiile interne.

Ea s-a mutat de ceva timp in Cipru, unde a fost primita cu bratele deschise, chiar daca aceasta tara nu are o cultura in tenisul feminin.

Cipriotii i-au oferit conditii bune de antrenament, sprijin moral si un antrenor.

Raluca Serban se afla momentan pe locul 217 in clasamentul WTA si e considerata o viitoare stea a tenisului feminin.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#Raluca Serban Cipru , #stiri tenis