Revolutie in tenisul feminin: Ce doresc sa obtina tenismenele de top

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 17:01
4334 citiri
Revolutie in tenisul feminin: Ce doresc sa obtina tenismenele de top
Foto: Hepta.ro

Simona Halep, Maria Sharapova si Serena Williams au probleme medicale, iar cele mai importante jucatoare din lume doresc sa dea startul unei revolutii pentru a determina Asociatia de Tenis Feminin sa faca o modificare in regulament.

Jucatoarea poloneza de tenis Agnieszka Radwanska, numarul opt mondial, a pledat marti in favoarea reducerii la noua luni a sezonului in circuitul WTA, dupa ce ultimele turnee au fost marcate de o serie de abandonuri cauzate de probleme de sanatate, transmite AFP.

"Cred ca un sezon de noua luni ar fi un lucru bun'', a afirmat Radwanska, dupa ce a invins-o pe germanca Mona Barthel, cu 4-6, 6-1, 6-4, in turul al doilea, asigurand ca ''toata lumea este favorabila" acestei propuneri.

"Bineinteles, toate (jucatoarele, n. red.) o gandim", a afirmat, la randul sau, daneza Caroline Wozniacki (11 WTA). "Nu ne gandim decat sa ne luam cateva saptamani de pauza pentru a ne reincarca bateriile", a subliniat Wozniacki.

Garbine Muguruza (Spania), numarul cinci mondial, rusoaica Maria Sarapova (3 WTA), romanca Simona Halep (numarul doi mondial), canadianca Eugenie Bouchard (38 WTA) se afla toate pe o lista a jucatoarelor accidentate.

In finala turneului de la Wuhan, duminica, Muguruza, accidentata la glezna, a abandonat in debutul setului secund al meciului cu americanca Venus Williams. La Beijing, luni, Eugenie Bouchard, victima unei comotii cerebrale la US Open, in septembrie, a parasit terenul in al doilea set al meciului cu Andrea Petkovic, care conducea cu 6-2, 1-1.

Simona Halep, suferind la tendonul lui Ahile, s-a retras, duminica, in momentul in care era condusa cu 5-4 de Lara Arruabarrena (Spania), in primul tur la Beijing.

Joi, numarul unu mondial, americanca Serena Williams a anuntat ca pune capat sezonului competitional, pentru a avea grija de sanatatea sa.

Rusoaica Maria Sarapova a abandonat, la randul sau, in turul al doilea la Wuhan, saptamana trecuta, desi abia revenise pe teren dupa ce nu mai jucase din iulie, de la Wimbledon.

Ultimul trimestru al sezonului, care se incheie la inceputul lunii decembrie, este foarte incarcat, dupa US Open urmand 15 turnee la feminin si 14 la masculin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#schimbare calendar tenis , #stiri tenis