Scandalul secolului in tenis: Jucatorul de la care a pornit totul rupe tacerea

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 09:00
8038 citiri
Scandalul secolului in tenis: Jucatorul de la care a pornit totul rupe tacerea
Foto: Twitter/Vassallo Arguello

Jucatorul de la care a izbucnit scandalul ce a lovit lumea tenisului in aceasta saptamana a vorbit in premiera despre acest subiect.

Argentinianul Vassallo Arguello a vorbit despre partida pe care a disputat-o in 2007, la Sopot, impotriva rusului Nikolay Davydenko, ce sta la baza anchetei ce vizeaza trucarea mai multor partide din tenis.

Clasat pe locul 87 mondial la acel moment, Arguello a mers in turul urmator, dupa ce Davydenko, aflat pe locul 4 ATP, s-a retras cand scorul era 2-6, 6-3, 2-1 pentru argeninian. Dupa acel meci, casele de pariuri au anuntat ca s-au pariat milioane de dolari pe victoria argentinianului, iar agentia Betfair a sustinut ca a fost "cel mai suspect meci din istorie".

Totusi, Arguello se apara si subliniaza ca a fost gasit nevinovat in prima ancheta a ATP, ce a durat in jur de un an.

"Sunt sigur ca nu am facut nimic! La acel moment, le-am oferit celor de la ATP voluntar cele doua telefoane, parola de la e-mail si datele bancare pentru a verifica activitatea. Investigatia a durat in jur de un an. Au fost trei englezi cu care m-am intalnit de cateva ori. ATP ne-a declarat nevinovati. Singurul lucru care ma ingrijoreaza este prejudiciul generat de aceste informatii false", a spus Arguello pentru La Nacion.

"Nu am vazut nimic ciudat la acel meci. Am vazut un jucator de top 10 care avea in fata turnee mai importante si multe puncte de aparat, care la un moment dat a fost cuprins de dureri si a renuntat. M-a surprins foarte mult ce s-a intamplat dupa acel meci", a mai spus acesta.

Cel mai mare scandal din istoria tenisului: dezvaluiri incendiare facute de BBC

Ancheta jurnalistica a postului de televiziune britanic BBC in colaborare cu BuzzFeed a relevat faptul ca mai multi jucatori de top sunt suspectati ca au trucat partide in ultimul deceniu.

Conform sursei citate, Uniunea de Integritate din Tenis (UIT), forul care trebuie sa asigure integritgatea tenisului, a primit informatii ca 16 jucatori din top 50 ar fi trucat partide, insa a ales sa musamalizeze totul. Printre acestia se afla si castigatori de Grand Slam, carora li s-a permis sa joace in continuare, in pofida suspiciunilor.

Investigatia a inceput in 2007, dupa un meci dintre Nikolay Davydenko si Mratin Vassallo Arguello. Cei doi jucatori au fost gasiti nevinovati, insa ancheta a continuat, iar o echipa a UIT a descoperit o intreaga retea, de pe urma carora avea de castigat mafia pariurilor din Rusia, nordul Italiei si Sicilia.

Echipa de anchetatori a recomandat, in 2008, investigarea a 28 de jucatori de tenis, insa UIT nu a facut nimic. Pe parcursul anilor urmatori au existat numeroase sesizari catre acest for, dar din nou, nu s-a luat nicio masura.

C.S.

Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul a decis. Eugen Tomac, președintele PMP: ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă partidul”
Tribunalul Bucureşti a decis înscrierea lui Eugen Tomac în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP. ”Spre disperarea celor care timp de doi ani au încercat să distrugă PMP,...
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Ciolacu a vorbit cu vicepreședintele Turciei despre colaborarea militară: ”Pentru a putea asigura securitatea la Marea Neagră”
Premierul Marcel Ciolacu a avut, vineri, o întâlnire cu vicepreşedintele Turciei, Cevdet Yılmaz şi a precizat că a discutat cu acesta, printre altele, despre proiectele de colaborare cu...
#Vassallo Arguello scandal tenis, #Vassallo Arguello meciuri trucate , #stiri tenis