Taylor Townsend, noua senzatie din tenis datorita fizicului sau atipic

Duminica, 10 August 2014, ora 14:41
8175 citiri
Taylor Townsend, noua senzatie din tenis datorita fizicului sau atipic
Foto: ESPN

Taylor Townsend este una dintre cele mai promitatoare jucatoare din tenis.

Tanara americanca, in varsta de 18 ani, care a jucat saptamana trecuta la Washinghton al cincilea turneu in circuitul WTA, a atras atentia datorita fizicului atipic pentru acest sport, avand o inaltime de 1,65 metri si o greutate de peste 80 de kilograme.

Jucatoarea nascuta in Chicago a ajuns numarul 127 mondial. Anul acesta a facut pasul spre circuitul profesionist, iar la Roland Garros s-a calificat pana in optimi.

La sfarsitul lui iulie, Townsend a fost pusa in fata unei situatii nemaintalnite in tenis. In finala feminina a Conferintei de Est, la Mondialul pe echipe WTT, ea si-a accidentat din greseala partenera de joc de la dublu. Desi a pierdut meciul, a continuat sa joace singura impotriva perechii Martina Hingis/ Anastasia Rodionova, castigand chiar trei puncte in fata acestora.

Taylor a fost insa, in urma cu doi ani, protagonista unei decizii controversate. Asociatia de tenis din SUA (USTA) a luat hotararea de a-i interzice participarea la US Open junioare. Motivul principal invocat de oficiali a fost legat de fizicul sau.

Patrick McEnroe, manager la USTA, a explicat in acest mod acea hotarare discutabila: "Ne preocupa sanatatea sa pe termen lung, evolutia ei ca jucatoare si ne dorim sa ajunga numarul unu."

Taylor era atunci lidera mondiala la categoria ei de varsta (16 ani), castigase la simplu si dublu Australian Open. Ea nu a tinut cont de decizia acestui for si s-a inscris la US Open, dar Asociatia a reactionat dur, luand masura de a-i retrage sprijinul economic.

Cu acea ocazie, mai multe staruri din tenisul profesionist au sarit in apararea sa. Andy Murray a laudat talentul sau "Are mult talent, este capabila sa zboare in teren". Serena Williams, si ea departe de fizicul de manechine afisat in teren de Ana Kournikova si Maria Sharapova, a criticat atitudinea federatiei din tara sa:

"In sport exista atleti cu inaltime, forma si de culoare diferita. Cred ca in tenis se poate vedea acest lucru mai mult ca in oricare alt sport. Insa toata lumea are dreptul sa joace.", a subliniat regina tenisului mondial.

Taylor a apelat ulterior la un antrenor nou, cu multa experienta, Zina Garrison. Fosta finalista de la Wimbledon din anii '80 a incurajat-o sa se accepte asa cum este:

"Echipa m-a ajutat sa inteleg ca corpul meu este un adevarat dar.", s-a confesat Townsend, intr-un interviu pentru Huffington Post, in timpul ultimului turneu de la Wimbledon.

Tenismena insa este nevoita in continuare sa vada cum fizicul sau este subiect de stiri inainte de rezultatele din teren.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Taylor Townsend noua senzatie tenis, #Taylor fizic atipic tenis , #stiri tenis
Comentarii
Poza alex-7
alex-7
rank 5
Poate Taylor Townsend sa ii ia locul Monstrului din tenisul feminin