Totul despre cea mai noua si controversata competitie din tenis

Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 11:20
3317 citiri
Totul despre cea mai noua si controversata competitie din tenis
Foto: FRT

Asociatia Tenismenilor Profesionisti (ATP) a prezentat oficial, joi la Londra, noua competitie pe echipe ATP Cup, care va debuta in 2020 si va face concurenta viitoarei Cupe Davis, informeaza AFP.

ATP Cup, urmasa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de natiuni, meciurile urmand sa se dispute in trei orase australiene, intre 3 si 12 ianuarie 2020, cu cateva zile inaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse in joc ridicandu-se la 15 milioane dolari.

Noua competitie beneficiaza sprijinul sarbului Novak Djokovic, numarul unu mondial, prezent la conferinta de presa de la Londra, in calitate de presedinte al Consiliului Jucatorilor ATP, dar si de sustinerea altor jucatori de top, intre care elvetianul Roger Federer, Alexander Zverev si Dominic Thiem.

Pe langa premiile in bani, ATP Cup va oferi jucatorilor si puncte in clasamentul ATP, lucru care reprezinta un avantaj important fata de viitoarea Cupa Davis, ce se va desfasura din 2019 dupa un nou format cu 18 echipe participante, meciurile urmand sa se dispute timp de o saptamana, in luna noiembrie, la Madrid.

"Apreciez faptul ca ATP Cup va fi o competitie detinuta de Asociatia Tenismenilor Profesionisti, de jucatori, si ca vor fi oferite puncte pentru clasament. Va fi cel mai bun mod de a incepe sezonul. Turneul va aduna numeroase natiuni, iar pentru mine personal va fi un moment de mandrie ca imi voi putea reprezenta tara", a declarat Djokovic.

Prima editie a ATP Cup va cuprinde o faza a grupelor, in care cele 24 de participante vor fi impartite in sase grupe de cate patru formatii, la capatul careia cele mai bune opt echipe se vor califica in faza cu eliminare directa.

Fiecare intalnire va cuprinde doua meciuri de simplu si unul de dublu, iar fiecare echipa va putea fi compusa din maximum cinci jucatori.

Natiunile participante vor fi selectionate in functie de pozitia in clasamentul ATP a celui mai bun jucator al lor.

Invingatorii vor fi recompensati cu cate 750 de puncte, astfel ca ATP Cup se va situa din acest punct de vedere dupa turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru invingator) si cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar inaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#ATP Cup, #competitie noua tenis , #stiri tenis