Un roman lupta impotriva mafiei pariurilor din tenis - ce propuneri a facut catre ITF si FRT

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 21:00
3533 citiri
Un roman lupta impotriva mafiei pariurilor din tenis - ce propuneri a facut catre ITF si FRT
Foto: ITF

Intr-un moment in care mafia pariurilor este din ce in ce mai implicata in tenis, antrenorul Marius Vecerdea a facut demersuri oficiale pentru a combate acest flagel.

Vecerdea a trimis scrisori catre ITF si FRT prin care a propus ca numarul de turnee Futures din tara noastra sa scada. La aceste turnee sunt cele mai mari sanse ca meciurile sa fie trucate, avand in vedere ca premiile sunt mici iar controalele putine.

"Eu am facut apel la ITF si la UTI sa faca ceva si pentru preventia acestui fenomen. Le-am trimis o scrisoare, iar eu am luat si masuri. Am eliminat la Sibiu turneele de nivel mai jos, cele Futures. Am facut apel la FRT, dar cu ei nicicum nu ma inteleg. Le-am spus ca nu pot pastra 30 de turnee Futures in Romania si sa profite toata lumea, mai putin juniorii romani", a spus Vecerdea pentru Ziare.com.

Totusi, demersul sau a ramas fara succes. Vecerdea spune ca ITF primeste bani grei din Romania, motiv pentru care nu doreste sa se implice.

"ITF-ului ii convine pentru ca ia licente de organizare de la FRT. Banul contribuabilului roman merge la Londra. Licentele sunt platite din bani publici. O licenta costa in jur de 15% din premii. Iar noi avem 30 de turnee, de 10-15 si 25 de mii, dar platim cam in total 2 milioane de euro. Practic, 300 de mii de euro merg la ITF.

Nu mi s-a raspuns nimic oficial de la ITF. Iar demersurile mele la FRT cu referire la acest subiect au fost talpi si pumni in fata, in sensul ca le-am zis sa reduca numarul de turnee, iar banii aceia sa-i foloseasca pentru pregatirea sportivilor romani, am avea mai mult de castigat", a completat Vecerdea.

De asemenea, finului lui Klaus Iohannis i se pare suspect ca nu s-a mai intamplat nimic cu ancheta BBC din urma cu un an, in urma careia s-a dezvaluit ca la Australian Open au fost meciuri suspecte de a fi trucate.

"Anul trecut la Australian Open s-a anuntat ca au fost depsitate niste pariuri chiar si la un nivel de Grand Slam, s-a spus ca este chiar si un jucator de top 10 supectat, dar nu s-a mai intamplat nimic. Ce s-a intamplat cu investigatia respectiva? Nu s-a mai intamplat nimic. Au preferat sa dea in copiii acestia din Romania, total aiurea. Nu ca n-ar fi vinovati, dar ei nu fac nimic pentru stoparea flagelului", a completat Vecerdea.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#pariuri tenis, #Marius Vecerdea lupta mafie tenis , #stiri tenis