Wim Fissette, creatorul de minuni: Performanta impresionanta pentru fostul antrenor al Simonei Halep

Luni, 04 Aprilie 2016, ora 20:02
5247 citiri
Wim Fissette, creatorul de minuni: Performanta impresionanta pentru fostul antrenor al Simonei Halep
Foto: Twitter/Wim Fissette

Antrenorul belgian Wim Fissette si-a demonstrat inca o data valoarea, reusind sa o readuca pe Victoria Azarenka pe culmile gloriei.

Dupa ce a impresionat circuitul WTA prin contributia pe care a avut-o la ascensiunea Simonei Halep, Wim Fissette reuseste sa impresioneze din nou.

Cu un an in urma, Wim Fissette a facut un pariu riscant, devenind noul antrenor al Victoriei Azarenka. Fost numar unu mondial, Azarenka traversa o perioada dificila in acel moment.

Macinata de accidentari, bielorusa se afla abia pe locul 50 in lume. La un an distanta, Azarenka a ajuns insa pe locul 5, detronand-o pe Simona Halep.

Fissette si-a pus rapid amprenta pe jocul Azarenkai, iar la cateva saptamani de la primele sedinte de pregatire aceasta a castigat turneul de la Doha.

Un an mai tarziu, Azarenka este abia a treia jucatoare din istorie ce reuseste sa se impuna atat la Indian Wells cat si la Miami.

"Nu sunt un dictator pe teren, lucram in echipa. Nu sunt seful ei, tot ce facem, facem impreuna", a afirmat Fissette despre relatia excelenta pe care o are cu Azarenka, potrivit Tennis Actu.

Rezultatele din ultimii ani l-au transformat pe Fissette intr-un adevarat magician, dovada stand si saltul facut de Sabine Lisicki, jucatoare pe care a pregatit-o in 2013. La doar o luna de la inceperea colaborarii, Lisicki a ajuns in finala de la Wimbledon.

A fost decisiv la ascensiunea Simonei Halep

Wim Fissette este antrenorul ce a avut o contributie semnificata si la ascensiunea Simonei Halep. Cei doi au lucrat impreuna in 2004, timp de zece luni, perioada in care Simona a jucat finala de la Roland Garros si semifinala de la Wimbledon.

Simona se afla pe locul 10 in lume in momentul in care a semnat cu Fissette si a ajuns intre primele trei jucatoare din lume. Cei doi au pus capat colaborarii la sfarsitul lui 2014, Simona invocand probleme de comunicare.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Wim Fissette Victoria Azarenka, #Wim Fissette rezultate Azarenka , #stiri tenis