US Open: O jucatoare de top, eliminata de o tenismena de pe locul 99 WTA

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 08:09
19924 citiri
US Open: O jucatoare de top, eliminata de o tenismena de pe locul 99 WTA
Foto: Facebook/ Dominika Cibulkova

Turneul de la US Open a intrat in turul al treilea, vineri, iar pana acum au fost eliminati jumatate dintre cei 32 de capi de serie de pe tabloul feminin. Printre acestia, si o jucatoare invinsa de o tenismena de pe locul 99 WTA.

Slovaca Dominica Cibulkova, locul 13 mondial si 6 in clasamentul pentru Turneul Campioanelor, a fost invinsa greu, in trei seturi, de ucraineanca Lesia Tsurenko, in trei seturi, scor 3-6, 6-3, 6-4, dupa o partida care a durat mai mult de doua ore si jumatate.

Jucatoarea de 27 de ani din Ucraina a controlat jocul in cele doua seturi castigate, fiind la conducere si parand ca nu ii lasa sanse Cibulkovei. Acesta este cel mai bun rezultat la un turneu de Grand Slam pentru tenismena aflata anul trecut pe locul 33 mondial, cel mai bun al carierei.

In plus, dupa acest rezultat, ucraineanca va urca 20 de pozitii in clasamentul WTA, pana pe locul 79. Daca va trece de optimi, Tsurenko va reveni in Top 50.

In schimb, slovaca, fosta finalista la Australian Open in 2014, nu si-a putut egala cea mai buna performanta la New York, sferturile din 2010.

In optimi, Tsurenko o va intalni pe italianca Roberta Vinci, locul 8 WTA, care a invins-o in trei seturi pe Carina Witthoft, din Germania. Ucraineanca este cea care a eliminat-o in primul tur pe Irina Begu, scor 6-0, 6-4.

Alte doua jucatoare aflate pe lista capilor de serie, Elina Svitolina (19 WTA) si Belinda Bencici (26 WTA) au parasit de asemenea competitia in turul al treilea, dar ele au fost invinse de tenismene mai bine clasate - Petra Kvitova (locul 16), respectiv Johanna Konta (locul 14).

Garbine Muguruza (locul 3 WTA) si Svetlana Kuznetsova (locul 10) sunt singurele jucatoare aflate in Top 10 inainte de inceputul turneului care au fost eliminate pana acum.

Sambata au loc celelalte opt partide din turul al treilea, printre care si meciul dintre Simona Halep si unguroaica Timea Babos, transmis in direct de Ziare.com, incepand cu ora 18:00.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Cibulkova invinsa Tsurenko, #Cibulkova eliminata US Open, #favorite eliminate US Open, #surprize US Open , #tenis US Open