Turneul Campioanelor: Agnieszka Radwanska este marea castigatoare, dupa o finala dramatica

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 14:49
11980 citiri
Turneul Campioanelor: Agnieszka Radwanska este marea castigatoare, dupa o finala dramatica
Foto: fedcup.com

Agnieszka Radwanska este noua campioana a campioanelor de la Singapore, dupa o victorie dramatica in meciul cu Petra Kvitova, scor 6-2, 4-6, 6-3.

Partida a durat doua ore si 6 minute.

Primul set a durat foarte putin, foarte putin pentru o finala de Turneul Campioanelor cel putin. Doar 33 de minute asadar a durat pe ceas prima mansa, castigata fara probleme si fara mari emotii de o Aga Radwanska ce a dominat schimburile de mingi, a controlat jocul si a plimbat-o stanga-dreapta pe Petra Kvitova mai mereu.

Inceputul de set secund a fost unul chinuitor, cu un prim game care a durat ceva mai mult de 10 minute. Dupa mai multe avantaje si egalitati, Radwanska facea un break ce putea fi considerat unul decisiv pentru moralul jucatoarei din Cehia.

O jucatoare care la un moment dat s-a plans si de dureri la coapsa piciorului drept.

Tot Kvitova insa a avut o revenire fantastica in setul 2, o revenire de prea putini oameni asteptata, avand in vedere nivelul ei din setul 1, si de la inceputul setului secund. Petra si-a ridicat nivelul incepand cu mijlocul mansei secunde, pe care a castigat-o intr-un final cu 6-4.

Impresia era ca Radwanska iesise putin din ritm, nu mai gasea loviturile castigatoare, nu mai putea pune presiunea de la debut pe rivala sa din Cehia.

Acelasi lucru s-a vazut si in debutul mansei decisive, acolo unde Petra a condus cu 2-0 dupa aceeasi maniera entuziasmanta de joc, similara jumatatii secunde a setului 2. Totusi, la 2-0, poloneza Radwanska, fostul loc 2 WTA si fosta finalista de Wimbledon s-a reactivat.

Trei game-uri la rand a facut Radwanska care a crescut si mai mult suspansul unei mari finale de Turneul Campioanelor. A urmat apoi o noua cadere, care a prilejuit Kvitovei un nou break, pentru a face 3-3.

A fost ultima cadere a Radwanskai, poloneza urmand sa castige urmatoarele game-uri, pentru a realiza un 6-3 superb la final.

Este prima victorie din cariera la Turneul Campioanelor pentru Aga, care bifeaza cel mai mare succes din cariera acum. Ea a fost finalista de Wimbledon si locul 2 WTA in 2012.

Desfasurarea intalnirii:

14.47: FINAL DE MECI! Aga Radwanska este campioana campioanelor pentru prima data in cariera, dupa 6-2, 4-6, 6-3 cu Petra Kvitova!!!

14.44: 5-3 Radwanska, Kvitova va servi pentru a ramane in meci!

14.39: Break Radwanska din nou, este 4-3 si poloneza mai are nevoie de doua game-uri doar.

14.32: Si rebreak Kvitova, este un carusel nebun acest joc. 3-3, Kvitova inca nu se lasa batuta.

14.27: Ce rasturnare de situatie, dupa 2-0 Kvitova, este 3-2 Aga. Break din nou facut de poloneza!

14.22: 2-2, poloneza isi revine rapid, ce finala avem la Singapore.

14.18: Rebreak Radwanska, 1-2.

14.14: Un nou game chinuitor de lung, castigat si acesta de Petra. 2-0 si cehoaica pare acum prima favorita la marea victorie.

14.06: 1-0 Kvitova dupa un game foarte lung, din nou, ca si in setul 2, la debutul acestei manse.

13.59: SET facut de Petra Kvitova, 6-4. Cehoaica a schimbat viteza, si-a urcat nivelul si a castigat acest set 2 dupa un break excelent pe serviciul polonezei.

13.55: 5-4, a inceput sa serveasca din ce in ce mai bine Kvitova.

13.52: 4-4, face si Radwanska un game la zero acum.

13.48: Inca un game la zero facut de Kvitova. 4-3, impresia este ca a inceput alt meci, sportiva din Cehia joaca excelent.

13.45: Isi revine Kvitova? Este 3-3, cehoaica a facut un break la zero si pare ca si-a revenit la nivel de joc si mai ales incredere.

13.42: Kvitova mai face un game, 2-3, tot pe propriul serviciu.

13.38: 3-1 poloneza, pana acum Kvitova are 26 de erori nefortate, Radwanska doar 1!

13.35: 2-1 in setul 2, Kvitova isi face serviciul la zero.

13.31: 2-0 Radwanska, ea conduce toate schimburile, momentan e o singura jucatoare pe teren.

13.27: 1-0 Radwanska cu break la capatul unui game care a durat peste 10 minute in acest debut de set 2.

13.12: Radwanska e foarte sigura pe ea, 6-2 si acest prim set e gata dupa doar 33 de minute.

13.10: 5-2, Kvitova face, de bine, de rau, un nou serviciu. Cehoaica il cheama pe antrenor in aceasta pauza.

13.05: Game la zero poloneza, este 5-1 si setul 1 poate lua sfarsit foarte rapid.

13.02: 4-1 Radwanska, poloneza mai face un break, este clar in controlul jocului.

12.57: 3-1, multa siguranta aratata de Radwanska in acest debut de meci.

12.52: 2-1, Petra Kvitova isi face in premiera serviciul.

12.48: 2-0 Radwanska, sportiva din Polonia salvand 2 mingi de break.

12.45: Break Radwanska, in chiar debutul de meci. 1-0!

12.41: Incepe meciul, la serviciu Kvitova!

INFO: Petra Kvitova a castigat in 2011 Turneul Campioanelor, dupa o finala cu Viktoria Azarenka.

INFO: A avut loc tragerea la sorti, oficiata de Chris Evert, marea campioana. A castigat Petra, care a decis ca va servi prima. Incepe incalzirea oficiala.

INFO: Avem imagini de la Singapore, cele doua jucatoare au intrat in arena.

INFO: De asemenea, tot din punct de vedere statistic, este prima editie a Turneului Campioanelor in care in finala au ajuns doua sportive care au pierdut doua meciuri in faza grupelor. Doar Amelie Mauresmo, in 2003, si Venus Williams, in 2009 au mai ajuns in finala TC dupa ce au pierdut doua meciuri in faza grupelor in anii respectivi. Ambele au pierdut insa acele finale.

INFO: Trebuie sa spunem ca o alta miza a acestui meci este ocuparea locului 5 WTA. In acest moment, Petra Kvitova este pe 5, dar poate fi depasita de Radwanska, daca poloneza se va impune.

INFO: Este a 9-a intalnire directa intre cele doua, Petra Kvitova conducand cu 6-2.

Turneul Campioanelor: Avancronica finalei Petra Kvitova - Agnieszka Radwanska

INFO: Ultimul meci direct a fost castigat de Petra, la New Haven, in 2015, scor 7-5, 6-4.

INFO: Radwanska a ajuns in semifinale de pe locul 2 al Grupei Rosii, cu o singura victorie doar (in fata Simonei Halep) si un setaveraj de 3-4. Si Petra Kvitova a avut o singura victorie in grupe, cu Lucie Safarova, 7-5, 7-5.

INFO: Partida va fi televizata pe Digi si DolceSport.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#finala turneu campioane live, #radwanska kvitova live singapore, #singapore finala live ziare com, #kvitova versus radwanska live , #Turneul Campioanelor