Djokovic si Nadal au rabufnit la Wimbledon fata de schimbarea majora de regulament

Miercuri, 04 Iulie 2018, ora 14:41
9049 citiri
Djokovic si Nadal au rabufnit la Wimbledon fata de schimbarea majora de regulament
Foto: Twitter/Wimbledon

Rafael Nadal s-a aratat critic fata de intentia de a se introduce de anul viitor la Wimbledon un cronometru pentru a diminua timpii morti la serviciu si care limiteaza la 25 secunde pregatirea serviciului.

Organizatorii turneului US Open au decis introducerea acestui cronometru care informeaza jucatorii de cat timp au la dispozitie pentru serviciu inca din acest an si este foarte probabil ca din 2019 sa fie adoptat si de organizatorii de la Wimbledon, relateaza Reuters.

Sarbul Novak Djokovic, fost nr. 1 ATP, a opinat ca aceasta decizie este o lipsa de respect fata de jucatori, pentru ca depasirea timpului implica anumite penalizari.

Nadal, care adesea a fost avertizat pentru perioada lunga de pregatire a serviciului sau, sustine ca nu ar suporta o asemenea limitare la serviciu.

"Am 32 ani, nu stiu cat de mult voi mai juca. Sper ca pentru o perioada lunga. Dar este ceva care ma deranjeaza", a declarat Nadal, dupa meciul cu Dudi Sela (6-3, 6-2, 6-2), cand a fost intrebat de acest subiect. "Dar din punct de vedere sportiv, depinde. Daca vrei sa vezi un meci rapid, fara gandire, foarte bine. Dar daca vrei in continuare sa joci un sport in care ai nevoie de gandire, atunci ai nevoie sa joci mai mult tactic. Daca vrei sa ai raliuri lungi si de calitate, atunci mergi pe drumul gresit. Dar uneori totul este doar business, asa ca nu voi sustine asta. Pentru ca nu simt ca meciurile ce vor ramane in istoria sportului nostru se vor desfasura asa de rapid".

Nadal a facut aluzie la finala de 4 ore si 48 minute disputata impotriva lui Roger Federer la Wimbledon in 2008, considerata de multi specialisti cea mai spectaculoasa finala disputata vreodata la All England Club.

La turneele de Grand Slam, rastimpul dintre puncte a crescut la 25 secunde fata de 20 secunde acum 10 ani in urma.

Nadal a adaugat ca nu isi aminteste vreun meci memorabil care se se fi desfasurat in doar doua ore la un turneu de Grand Slam: "Toate meciurile importante din istoria sportului nostru au durat 4 sau 5 ore. Ca sa joci asemenea meciuri ai nevoie de timp intre puncte, pentru ca nu poti juca schimburi lungi la rand, cu puncte emotionale, beneficiind doar de 25 secunde intre puncte".

Novak Djokovic a fost mai categoric si a opinat ca asemenea decizii trebuie discutate cu jucatorii: "Sunt complet impotriva. Cred ca ar fi trebuit sa discute cu jucatorii, inainte sa ia o decizie oficiala, inainte sa o anunte. Daca nu au facut asta si ei arata lipsa de respect fata de noi, ceea ce este o situatie nefericita. Inteleg intreaga mecanica din spatele deciziei, motivele vreau sa spun. Dar trebuie sa fie in conformitate cu respectul pentru traditia acestui joc".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Djokovic Nadal schimbare regulament, #Djokovic Nadal regulament Wimbledon , #Wimbledon