Numarul 772 ATP a realizat cea mai mare surpriza de la Wimbledon

Marti, 28 Iunie 2016, ora 11:47
20121 citiri
Numarul 772 ATP a realizat cea mai mare surpriza de la Wimbledon
Foto: Wimbledon/ Joel Marklund/AELTC

Marcus Willis, ocupantul locului 772 in clasamentul ATP, a reusit sa provoace cea mai mare surpriza a turneului de la Wimbledon, editia 2016, calificandu-se luni in turul al doilea.

Povestea lui Willis, 25 de ani, este una de-a dreptul fantastica. Britanicul era, pana luni, un modest tenismen care se gandea serios, dupa cum singur a marturisit, la retragerea din activitate si la inceperea unei cariere de antrenor.

Soarta i s-a schimbat cu o serie de coincidente fericite, dupa cum scriu cei de la The Telegraph. A ajuns sa joace la turneul de precalificare de la Roehampton dupa ce un alt tenismen nu s-a putut prezenta. La acel turneu a avut din nou sansa si un adversar s-a retras.

Willis si-a castigat astfel dreptul de a juca in calificarile de la Wimbledon, acolo unde a obtinut trei victorii in conditii foarte dificile, avand de infruntat o vreme capricioasa, cu ploaie si vant.

La 25 de ani, numarul 772 ATP isi indeplinea visul si ajungea pe tabloul principal de la Wimbledon, ceea ce avea sa fie si debutul sau in circuitul profesionist.

In fata lui s-a aflat Ricardas Berankis, al 54-lea jucator de tenis al planetei.

Cum se stie ca in tenis nu joaca locul din clasament, anonimul britanic care a fost pe punctul de a renunta la sport s-a impus in trei seturi, scor 6-3, 6-3, 6-4, calificandu-se in turul al doilea.

Primul meci in circuitul profesionist, prima victorie si urmeaza primul meci de poveste, in turul al doilea el urmand a-l intalni pe legendarul Roger Federer.

"Este uimitor, este un vis devenit realitate. Este ceea ce visam atunci cand eram copil", spune el pentru site-ul oficial al Wimbledon.

Si tot noua senzatie din tenis povesteste ca, la inceputul carierei deloc impresionanta a jucat... in Romania!

"Cand eram junior eram foarte talentat. Insa apoi am ajuns in lumea reala. Am jucat cativa ani in Romania, am pierdut meciuri. Mi-am pierdut mult din incredere, am luat cateva decizii proaste, am iesit in oras prea mult. Mi-am revenit in urma cu trei ani. Am lucrat din greu impreuna cu antrenorul meu, dar acum pot sa spun ca a meritat", a mai spus acesta.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marcus Willis Wimbledon 2016, #Wimbledon 2016 surpriza mare , #Wimbledon