Djokovici l-a invins din nou pe Nadal si a castigat Wimbledonul

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 18:45
6813 citiri
Djokovici l-a invins din nou pe Nadal si a castigat Wimbledonul

Novak Djokovici a castigat editia 2011 a Grand Slam-ului de la Wimbledon.

Tenismenul sarb l-a invins in finala pe Rafael Nadal, in patru seturi, cu 6-4, 6-1, 1-6, 6-3, la capatul unei partide ce a durat doua ore si 29 de minute, si-a castigat pentru prima oara in cariera Wimbledonul, care a devenit cel de-al treilea sau trofeu de Grand Slam castigat, dupa cele doua succese la Australian Open.

Asa cum se astepta, Djokovici si Nadal, de doua ori castigator la Wimbledon (2008 si 2010), au oferit un spectacol memorabil, cu multe schimburi de mingi ce-au ridicat spectatorii in picioare.

Dornic de revansa, Nadal a incercat prin toate mijloacele sa-l rapuna pe Djokovici, dar fara succes. Sarbul a arata inca odata ca 2011 e anul lui si a triumfat pe iarba londoneza, a 48-a victorie din 49 de meciuri jucate in acest an.

Djokovici si Nadal s-au intalnit duminica pentru a 5-a oara in acest an, toate intalnirile fiind castigate de Nole.

In total, a fost cea de-a 28 intalnire disputata de cei doi, scorul fiindu-i favorabil spaniolului, 16-12.

"E greu sa descriu sentimentele pe care le am acum. Wimbledonul e turneul meu favorit, intodeauna am visat sa castig aici. Este cea mai frumoasa zi din viata mea. Probabil am jucat cel mai bun meci din cariera, pentru ca doar asa il poti bate pe Nadal" - Novak Djokovici.

"Il felicit pe Djokovici pentru aceasta victorie si pentru sezonul senzational pe care il are. Am jucat cat am putut de bine, dar cineva a jucat mai bine decat mine. Wimbledonul inseamna mult si voi reveni aici la anul pentru a incerca sa castig" - Rafael Nadal.

Incepand de luni, Novak Djokovici va urca pe primul loc in clasamentul ATP.

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, finala masculina de la Wimbledon, dintre Rafael Nadal si Novak Djokovici.

Desfasurarea partidei:

Nadal - Djokovici 4-6, 1-6, 6-1, 3-6

18:43 - DJOKOVICI A CASTIGAT EDITIA 2011 a WIMBLEDONULUI

18:43 - Sarbul se impune in setul 4 si castiga pentru prima oara in cariare Grand Slamu-l englez.

17:59 - Nadal si-a luat revasa pentru setul anterior si a reintrat in joc cu un set castigat la 1.

17:28 - Djokovici conduce cu 2-0 la seturi, dupa ce s-a impus clar in cel de-al doilea, cu 6-1.

16:57 - Sarbul a castigat primul set cu 6-4. Cei doi tenismeni au mers cap la cap pana la scorul de 5-4, cand Nole a realizat breakul si si-a adjudecat primul set.

16:14 - A INCEPUT DISPUTA

INFO: Novak Djokovici a castigat ultimele 4 partide disputate cu Rafael Nadal.

INFO: Spaniolul a mai castigat Wimbledonul de doua ori, in 2008 si 2010. In schimb, pentru sarb e prima finala la turneul londonez.

Competitia feminina din acest an de la Wimbledon a fost castigata de cehoaica Petra Kvitova.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Djokovici castigat Wimbledon 2011, #finala Wimbledon Nadal Djokovic, #finala Wimbledon LIVE text, #Wimbledon 2011 Nadal Djokovici , #Wimbledon