Karolina Pliskova triumfa la Roma si o depaseste pe Simona Halep in clasamentul WTA

Duminica, 19 Mai 2019, ora 15:34
9918 citiri
Karolina Pliskova triumfa la Roma si o depaseste pe Simona Halep in clasamentul WTA
Foto: Twitter / Internazionali Bnl

Karolina Pliskova a triumfat in turneul WTA Masters 1000 de la Roma si a izbutit sa o detroneze pe Simona Halep de pe treapta a doua a podiumului mondial WTA, la capatul unei finale disputate cu Johanna Konta.

Pe zgura de la Foro Italico, Pliskova a dominat clar finala, trecand de britanica, scorul fiind 6-3, 6-4, dupa o ora si 26 de minute de joc.

A fost o finala decisa de doar doua breakuri, cate unul in fiecare set, suficiente pentru a face departajarea intre cele doua sportive. Konta nu a jucat rau, dar diferenta a fost una destul de mica si aceasta s-a facut la cateva mici nuante si la faptul ca Pliskova si-a facut mereu serviciul, Konta avand doar o singura sansa de break.

Al 13-lea titlu din cariera pentru Pliskova a fost acesta, al treilea doar pe zgura.

Karolina Pliskova va urca de luni pe locul 2 mondial, peste Simona Halep, urmand sa fie favorita 2 la Roland Garros, in timp ce Konta va avea si ea parte de o urcare consistenta, pana pe 26, de pe 42 mondial.

Sportiva din Cehia, fosta lidera mondiala, se anunta o rivala demna de luat in seama a Simonei la Roland Garros, acolo unde romanca are de aparat marele trofeu. De asemenea, Kiki Bertens, Sloane Stephens sau Petra Kvitova ar fi si ele adversare dificile.

Halep va fi cap de serie 3 la Paris si va avea astfel un traseu mai dificil de parcurs la French Open.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, 6-3, 6-4, castiga Pliskova aceasta partida suta la suta controlata.

15.27: Si serveste imediat Pliskova pentru titlu la Roma, 5-4.

15.24: Pliskova isi mentine serviciul si acum va primi pentru a inchide meciul.

15.17: Break facut de Pliskova care se poate dovedi esential in aceasta mansa doi, va servi imediat sportiva din Cehia pentru desprinderea pe tabela.

15.04: Continua sa fie britanica in fata, cu doar un pas in fata in aceasta mansa. Se merge pana acum cu serviciul.

14.57: Konta face 2-1, pare mult mai sigura pe ea in acest set.

14.51: Prima data cand Konta conduce pe tabela astazi, 1-0, Pliskova a avut o minge de break ratata.

Set pentru Pliskova, 6-3, cu putine emotii, caci Konta a avut o minge de break, pentru a intoarce soarta setului secund.

14.39: 3-5, ramane in set Konta, a fost totusi o discutie aprinsa intre arbitra de scaun si Pliskova la o minge la limita..care a decis game-ul.

14.34: 5-2 pentru Karolina Pliskova, fosta lidera mondiala defileaza in acest prim set.

14.24: 4-1 Pliskova, se distanteaza cehoaica, este in mare forma pe zgura in acest sezon..

14.22: Konta face primul punct pe tabela, 1-3, pare sa aiba din nou incredere in ea in acest debut.

14.14: Bun inceput al Pliskovei, care face 2-0 dupa un prim break rapid.

14.09: Incepe cu game la zero Pliskova, 1-0.

Incepe partida de la Roma!

14.04: Cele doua jucatoare au intrat in arena si au inceput incalzirea oficiala. Prima in meci va servi Pliskova.

Daca va triumfa in aceasta finala cu Jo Konta (42 in lume), Pliskova o va depasi pe Simona Halep in clasamentul WTA, romanca urmand sa cada pe pozitia cu numarul 3, sub Osaka si Pliskova.

Karolina Pliskova (7 WTA) a invins-o pe Maria Sakkari, scor 6-4, 6-4, in semifinale, in timp ce Konta a eliminat-o pe Kiki Bertens in semifinale la WTA Roma 2019, scor 5-7, 7-5, 6-2.

Karolina Pliskova, surprinsa ca a ajuns in finala la Roma

Este al 7-lea meci direct intre cele doua, iar scorul este in acest moment favorabil clar Pliskovei, care conduce cu 5-1. Singura victorie a lui Konta a venit in 2016, la Beijing.

Cele doua se vor intalni duminica pentru prima data pe zgura.

Partida este televizata pe DigiSport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Simona Halep poate cobori in clasamentul, #Karolina Pliskova poate trece de Simona, #live finala Roma Pliskova versus Konta , #WTA