De la cititori: Tradatorii

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 22:30
1967 citiri
De la cititori: Tradatorii

Dupa cum se stie, la recenta motiune de cenzura un numar de parlamentari de la PD-L si UNPR au votat contra "liniei" partidului din care (inca) fac parte. Pasamite, i-au durut inimile pentru soarta vitrega a sarmanilor salariati si pensionari si, cu durere in suflet, au ales sa dea dovada de curaj si sa infrunte pe sefii lor ierarhici pe linie de partid, cu riscul decaderii lor din pozitiile avute.

Toate bune si frumoase, dar unii dintre ei, printre care se remarca Daniel Oajdea si Teo Trandafir au insotit acest gest si de niste reprezentatii cvasi-teatrale care au provocat valva si cuvenitele scandaluri.

Daniel Oajdea s-a trezit ca intreprinde o bizara consultare a electoratului din circumscriptia sa moldava, adunand de-a valma intr-o sala de cinematograf (pe la ei se mai poarta) niste cetateni care urmau sa-si exprime sustinerea sau ba in legatura cu masurile executivului de subtiere a salariilor si pensiilor.

Adica: "Esti de acord, frate, Vasile, sa-ti scadem salariul sau pensia?" Iar Vasile trebuia, eventual, sa spuna ca subscrie. Fireste ca atunci cand cineva chiar a incercat sa afirme propozitia de mai sus, totul a degenerat intr-o paruiala in lege. Pentru ca numitului Vasile nici prin cap nu-i trece sa renunte la dreptul lui.

Oare Daniel, necuviosul, nu stia acest lucru? Desigur ca il stia! Si-atunci ce-l mana in lupta? Probabil ca nimic altceva decat dorinta fierbinte de a iesi din anonimatul politic. Caci cine a mai auzit de Oajdea? Sau ce sanse avea sa se auda de el? Nule! Chipul sau inexpresiv, rostirea sa peltica, alura sa de surtucar provincial sunt imaginea elocventa a mediocritatii unui individ pe care doar tenebrele (anti)selectiei de partid pot, nu se stie cum, sa-l scoata la suprafata. Este, de fapt, o pedeapsa pentru cadristii partidului in cauza.

O situatie oarecum similara este cea a lui Teo Trandafir. Desi ea nu este deloc anonima. Este o vedeta de televiziune, binecunoscuta si agreata de multa lume. Care s-a trezit si ea acolo unde nu prea avea ce sa caute. Nu pe un platou de televiziune, nu intr-un film, nu pe o scena, ci in Parlamentul Romaniei. Unde rapid a facut-o de oaie (nu de Oajde!) tot cu ocazia votului cu pricina.

Ca a fost si ea indurerata de soarta "boborului" am intelege. Ba chiar si unii colegi de-ai dumneaei ar intelege, poate. Dar de ce a trebuit sa faca din votul ei o adevarata reprezentatie in beneficiul Opozitiei si in ciuda colegilor este mai greu de inteles.

"Le-am tras-o!", s-ar traduce gestul ei dupa prezentarea triumfatoare a bilelor catre prea-cinstita adunare. Gest dupa care, valsand cu gratii de pahiderm, s-a imbratisat radios cu o alta doamna care se viseaza politician, deputata PSD Aura Vasile.

"V-am tras-o! Dupa ce m-ati facut ceea ce nici in visele mele cele mai frumoase n-am visat. Deputata". Dupa cateva zile a motivat ca era extenuata, infometata(!), cu temperatura si ca gestul ei traducea satisfactia ca a reusit sa urce si sa coboare scarile. Haida, de!

Totusi, ce vor fi fiind cei de mai sus? Oameni cu personalitate, care sfideaza ierarhiile si autoritatea de partid din dragoste pentru cei multi si in suferinta sau doar niste veleitari si tradatori care se grabesc sa paraseasca o corabie care cred ei ca e pe cale sa se scufunde? Mare dilema! Mari caractere!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#tradatori vot motiune, #Teo Trandafir motiune, #Daniel Oajdea motiune , #stiri Teo Trandafir
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Domnule Mihail Fodor. Bunica mea ar fi rezumat astfel ascensiunea lui Teo si victoria sa asupra scarilor : "S-a suit skr.oapha-n copac !!"