Teo Trandafir: Ma uimeste lipsa de incredere a celorlalti in mine

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 11:31
2991 citiri
Teo Trandafir: Ma uimeste lipsa de incredere a celorlalti in mine
Foto: Facebook/Teo Trandafir

"De ce tocmai eu?", se intreaba retoric Teo Trandafir, la sfarsit de an, in vremea reflectiilor. Omul de televiziune ridica o intrebare care e pe buzele tuturor din vreme in vreme, o intrebare pe care ne-o punem nu doar cand ni se intampla ceva rau, ci si cand "ne pocneste binele".

"Ati observat cum, la cea mai mica urma de neobisnuit din viata noastra, ne intrebam fara gres 'de ce tocmai eu'? De ce sa ni se intample tocmai noua lucrurile pe care le vedeam altadata la televizor, sau, din ce in ce mai rar, le gaseam in carti? Sau le auzeam in povestirile celor apropiati, istorisiri la care participam cumva uimiti? Sigur, in cazurile grave, avem motive sa ne intrebam unde am gresit, cred ca e firesc", scrie Teo Trandafir pe blogul sau.

"Ce ma intristeaza e ca ne punem exact aceeasi intrebare daca ne pocneste binele. Daca, de exemplu, se indragosteste de noi cineva la care am crezut ca vom accede foarte greu, poate niciodata. Sau daca acea persoana ne place, ne admira sau ne respecta, pur si simplu. La fel ca in cazurile nefiresc de grave, in momentele de fericire ne aflam in fata aceleasi intrebari", puncteaza Teo.

"Cum s-a putut intampla ca tocmai noi, dintre toti cei susceptibili a avea parte de o intamplare inexplicabil de buna, am pus mana pe ea, o traim? Gandul asta nu ne da pace, ne otraveste clipa de sublim pana o sufoca, in cele din urma, sub argumentele logicii.

Nu meritam rele, de acord. Dar nici bunele nu ne sunt harazite? Atunci, ce? O viata de anonimat? Asta sa fie ce speram in tacere? Meriam mediocritatea sau rutina sau lipsa de apreciere? Pare-se ca nici asa nu reiese, din calculele noastre", observa cu luciditate omul de televiziune.

In final, personalizeaza aceasta intrebare, dezvaluind subtil si motivatia acestei postari, nu inainte de a afirma, in treacat, "Fac parte dintre cei a caror parere pare a conta", semn ca e constienta de valoarea propriei persoane.

"Am ajuns sa ma intreb daca n-ar fi mai sanatos sa ne decidem cine suntem si ce meritam, la sfarsitul zilei. Fac parte dintre cei a caror parere pare a conta, numai ca aproape de fiecare data cand decid ca unul dintre oamenii alaturi de care ma aduc imprejurarile merita iubirea sau respectul meu, ma priveste cu neincredere, intrebandu-ma, mai devreme sau mai tarziu de ce tocmai el. Sau ea.

Ma uimeste lipsa de incredere a celorlalti in ei insisi si, pana la urma, in mine. Cred ca suntem inconjurati de minuni si ca meritam sa le culegem, cand le zarim. Cand un lucru minunat ni se intampla, sa fim gata sa spunem, zambind, ca poate de data asta pur si simplu ni se cuvine. Viata ni se va parea mai simpla atunci...", isi incheie ea postarea.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Teo Trandafir incredere, #Teo Trandafir blog, #Teo Trandafir televiziune, #Teo Trandafir Kanal D , #stiri Teo Trandafir