Atanasiu: Vom face toate demersurile necesare pentru a-l demite pe Ponta

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 21:52
6804 citiri
Atanasiu: Vom face toate demersurile necesare pentru a-l demite pe Ponta

Senatorul Teodor Atanasiu, propus de liberali pentru portofoliul Economiei, nu mai crede in viitorul USL-ului, acesta declarand, vineri, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca PNL va face toate demersurile pentru demiterea premierului Victor Ponta, respectiv prin initierea unei motiuni de cenzura.

Intrebat de jurnalisti daca mai crede in viitorul USL-ului, Teodor Atanasiu a raspuns negativ.

"Nu. Deci e foarte clar ca cei de la PSD, cand au facut USD-ul, nu l-au facut ca mai cred in viitorul USL. E ca si cum mai crezi in casnicie si te afisezi cu amanta", a declarat senatorul PNL.

Teodor Atanasiu a spus ca e foarte clar ca populatia a dat voturile pentru USL, pentru ca PSD si PNL sa guverneze impreuna.

"Ceea ce e foarte clar pentru noi e ca populatia ne-a dat voturile pe USL, ca sa guvernam impreuna. Daca domnii astia vor sa ne dea afara, nu e niciun fel de problema, numai ca guvernul devine ilegitim in acest caz. Nu ma astept ca Victor Ponta sa aiba vreun scrupul si sa-si dea o demisie, in schimb, vom face noi toate demersurile necesare pentru a-l demite", a declarat Atanasiu.

Intrebat care ar fi aceste demersuri, liberalul a raspuns ca motiunea de cenzura.

"Pai care sunt demersurile necesare pentru a demite un premier? Motiunea de cenzura. Nu exista un alt demers decat motiunea de cenzura", a spus senatorul liberal de Alba.

Teodor Atanasiu a mentionat ca motiunea de cenzura va fi initiata de catre liberali si ca va fi depusa atunci cand PNL va considera ca se intrunesc conditiile ca aceasta sa si treaca.

"La ritmul in care ii iau cu dosare pe baietii astia de la PSD"

"O sa mai povestim noi cu unii, cu altii, o sa mai vedem cati mai sunt ridicati (...). La ritmul in care ii iau cu dosare pe baietii astia de la PSD, la ritmul de fabricare a dosarelor pentru ei si la majoritatea perfecta pe care o au, de jumatate plus unu, plus UDMR-ul, o sa discutam si noi sa vedem daca va fi inlocuit PNL cu UDMR, la guvernare, sau poate UDMR ramane in opozitie si discutam ca sa vedem exact", a afirmat senatorul liberal.

Teodor Atanasiu a apreciat ca nu exista nicio sansa ca Victor Ponta sa-l numeasca pe Klaus Iohannis vicepremier si ministru de interne.

Oltean: UDMR are cartile aproape facute pentru o guvernare cu PSD

"Domnul Ponta stia de la inceput ca nu va face acest lucru. A tras numai de timp, cautand tot felul de explicatii", a opinat Atanasiu.

Acesta sustine ca Iohannis nu este dorit de catre social-democrati ministru de interne in conditiile in care este an electoral.

Domnii astia nu-l vor pe Iohannis la Interne

"Domnii astia nu vor sub nicio forma ca vecinul nostru de judet, Klaus Iohannis, sa ajunga la ministerul de interne. Si nu vor dintr-un motiv foarte simplu. E ministerul care va numara voturile de doua ori anul asta.

Ori, domnii de la PSD nu-l vor pe unul ca si Klaus Iohannis acolo, la numararea voturilor. Nu mai bun ar fi unul de-al lor, sa numere asa cum stiu ei cel mai bine? De exemplu, cum stie domnul Oprea. Ce frumos le-ar numara domnul Oprea si in favoarea lor", a declarat liberalul.

Antonescu: Nu cred ca mai are rost sa asteptam pana luni

In ceea ce priveste USD, Atanasiu a sustinut ca scopul constituirii acesteia s-a vazut la votul in Parlament in cazul deputatului Vlad Cosma.

"Am vazut prioritatile la votul pe care l-au dat in Parlament, la Vlad Cosma. Ei nu s-au constituit pentru a face nu stiu ce mare miracol in Romania, ci pentru a-si apara, prin voturile din parlament, penalii din partid - ca nu le ridica imunitatea, ca vor da legea privind gratierea si amnistia", a subliniat Atanasiu.

Liberalul este de parere ca daca Victor Ponta "pica din premier, pica si din presedinte de partid".

"Ma uitam la premierul Ponta si nu-mi venea sa cred. Atat de slab a reusit sa fie in PSD. Fiindca cel mai bine si cel mai linistitor pentru Ponta era sa mearga USL, sa-l sustina pe Crin la presedintie si era premier pana in 2020.

Vice PNL: Alegerile prezidentiale sunt miza agitarii apelor! Ne-ar fi mai bine iesiti de la guvernare

Ei, atat de mare e presiunea baronilor din PSD asupra lui, incat numai conteaza ce e cel mai bine pentru el. Va trebui sa o rupa cu PNL la presiunea baronilor, sa-si puna baronii si oamenii lor in functiile cheie de prin ministere si sa-si riste, dupa un an si jumatate de cand e prim-ministru, intreaga cariera politica.

Fiindca, va spun eu, daca pica din premier, pica si din presedinte de partid si de peste tot", a declarat Teodor Atanasiu.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Atanasiu iesire PNL guvernare, #Atanasiu PNL motiune cenzura, #Atanasiu USL PSD PNL , #PNL