Liderul PNL Teodor Atanasiu, "convins" ca Ciolos va modifica legea electorala

Duminica, 31 Ianuarie 2016, ora 19:22
5466 citiri
Liderul PNL Teodor Atanasiu, "convins" ca Ciolos va modifica legea electorala
Foto: Facebook Teodor Atanasiu

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat duminica, la Deva, ca este "convins" ca premierul Dacian Ciolos va opta pentru modificarea legii electorale, in sensul alegerii primarilor din doua tururi de scrutin, apreciind ca "va avea barbatia" sa lase la o parte interesele partidelor si sa le puna in fata pe cele ale cetatenilor.

Atanasiu a spus ca premierul trebuie sa tina cont doar de faptul ca guverneaza "in interesul poporului roman" atunci cand va lua o decizie in ceea ce priveste modalitatea de alegere a primarilor la scrutinul din luna iunie.

"Premierul trebuie sa-si aduca aminte ca guverneaza pentru poporul roman si in slujba poporului roman si trebuie sa se gandeasca ce este mai bine pentru cetateanul Romaniei. Ce-i face mai bine democratiei romanesti? Ca majoritatea sa aleaga primarii si minoritatea sa se supuna majoritatii sau o minoritate mai mare sa faca o minoritate mai mica si sa avem primari alesi cu 15-20-25%? Dupa ce domnul Ciolos se va gandi ce-i face mai bine cetateanului roman, eu sunt convins ca va avea barbatia, in saptamana asta care urmeaza, sa dea la o parte interesele partidelor, sa puna in fata interesul cetateanului roman si sa dea o ordonanta de urgenta sau sa vina in fata Parlamentului sa-si asume raspunderea pentru alegeri in doua tururi de scrutin", a mai spus Teodor Atanasiu.

In opinia sa, PSD se va prezenta in alegerile locale, chiar daca desemnarea primarului se va face in doua tururi de scrutin.

"Ne ameninta domnul Dragnea ca nu se prezinta la alegeri. Nu suntem atat de naivi sa credem ca romanii vor scapa asa de usor de psd-isti, prin neprezentare. Nu, o sa-i batem in alegeri si o sa plece acasa invinsi, nu neinvinsi si nepatati!", a adaugat Atanasiu.

Prim-vicepresedintele PNL a participat duminica, la Deva, alaturi de copresedintele PNL Vasile Blaga si alti lideri importanti ai partidului la prezentarea candidatilor liberali in alegerile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Teodor Atanasiu alegeri primari, #alegeri locale primari tururi, #Ciolos modificare lege electorala , #PNL