Baconschi: Termenul de "mahala inepta" era prea bland. Sunt marcat de mineriade

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 23:28
4940 citiri
Baconschi: Termenul de "mahala inepta" era prea bland. Sunt marcat de mineriade

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a afirmat luni, la Bruxelles, ca termenii pe care i-a folosit, de "mahala inepta" au fost "deosebit de blanzi pentru a califica un inceput de miscare violent anarhista, pe baza mobilizarii unor forte de tip stadion".

Baconschi s-a referit la manifestatii, precizand ca isi mentine parerea ca, "atata vreme cat sunt pasnice, ele reflecta o stare de frustrare si nemultumire in societate, nu trebuie in niciun caz subestimata, reflecta un anumit deficit de dialog intre elita politica si romani in general".

El a fost intrebat daca regreta termenii folositi, anume de "mahala inepta". "Termenii folositi erau deosebit de blanzi, mahala inepta, pentru a califica un inceput de miscare violent anarhista, pe baza mobilizarii unor forte de tip stadion, deci toate formele de huliganism, pana la urma pe stadion sau in afara stadionului trebuie dezaprobate cu aceeasi forta", a raspuns Baconschi.

"Postarea mea pe blog a fost rastalmacita, adica mai multe forte politice, sau media, au facut un amalgam. Eu spuneam foarte clar: una sunt protestatarii care isi spun nemultumirea in mod pasnic si alta cei care incep sa sparga florarii prin centru, sa dea foc, sa arunce cu sticle incedndiare, sau sa iasa cu bate si arme albe, pentru a consolida democratia.

Eu sunt marcat de mineriade, era s-o patesc grav la mineriade, am fost la un pas de a fi linsat de fortele extra-legale care au fost mobilizate atunci, am fost si in strada la Revolutie, in 21 decembrie, nu am certificat de revolutionar, dar probabil ca sunt personal mult prea marcat de cat rau poata sa faca Romamniei violenta in strada pentru a nu fi reactionat in deplina responsabilitate fata de aceste riscuri", a precizat el.

Premierul Boc si-a cerut scuze de la tribuna Parlamentului pentru derapajele verbale ale colegilor sai din PDL despre protestatari si a anuntat in context ca i-a trimis lui Traian Basescu propunerea de revocare a lui Teodor Baconschi de la MAE.

"Regret derapajele si stangaciile verbale ale unor colegi de-ai mei la adresa protestarilor din strada. Si prezint de aici, de la aceasta tribuna a Parlamentului, scuze publice pentru aceste stangacii verbale si pentru aceste afirmatii. Vreau de asemenea sa stiti ca, pe aceasta linie, am luat decizia de revocare din functie a ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi si am inaintat presedintelui Romaniei propunerea de revocare din functie. Pentru declaratiile facute!", a declarat premierul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Teodor Baconschi, #Teodor Baconschi demis, #Teodor Baconschi mahala inepta , #demis