Baconschi critica "grosolania" si "delirul verbal" al lui Ponta: Totul are o limita!

Sambata, 19 Mai 2012, ora 23:54
3741 citiri
Baconschi critica "grosolania" si "delirul verbal" al lui Ponta: Totul are o limita!
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi critica afirmatiile lui Victor Ponta despre trimiterea lui Andrei Marga si Corneliu Dobritoiu la NATO si spune ca aceasta "grosolanie" arunca in derizoriu insasi participarea Romaniei la inaltul summit.

"Declaratiile facute de Victor Ponta pe tema participarii Romaniei la summitul NATO de la Chicago sfideaza orice bun simt si constituie probe de grava iresponsabilitate. Insultele proferate afecteaza credibilitatea delegatiei romane la marele eveniment al Aliantei Nord Atlantice.

Prin acest derapaj de o scandaloasa grosolanie, Victor Ponta demonstreaza ca pune dihonia partizana cu mult deasupra interesului national. Presedintele Traian Basescu si statul nostru sunt prezentati astfel intr-o lumina derizorie, care se rasfrange asupra tuturor cetatenilor Romaniei", declara prim-vicepresedintele PDL.

"Nici ratiunile electorale, nici aversiunile personale - inadmisibile la un premier in functie - nu pot justifica si, cu atat mai putin, scuza delirul verbal asumat de Victor Ponta. Totul are o limita", conchide Baconschi.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Cluj, ca l-a rugat pe ministrul de Externe, Andrei Marga, sa-l insoteasca pe presedintele Traian Basescu la Summitul NATO de la Chicago pentru ca partenerii straini sa vada ca Romania are si oameni seriosi.

Ponta a mai afirmat ca presedintele Traian Basescu se reprezinta doar pe el cand merge in strainatate.

"Pe domnul Marga l-am rugat sa mearga la Chicago, impreuna cu presedintele tarii, pentru ca stiti ca presedintele tarii, in general, merge in strainatate si nu reprezinta pe nimeni, decat pe el. M-am gandit sa fie acolo ministrii Marga si Dobritoiu ca sa inteleaga partenerii nostri internationali ca exista oameni seriosi in Romania", a spus Ponta. "Sunt convins ca drumul pana la Chicago va fi extrem de lung pentru domnul presedinte Basescu", a mai adaugat premierul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Baconschi Ponta delegatie NATO, #Baconschi delir verbal Ponta, #Baconschi summit NATO Basescu , #ministru de Externe