Baconschi, demis prin SMS sau telefon?

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 15:36
2791 citiri
Baconschi, demis prin SMS sau telefon?

Teodor Baconschi a fost demis, luni, prin telefon, de premierul Emil Boc, dupa declaratiile la adresa protestatarilor, nefiind clar daca aceasta schimbare din functie s-a facut prin SMS sau printr-o convorbire, din care intelegea ca nu i se reproseaza nimic pe linie guvernamentala si ca a fost vorba despre o decizie politica.

Initiat, Baconschi a fost citat ca spunand ca a fost anuntat de demitere printr-un mesaj scris.

"Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reprosat nimic pe linie guvernamentala, ci am inteles ca a fost vorba despre o decizie politica", ar fi declarat Baconschi pentru Mediafax.

"Din ceea ce stiu, in BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adaugat Baconschi.

Boc l-a demis pe Baconschi pentru "mahalaua inepta"

Teodor Baconschi a spus insa ca respecta decizia premierului, dar si ca se simte "privilegiat" ca a reusit sa serveasca interesele Romaniei in aceasta perioada.

"Nu exista un repros pe linie guvernamentala", a subliniat Teodor Baconschi.

El a adaugat ca ramane in partid, devotat proiectelor incepute.

Nu prin SMS, ci prin telefon

Intr-o interventie la Realitatea TV, Baconschi a negat ce aparuse ca spus de el, precizand ca Boc l-a informat la telefon.

"Daca aceasta decizie contribuie la recredibilizarea PDL si la o detensionare a situatiei sociale, ca simplu cetatean - ca sa zic asa - sunt foarte bucuros. Nu am ce sa-mi reprosez pe linie profesionala si stiu ca am facut toate eforturile necesare pentru ca nimic grav sa nu se intample in relatiile noastre externe in acesti doi ani de mandat", a spus prim-vicepresedintele PDL. Ministrul a negat ca ar fi fost informat de revocare printr-un sms.

"Ma aflu la Bruxelles pentru a participa la Consiliul de Relatii Externe al UE si am primit un telefon de la domnul Emil Boc care m-a anuntat ca nu are sa-mi faca niciun repros pe linie guvernamentala, dar ca din punct de vedere politic socoteste ca e cazul sa propuna revocarea mea. Atat Stiu in acest moment. Era in cursul diminetii, pe la ora 11. Socotesc ca mi-am facut cu toata energia si competenta datoria de a reprezenta interesul national al Romaniei intr-o perioada externa si interna de grave perturbatii aduse de criza economica", a spus Baconschi.

Au existat reprosuri

Intrebat daca i s-a reprosat ceva in interiorul PDL, Baconschi a raspuns ca au existat doar critici "vagi".

"Nu stiu, n-am vazut inca reactia partidului. M-am interesat de la un coleg care a luat astazi parte la lucrarile BPN si mi s-a spus ca au existat cateva vagi critici, din partea domnului Ioan Oltean si a domnului Toader, dar ca nu s-a pus nicio secunda problema unei astfel de decizii", a afirmat Baconschi, intrebat daca are adversari in partid.

"Inteleg ca nu a fost formalizata in Biroul Permanent National o cerere venita din partea partidului", a adaugat el, referindu-se la faptul ca decizia de inlocuire nu a trecut si de filtrul partidului.

Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte PDL, a fost revocat din functia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaratiile sustinute de acesta la adresa protestatarilor, a anuntat, luni, in Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi, despre Romania care munceste si mahalaua violenta

Baconschi se afla la Bruxelles, unde participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

In finalul discursului sustinut in Parlament, seful Guvernului a aratat ca, in aceste zile, reactia politicienilor nu a fost intotdeauna cea mai potrivita si ca regreta sincer "derapajele si stangaciile verbale" ale unor colegi ai sai la adresa protestatarilor, precizand ca doreste sa transmita acestora scuze publice.

"Vreau de asemenea sa stiti ca, pe aceasta linie, am luat decizia de revocare din functie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, si am inaintat presedintelui Romaniei propunerea de revocare din functie pentru declaratiile facute", a spus Boc.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Baconschi demis, #Boc demis Baconschi, #Baconschi mahala , #ministru de Externe