Ziare.com

Baconschi: E posibil ca Romania sa adere la toamna la spatiul Schengen

Vineri, 13 Mai 2011, ora 09:10

   

Baconschi: E posibil ca Romania sa adere la toamna la spatiul Schengen
Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat ca este posibil ca Romania sa adere la toamna la spatiul Schengen, in conditiile in care statele membre ar accepta un pachet de revizuire a normelor, luand in considerare ca momentan in Berlin, Paris si Bruxelles se fac eforturi pentru a se ajunge la un compromis.

"Romania si Bulgaria au finalizat cu succes procesul de evaluare tehnica... Avem in continuare un grup de state membre sceptice, pe care le cunoasteti, si am constatat preocuparile critice ale unui grup de europarlamentari din Danemarca.

V-as spune, insa, ca se fac eforturi, la Berlin, Paris, Bruxelles sau in alte capitale, ca sa se degajeze un compromis. Lucram pentru a avea o decizie de aderare in acest an, posibil in toamna, iar aportul presedintiei ungare e foarte important", a declarat ministrul intr-un interviu acordat Adevarul.

Teodor Baconschi crede ca compromisul va fi realizat daca statele membre vor accepta introducerea unui mecanism corector.

"Discutam si cu presedintia polona. Cred ca un pachet de compromis ar fi ca statele membre sa accepte un proces de revizuire a acordului Schengen, prin introducerea unui mecanism corector. Iar Romania vrea sa participe la acest proces dinauntru. Prin urmare, cred ca toata lumea cauta in mod onest o solutie corecta, asa ca ne mentinem un relativ optimism", a mai spus diplomatul.

Teodor Baconschi: Reforma statului nu va fi corect finalizata fara reforma PD-L Interviu Ziare.com

In urma cu doua saptamani, ministrul de Externe declara, intr-un interviu acordat Ziare.com, ca imigrantii africani care au ajuns in Europa au aratat ca sistemul Schengen are vulnerabilitati.

"Suntem pregatiti tehnic, trebuie sa discutam cu francezii si germanii ca sa degajam un compromis rezonabil. Venirea ministrului francez de Interne la Bucuresti a aratat ca Franta a primit mesajul nostru: relatia nu se reduce la Schengen, suntem parteneri strategici, avem interese comune de lunga durata si doar cooperand putem depasi aceasta stare de neincredere.

Pe de alta parte, in fata presiunii din sudul Europei, a migratiei legale, precum si diverselor forme de trafic, dezbaterea generala despre Schengen s-a redeschis. Se constata vulnerabilitatea sistemului Schengen, deci este in interesul tuturor celor 27 de state membre sa il imbunatatim. Contribuim la aceasta dezbatere, dar vrem sa o facem din interiorul spatiului Schengen", a declarat Baconschi pentru Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 840 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Una este ce vrem noi,...

...si alta, ceea ce gandesc altii!
Exista numeroase semnale ca mai mult de zece state NU ne doresc in Schengen, cum, de altfel, nu ne-au dorit nici in UE! Dupa un start bun, in 2007, evolutia noastra ulterioara in UE justifica intru totul ezitarile partenerilor! Echipa Basescu-Boc-Baconschi va trebui sa dea socoteala odata si odata pentru situatia in care ne-au adus, prin incompetenta, iresponsabilitate si indiferenta!

 

Ce fumeaza asta?

Ce fumeaza asta? ca pare bun de tot... vreau si eu..

 

daca mai e

- Schengen pana la toamna !!! si vorba cantecului "de-as mai duce-o pan' la toamna"

 

BACONSCHI TEODOR ANUNTA CA GUVERNAREA PDL-ista VA FACE COMPROMISURI PENTRU INTRAREA IN SPATIUL SCHENGEN,

Teodor Baconschi ministru de externe: "E posibil un compromis pentru Schengen“.

CITAT:

"privinta aderării Romaniei si Bulgariei?

Romania si Bulgaria au finalizat cu succes procesul de evaluare tehnică. La nivel de experti, există in dezbatere un proiect al Concluziilor Consiliului care confirmă finalizarea pregătirilor de către cele două state. Concluziile ar putea fi prezentate la Consiliul pe Justitie si Afaceri Interne din iunie. Vă reamintesc că, intre timp, Comisia LIBE a Parlamentului European a dat aviz pozitiv aderării Romaniei si Bulgariei si sperăm intr-un rezultat similar la votul in plen. Avem in continuare un grup de state membre sceptice, pe care le cunoasteti, si am constatat preocupările critice ale unui grup de europarlamentari din Danemarca. V-as spune insă că se fac eforturi, la Berlin, Paris, Bruxelles sau in alte capitale, ca să se degajeze un compromis. Spre exemplu, Germania a organizat la Berlin, la sfarsitul lui aprilie, o reuniune de lucru cu cele două presedintii, cea ungară, actuală , si cea poloneză, viitoare, precum si cu unele state, să le zicem sceptice. Lucrăm pentru a avea o decizie de aderare in acest an, posibil in toamnă, iar aportul presedintiei ungare e foarte important. Discutăm si cu presedintia polonă. Cred că un pachet de compromis ar fi ca statele membre să accepte un proces de revizuire a acordului Schengen, prin introducerea unui mecanism corector. Iar Romania vrea să participe la acest proces dinăuntru. Prin urmare, cred că toată lumea caută in mod onest o solutie corectă, asa că ne mentinem un relativ optimism."

http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Teodor_Baconschi_ministru_de_externe-_-E_posibil_un_compromis_pentru_Schengen_0_479352610.html

ASA GANDESTE BACONSCHI DESPRE ROMANI SI DESPRE ROMANIA, doar intre limitele minciunii,imposturii si compromisurilor.Aceste declaratii jignesc profund politica sigutrantei publice europene din care guvernarea mafiota PDL-UDREA BASESCU BOC ESTE EXCLUSA,altfel PDL=-istii NU S-AR GANDI LA COMPROMISURI.

 

Iar adera Baconschi la Schengen?

Cei care mai aveti ziarele de la inceputul anului sau aveti memoria mai buna, aduceti-va aminte cum ne mintea maestrul Baconschi care dadea ca sigura aderarea in martie. Mai tarziu a dat-o mai pe aratura, precizand ca vom adera in timpul presedintiei ungare, adica pana in iunie inclusiv. Simtind acum Pinochio ca nici vorba nu poate fi, s-a gandit ca o noua minciunica ar prinde bine pentru alegerile in PDL si o livreaza la ziaristi care o si inghit pe loc. Pariati cu mine ca in august, cand se va intoarce de la baile de jacuzzi, Baconschi va uita ca eram aderati pe palavrele lui inca din ianuarie si ca ne adera din nou in ajun de Craciun? Prostani au fost, prostani sunt inca, si-or fi in neamul romanesc....

 

Assteptam momentul favorabil al aderarii!

Sa speram ca Romania va primi pana la urma aviz favirabil sa candideze. Este necesar ca tara noastra sa fie admisa, pentru ca avem foarte multe de castigat.

 

Mai mult pierdem decat castigam

Daca si acest penultim mijloc de presiune dispare vom ramane fara nici control din punct de vedere al justitie. Vom fi complet la discretia tagmei de jefuitori. Iar cu Romania in Schengen si cancerul coruptie de la vami, distrugem si bunatate de Europa. Castigam ce? 5 minute la trecerea frontierei? Iar cand ne intoarcem la ai nostri pierdem 5 ore. Pe aeroporturi oamenii cinstiti nu au a se teme. Mai trimitem niste valuri de hoti si cersetori? Nu va mai lasati fratilor minciuniti?

asta crede ca poate maslui ca la voturile scoase din maneca de la Paris...

in fond daca nu "am adera" si in continuare ar fi presiune pe justitie cu toti cascadorii rasului ar fi mai bine... nu suntem de schengen cum nu suntem nici de euro... sau de logica europeana...

tot ce vaneaza javrele pedele sunt banii europeni...
si exportul fara control al "colaboratorilor votanti"... tiganii!

care se vor imprastia perin europa mai abitir ca pana acum... cu catastrofalele urmari pentru orice roman!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor