Baconschi: Ponta il antreneaza pe Vanghelie ca viitor ministru de Externe

Duminica, 22 Mai 2011, ora 18:43
1952 citiri
Baconschi: Ponta il antreneaza pe Vanghelie ca viitor ministru de Externe
Foto: Arhiva

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, sustine ca Victor Ponta si Crin Antonescu se opun dreptului constitutional al romanilor din diaspora de a-si exprima prin vot opinia politica, iar presedintele PSD il "antreneaza" pe Marian Vanghelie, pentru functia de ministru de Externe al Romaniei.

"Victor Ponta pare nemultumit de lipsa mea de activitate ca ministru de Externe. Numai saptamana trecuta am facut o vizita la Londra, pentru a reanima parteneriatul strategic cu Marea Britanie, incheiat in anul 2003.

Am dezghetat relatiile cu Ucraina prin vizita la Bucuresti a ministrului Konstantin Griscenko, m-am dus la Budapesta, unde am convenit datele de pe agenda viitoarei sedinte comune de Guvern si, vineri, Romania a fost aleasa membru in Consiliul Drepturilor Omului - organismul cel mai important al ONU, dupa Consiliul de Securitate si Adunarea Generala.

In aceste conditii de bilant negativ, il inteleg pe domnul Ponta ca il antreneaza de zor pe domnul Marian Vanghelie ca viitor ministru de Externe", a declarat Baconschi, pentru Ziare.com.

Ministrul de Externe mai sustine ca Victor Ponta si Crin Antonescu se opun dreptului constitutional al romanilor din diaspora de a-si exprima prin vot opinia politica.

"Domnii Victor Ponta si Crin Antonescu se opun pe fata dreptului constitutional al romanilor din diaspora de a-si exprima prin vot opinia politica. Aceasta atitudine nedemocratica nu este foarte surprinzatoare in cazul USL - pentru ca acolo si-au dat mana pe o platforma antireformista urmasii Partidului Comunist, fostii liberali, tradatori ai dreptei si oficina de intoxicare a batranei Securitati", a mai spus Baconschi.

Victor Ponta, despre consumul de etnobotanice si plecarea lui Vanghelie in SUA

Victor Ponta a criticat duminica modul in care se preocupa ministrul de Externe, Teodor Baconschi, de imaginea Romaniei in exterior, luand in considerare ca in 2010 peste 10.000 de persoane cu cetatenie romana au fost acuzate de fapte ilegale.

"As vrea sa spun ca in aceste probleme MAE si Guvernul Romaniei sa fie mai interesat, insa nu i-ati auzit pe Baconschi sau Igas preocupati de aceste probleme. Este rusinos ca un ministru, care a batut recorduri mondiale la vot viteza la ambasada de la Paris, in 2009, sa nu fie interesat de aceste probleme. In schimb el incearca sa isi promoveze propria cariera politica, prin fraudarea votului", a declarat presedintele PSD.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Teodor Baconschi USL, #vot corespondenta romani diaspora , #ministru de Externe