MAE ii raspunde lui Baconschi: Ministrul francez si-a amanat vizita la Bucuresti

Vineri, 24 August 2012, ora 21:39
2009 citiri
MAE ii raspunde lui Baconschi: Ministrul francez si-a amanat vizita la Bucuresti

Ministerul Afacerilor Externe sustine ca seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, a anuntat autoritatile de la Bucuresti, inca din 3 august, ca nu va mai veni in Romania la inceputul lunii septembrie, dezmintind afirmatiile fostului ministru de resort, Teodor Baconschi, potrivit carora gestul oficialului francez reprezinta un semn de izolare pe plan international al tarii noastre.

"La data de 3 august 2012, MAE francez a anuntat MAE roman ca ministrul Laurent Fabius nu mai poate fi prezent la data de 3 septembrie 2012 la Bucuresti, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR), avand in vedere un alt angajament pe care ministrul francez il are in plan extern, astfel ca vizita a fost amanata din ratiuni obiective. (...) Totodata, precizam ca nu a existat o confirmare scrisa a participarii oficialului francez la RADR, fiind exprimat doar un acord verbal de principiu", se arata intr-o precizare a MAE, informeaza Evenimentul Zilei.

Pe de alta parte, Teodor Baconschi sustine ca USL a reusit izolarea pe plan international a Romaniei.

"Dupa ce sustinuse, din opozitie, ca Traian Basescu e izolat international, USL a incercat sa prezinte reactiile Occidentului fata de situatia pe care a generat-o de cand a preluat puterea doar ca pe o forma de solidarizare a PPE cu PDL. Ma intreb atunci de ce tocmai si-a anulat vizita la Bucuresti socialistul Laurent Fabius, ministrul francez de externe? Adevarata izolare interna?ionala a Romaniei abia a inceput. Ea este opera USL, insa factura va fi platita de toti romanii, indiferent de ce sau daca au votat la referendumul din 29 iulie", a scris Teodor Baconschi intr-un text postat azi pe blogul sau.

In replica la aceasta afirmatie, MAE sustine ca insinuarile lui Baconschi reprezinta o "dezinformare a opiniei publice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#anulare vizita ministru externe francez, #vizita Bucuresti Laurent Fabius, #Teodor Baconschi , #ministru de Externe