Ziare.com

Teodor Baconschi, in vizita in Republica Moldova

Joi, 26 Mai 2011, ora 11:03

   

Teodor Baconschi, in vizita in Republica Moldova
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, efectueaza o vizita oficiala in Republica Moldova, in perioada 26 - 27 mai 2011, la invitatia omologului sau, Iurie Leanca.

In prima zi a vizitei, Teodor Baconschi va participa la ceremonia oficiala de inaugurare a Biroului Consular al Romaniei de la Ungheni, precizeaza un comunicat al Ministerului de Afaceri Externe, remis joi Ziare.com.

La eveniment vor participa ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Iurie Leanca, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Programul va include, de asemenea, convorbiri oficiale cu seful diplomatiei de la Chisinau, Iurie Leanca, dar si cu viceprim-ministrul pentru reintegrare, Eugen Carpov.

Totodata, seful diplomatiei romane va avea intrevederi cu premierul Vlad Filat, Dumitru Diacov, presedinte de onoare al Partidului Democrat (PD) si Mihai Ghimpu, presedintele Partidului Liberal (PL).

Convorbirile vor urmari in principal analizarea prioritatilor de cooperare bilaterala si a posibilitatilor de dezvoltare a acesteia, in contextul obiectivului strategic comun de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana, mai precizeaza comunicatul.

De asemenea, Teodor Baconschi va realiza un schimb de pareri asupra unor teme de interes reciproc de pe agenda europeana si regionala.

Totodata, seful diplomatiei romane va deschide, impreuna cu omologul sau, lucrarile celei de-a doua editii a Forumului Societatii Civile Romania - Republica Moldova, organizat la Chisinau, in perioada 27 - 28 mai 2011, subliniaza reprezentantii MAE.

D.R.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 829 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate careva sa ne zica de o realizare a acestuiministru pe plan extern?

Calatoreste pe banii nostrii sa faca rost de cele un milion de voturi promise portocaliilor.

 

@un cetatean european & "Poate careva sa ne zica de o realizare a acestuiministru pe plan extern?": Incercati pe site-ul Ministerului Afacerilor externe, poate gasit ceva informatii!

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor