Baconschi: Ar fi foarte util ca PDL sa inceapa primarele pentru Cotroceni chiar acum

Vineri, 26 Aprilie 2013, ora 11:13
2250 citiri
Baconschi: Ar fi foarte util ca PDL sa inceapa primarele pentru Cotroceni chiar acum

Organizarea la toamna a alegerilor interne pentru desemnarea candidatului PDL la presedintia Romaniei este "tardiva", spune democrat-liberalul Teodor Baconschi. El considera ca ar fi "complet nerealist" ca partidul sa promoveze un candidat "de forma" pentru Cotroceni.

Teodor Baconschi spune ca nu e interesat sa intre in cursa interna pentru Cotroceni: "Personal, nu".

"Cred ca nu exista motive pentru ca aceste prezidentiale primare in PDL sa fie amanate pana la toamna. Dezbaterea ar fi trebuit initiata de acum. Oricum, e tarzie, daca nu chiar tardiva pentru profilarea unui candidat cu sanse", a declarat democrat-liberalul, la RFI Romania.

Pe de alta parte, acesta crede ca PDL trebuie sa fie pragmatic: "Dreapta aceasta fragmentata are nevoie mai degraba de un singur candidat, el poate fi din PDL sau din afara PDL, din sanul acestor nuclee de noua dreapta".

"In acelasi timp, nu are sens sa intri in aceasta batalie, daca propriul tau candidat nu poate intra in turul doi. Pentru a intra in turul doi ai nevoie de un sprijin politic insumat de cel putin 25%. Or PDL nu e in situatia asta actualmente si ar fi complet nerealist sa promovam un candidat de forma, care sa aiba un sprijin politic insuficient.

De aceea, PDL are, cred, interesul tactic elementar de a-si spori capacitatea de coalitie, de a discuta mult mai franc si mai des cu partenerii posibili pe dreapta. Nu o poate face decat pe sub masa cu PNL, ca parte a USL, pentru ca sigur, asta e inacceptabil din perspectiva electoratului nostru, dar nu vad de ce nu au loc mai des discutii politice cu cele doua partide din Alianta DA doi zero si cu Noua Republica sau cu Miscarea Populara, care pentru moment nu e partid, dar in mod clar are aceasta vocatie", a mai spus Baconschi.

"Deocamdata, am retinut avertismentele domnului Blaga catre membrii PDL care ar fi tentati de astfel de dialoguri, sa spunem, cu parteneri pe dreapta. Nu e normal", continua el.

Citeste mai multe despre Baconschi: Ar fi foarte util ca PDL sa inceapa primarele pentru Cotroceni chiar acum, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Teodor Baconschi alegeri Cotroceni, #PDL alegeri primare prezidentiabil, #PDL prezidentiabil, #PDL candidat prezidentiale , #PDL