Baconschi: Avem nevoie de figuri noi in PDL si de unii candidati noi

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 20:14
712 citiri
Baconschi: Avem nevoie de figuri noi in PDL si de unii candidati noi
Foto: Arhiva

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat, intr-un interviu pentru Foreign Policy Romania, ca "leadership-ul" lui Emil Boc "a iesit intarit din congres", dar ca innoirea nu trebuie sa se opreasca aici, partidul avand nevoie de unele "figuri noi" si de candidati noi.

"Orice partid, mai ales dupa o guvernare in conditii de criza, are nevoie de un facelift. Conventia PDL din mai a fost un prim pas in aceasta directie si nu puteti nega ca s-a produs o schimbare la varf. Chiar leadership-ul lui Emil Boc a iesit intarit din congres. Dar nu ne putem opri aici.

Avem intr-adevar nevoie de figuri noi si, da, o spun cu tarie, de unii candidati noi, alaturi de cei vechi. Nu neaparat de oameni cu bani, care-si pot finanta alegerea sau realegerea, ci de oameni cu idei, cu viziune, cu valori, de oameni credibili care pot resuscita entuziasmul alegatorilor", a afirmat Baconschi.

In ceea ce priveste adresabilitatea partidului, el a precizat ca " PDL este un partid popular, nu un partid de nisa", astfel ca se adreseaza tuturor.

"Trebuie sa avem mesaje pentru toate tipurile de electorat, inclusiv pentru pensionari si functionari, pe care i-am cam neglijat. Dar electoratul nostru predilect ar trebui sa fie clasa de mijloc, adica romanii care se sustin singuri sau sunt creatori de valoare (economica, sociala, culturala)", este parerea democrat-liberalului.

El a punctat ca, pentru PDL, mentinerea puterii este "o forma de responsabilitate" si a subliniat ca scopul il reprezinta "largirea" clasei medii si aducerea intregii tari "macar la nivelul de dezvoltare a Bucurestiului, care a atins deja standardele europene (ce-i drept, nu varful, ci baza lor)".

In opinia lui Baconschi, trecerea democrat-liberalilor de la etapa mai veche a unui partid social-democrat in cea a unui partid de dreapta "n u a fost chiar peste noapte".

"A durat cativa ani, dar iata ca la ultima conventie nationala am avut trei motiuni de dreapta. E ceva: in mai nu s-a infruntat o viziune fesenista cu una populara, ci trei viziuni cu elemente crestin-democrate, liberale si conservatoare. Cred ca din vechea identitate mai supravietuieste doar trandafirul, de care ar trebui sa scapam. Decizia aderarii la PPE nu a insemnat o afiliere de forma.

Politicile noastre la guvernare au fost politici clare de dreapta. Vreau totodata sa va spun ca ele au fost apreciate de liderii PPE. De exemplu, Joseph Daul si Jerzy Buzek au laudat recent, la Bucuresti, masurile economice ale guvernului Boc. Cred asadar ca putem vorbi de o convertire aproape totala. Ea trebuie interiorizata de fiecare membru PDL, dar suntem pe drumul cel bun", a conchis prim-vicepresedintele PDL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Baconschi PDL, #Baconschi Boc presedinte PDL, #Baconschi guvern Boc , #PDL