Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Baconschi, dupa consultari: Refuzul ONG-urilor atesta deficitul de dialog

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 19:51
1539 citiri
Baconschi, dupa consultari: Refuzul ONG-urilor atesta deficitul de dialog
Foto: TVR Info

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a avut miercuri o a doua runda de consultari cu reprezentantii societatii civile. De la aceasta au lipsit ONG-uri importante, precum APADOR CH, SAR, IPP sau Active Watch, care au spus ca dialogul a fost initiat prea tarziu.

Teodor Baconschi a precizat ca printre subiectele abordate la consultari s-au numarat antreprenoriatul tinerilor sau intarirea legislatiei medierii de conflicte.

"Mai putina lume la tribunal si mai multa lume care sa lucreze cu mediatori specializati ne-ar costa pe toti mai putin timp nervi si bani", a declarat ministrul, adaugand ca a preluat de la cei cu care a discutat si cateva idei legate de fiscalitate, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca "in tara noastra, statul este cel mai mare dator la el insusi".

"Socotesc ca acest exercitiu m-a imbogatit si personal, e foarte util sa primesti pulsul terenului", a subliniat prim-vicepresedintele PDL, precizand ca, in ciuda agendei incarcate ca ministru de Externe, va continua si in urmatoarele doua luni aceasta "scanare teritoriala", urmand sa prezinte apoi o sinteza in cadrul conducerii PDL.

Intrebat de jurnalisti cu ce organizatii s-a consultat, in absenta celor binecunoscute si care i-au refuzat invitatia, Teodor Baconschi i-a invitat pe cei cu care discutase "sa se prezinte si singuri", dupa care a adaugat ca este vorba despre "o foarte interesanta organizatie care genereaza la nivel european mobilitatea tinerilor", o alta care se ocupa de "drepturile proprietarilor", precum si "un blog celebru, de dreapta, care a strans foarte multe minti stralucite si e un partener obiectiv al PDL".

In acest context, ministrul a precizat ca a lansat marti "zeci de invitatii", PDL urmand sa isi faca si o baza de date cu toate organizatiile non-guvernamentale, in ideea ca nimeni sa nu se simta exclus si "sa nu lipseasca nimeni de la masa dialogului nostru".

"Refuzul atesta o anumita crispare si deficitul de dialog"

Referitor la refuzurile intampinate, Teodor Baconschi a comentat spunand ca acestea si-au motivat absenta spunand ca sunt apolitice si nu doresc sa intre in dialog cu un partid politic, respectiv PDL.

"In ce ma priveste, ma pot situa si pe un teren neutru", le-a transmis ministrul ONG-urilor care nu au raspuns invitatiilor sale.

"Refuzul atesta o anumita crispare si deficitul de dialog", a mai adaugat Teodor Baconschi, exprimandu-si convingerea ca "trebuie sa construim aceasta punte de incredere reciproca si, chiar daca acest efort va lua timp, sunt dispus sa il fac".

Intrebat pe ce domenii are de gand sa poarte dialogul cu societatea civila, ministrul a enumerat educatia, legislatia, fiscalitatea, sanatatea publica, dar si relatiile internationale, intentionand sa "stranga idei" din toate aceste zone.

"Sa reinvatam arta convietuirii, civilitatea, bunul simt", a cerut prim-vicepresedintele PDL.

In replica, directorul APADOR-CH, Diana Hatneanu, a comentat la TVR Info reprosurile lui Teodor Baconschi spunand ca reprezentantii ONG-urilor nu sunt singurii de vina pentru aceasta lipsa de dialog cu Puterea.

"Am capatat aceasta crispare in urma vorbitului cu peretii. Dialogul, inclusiv cel reglementat de lege, a fost ucis incet-incet", a adaugat ea, reamintind ca actuala Putere nu a tinut deloc cont pana acum de pozitiile reprezentantilor societatii civile, nici in mediul informal, dar nici in cadrul instituit prin legile in vigoare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Teodor Baconschi PDL, #Baconschi consultari societate civila, #Baconschi ONG , #PDL