Baconschi: Lozinca "Nu ne vindem tara" a facut rau Romaniei

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 23:02
2989 citiri
Baconschi: Lozinca "Nu ne vindem tara" a facut rau Romaniei
Foto: B1 Tv

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat, referindu-se la declaratiile de marti ale presedintelui Basescu, despre exploatarile miniere din Romania, ca "nu ne vindem tara" este o lozinca din anii '90 care a facut rau Romaniei.

"Nu ne vindem tara este o lozinca din anii '90 care a facut rau Romaniei si care ne-a izolat pentru un deceniu, desi bateam la usa Europei", a spus prim-vicepresedintele PDL, marti seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a depus, marti, juramantul de investire in functie, la Palatul Cotroceni, ocazie cu care presedintele Traian Basescu a declarat ca se impun investitiile de la Rosia Montana si de la Rosia Poieni.

Basescu acuza guvernantii de lasitate in cazul Rosia Montana, la juramantul lui Korodi

"Sunt convins ca ceea ce voi spune va genera atacuri consistente si nedrepte. In momentul de fata, Romania nu mai are resurse pentru crearea locurilor de munca, decat daca privim cu responsabilitate la reluarea exploatarii minelor", a spus seful statului.

Borbely, apreciat pentru ca si-a dat demisia si nu a aruncat o umbra asupra Guvernului

Vorbind despre demisia lui Laszlo Borbely din functia de ministru al Mediului, Teodor Baconschi a spus ca il apreciaza pe deputatul UDMR, care si-a dat demisia "pentru a nu arunca o umbra asupra Guvernului Romaniei".

"Il apreciez ca om si ca profesionist pe domnul ministru Borbely, ca a demisionat pentru a nu arunca o umbra asupra Guvernului Romaniei", a subliniat liderul democrat liberal.

Teodor Baconschi a afirmat ca ramane de vazut in ce masura anchetatorii isi vor putea procura probe pentru a-si sustine acuzatiile si ca nimeni nu se poate substitui judecatorilor.

"Ani de zile n-am avut incredere in justitia din Romania, reformele in curs ne indreptatesc la mai multa incredere in sistemul de justitie", a precizat fostul ministru de Externe.

Deputatii din Comisia Juridica au dat, marti, un aviz favorabil pentru inceperea procedurilor de urmarire penala impotriva fostului ministru al Mediului Laszlo Borbely.

Laszlo Borbely, aviz de urmarire penala in Comisia Juridica - plenul va decide

Dintre cele zece voturi exprimate, sapte au fost "pentru" si trei "impotriva". Fostul ministru al Mediului este cercetat pentru trafic de influenta.

USL nu are chef de guvernare

Prim-vicepresedintele PDL crede ca USL nu are chef de guvernare si ca in PNL sunt fisuri, deoarece Crin Antonescu conduce dictatorial partidul.

"Cred ca USL nu vrea sa-si asume guvernarea. Incita la ura, la polarizare a electoratului. Cred ca nu au chef de guvernare, sunt mari tensiuni interne, nu doar la liberali.

Apar acolo fisuri, domnul Antonescu conduce dictatorial acest partid, ceea ce este o contradictie de termeni pentru un liberal. Sunt marginalizati oameni ca Andrei Chiliman. Aceasta spune ceva despre fierberea pe care incearca sa o ascunda USL", a conchis Teodor Baconschi.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Baconschi investire Korodi Ministerul Mediului, #Baconschi urmarire penala Borbely, #Basescu exploatare Rosia Montana, #Teodor Baconschi exploatare Rosia Montana , #PDL