Baconschi: Ma voi alatura Miscarii lui MRU, daca "va capata corp si chip"

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 21:45
2032 citiri
Baconschi: Ma voi alatura Miscarii lui MRU, daca "va capata corp si chip"
Foto: baconschi.o

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, spune ca se va alatura Miscarii premierului Mihai Razvan Ungureanu daca "va capata corp si chip".

"Un prieten ma intreaba zglobiu pe Facebook: ce faci, intri in Miscarea lui MRU? Am si eu cateva intrebari, dublate de cateva pozitionari clare. Numarul 1: care Miscare? Numarul 2: cu cine? In fine: poti merge undeva neinvitat? Cat despre pozitionari, iata-le: Da, e nevoie de o miscare politica mai ampla, cu scopul de a recoagula toate fortele dreptei (ma refer deopotriva la formatiuni politice existente sau la personalitati de dreapta, luate individual).

Da, MRU poate juca rolul de catalizator, pentru ca este prim-ministru si pentru ca are nu doar ambitii personale, ci si o viziune sustinuta in timp cu argumente biografice si intelectuale. Da, ma voi implica intr-o asemenea miscare, daca ea va capata corp si chip", scrie Teodor Baconschi pe blogul personal intr-un text publicat joi.

MRU persista in eroarea comunista

Prim-vicepresedintele PDL a subliniat, insa, ca nu se va alatura "Miscarii lui MRU" din afara PDL, ci dinauntru: "Nu o voi face din afara PDL, ci dinauntrul acestui partid. E o iluzie sa crezi ca PDL - cea mai vasta organizatie politica de dreapta - dispare la comanda USL sau pentru ca un numar de bloggeri intransigenti viseaza la Alba ca Zapada. PDL nu e nici imaculat, nici condamnat. Are potential de reforma si bilant de partid reformator, care nu s-a temut sa tina calea dreapta in plina furtuna a crizei economice.

Privit cu spirit critic moderat, PDL a stat si sta de partea buna a baricadei. Ca a comis greseli prin omisiune sau erori de comunicare nu se poate nega. Insa are destui oameni de calitate pentru a-si asigura un viitor decent in batalia pentru dezvoltarea Romaniei si consolidarea unei democratii functionale. Acesti oameni vor contribui la evolutia corecta a PDL".

In opinia lui Baconschi, oamenii de calitate din PDL pot contribui la Miscarea lui MRU, daca MRU intelege, cum declara aseara, ca nu poate nimic de unul singur.

Miscarea Ungureana (Opinii

Premierul Mihai Razvan Ungureanu prezent, miercuri seara, la B1 TV, a declarat ca se considera in continuare membru al PNL, dupa care a precizat ca este membru autosuspendat al Partidului Liberal si are statutul de premier independent.

"Nu mi-am pus inca problema de a intra in PDL, deocamdata sunt membru autosuspendat din PNL. Ma consider in continuare membru al PNL", a afirmat Mihai Razvan Ungureanu.

A.T.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Teodor Baconschi Miscare MRU, #Miscarea Mihai Razvan Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu miscare , #PDL