Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Baconschi: PPDD si PNG nu au ce cauta intr-o constructie politica de durata

Joi, 23 Februarie 2012, ora 19:41
1908 citiri
Baconschi: PPDD si PNG nu au ce cauta intr-o constructie politica de durata
Foto: MAE.ro

Teodor Baconschi, prim-vicepresedinte al PDL, a declarat joi ca intr-o constructie politica de durata, cum ar urma sa fie Miscarea Populara, "nu au ce cauta PPDD si PNG", partidele lui Dan Diaconescu, respectiv George Becali.

"Fara a fi dogmatic si acceptand ideea unei drepte plurale, sunt de parere ca valorile de baza nu se negociaza si nu cred ca PPDD sau PNG au ce cauta intr-o constructie politica de durata.

Nu trebuie sa facem improvizatii si sa ne dezamagim electoratul, educat, de drepata, din zona urbana, exista o linie politica pe care mi-as dori ca PDL sa o respecte, sigur ca poti avea si aliati partide precum UNPR de centru stanga, poate fi un accent in acest sens insa valorile democrate trebuie sa fie baza pentru o constructie daca vrem ca ea sa reziste", a spus Teodor Baconschi, la B1TV.

Acesta a precizat insa ca are incredere in capacitatea PNTCD de a-si reactiva bazinul electoral.

"PNTCD are inca un bazin de alegatori, eu insumi am votat PNTCD cat s-a putut, cred ca multi l-au adus la 1% cand credeau ca nu mai poate reveni in Parlament.

In cadrul Miscarii Populare, PNTCD poate reactiva acest bazin electoral de oameni care au ramas pe sentimente anticomuniste, au inteles ca Romania nu se poate dezvolta decat daca scapa de sechelele fostului regim", a declarat Teodor Baonschi.

Acesta a aduagat ca "memoria lui Corneliu Coposu este o sursa de legitimitate pentru dreapta romaneasca" si in anul 2012, insa a precizat ca orice constructie politica de dreapta trebuie realizata alaturi de beneficiari, adica entitatile corporatiste si liber-profesionisti.

George Becali, patronul Stelei si lider al PNG, declara in toamna anului trecut ca este "om de dreapta" si ca isi doreste sa intre in Miscarea Populara. Denumirea "Miscarea Populara" a fost inregistrata anul trecut la OSIM de fiica cea mare a presedintelui Traian Basescu, Ioana Basescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Teodor Baconschi, #Baconschi Miscarea Populara, #Baconschi PPDD PNG , #PDL