Baconschi asigura ca se va face dreptate in cazul Ionescu

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 11:28
1177 citiri
Baconschi asigura ca se va face dreptate in cazul Ionescu

Ministrul de Externe roman, Teodor Baconschi, a discutat in cadrul vizitei sale la Vatican cu omologul sau singaporez, George Yeo, cu privile cazul diplomatului Silviu Ionescu.

Teodor Baconschi s-a intalnit cu ministrul de Externe singaporez in timp ce astepta sa fie primit in audienta la papa Benedict al XVI-lea, la Vatican, relateaza Channel News Asia.

Ministrul George Yeo a subliniat importanta rezolvarii cazului, in conditiile in care opinia publica a reactionat la incidentul in care a fost implicat diplomatul roman.

Ministrul Baconschi l-a asigurat pe ministrul de Externe singaporez ca "se va face dreptate" in cazul Ionescu si ca problema este tratata cu prioritate in Romania, autoritatile urmand procedurile legale. Mai mult, Teodor Baconschi l-a invitat pe ministrul de Externe singaporez intr-o vizita la Bucuresti.

Instanta din Singapore l-a gasit vinovat pe diplomatul roman Silviu Ionescu pentru producerea unui accident rutier, care s-a soldat cu moartea unui tanar in varsta de 30 de ani si cu ranirea altor doua persoane.

Diplomatul a fost dat in urmarire internationala, insa intre Romania si Singapore nu exista un tratat de extradare. Ionescu s-a intors in tara la trei zile dupa producerea accidentului.

Autoritatile din Singapore au cerut arestarea lui Ionescu in vederea extradarii, insa Ministerul Justitiei roman a raspuns, sustinand ca intre cele doua tari nu exista un tratat de extradare, iar Ionescu ar avea imunitate.

Ionescu a declarat ca masina ambasadei, un Audi A6 negru, ar fi fost furata in apropierea institutiei, insa anchetatorii singaporezi au aratat ca masina a fost gasita abandonata a doua zi.

Accidentul a fost inregistrat de camerele de supraveghere din oras, iar imaginile arata cum soferul aflat la volanul masinii ambasadei nu a oprit la culoarea rosie a semaforului si a lovit din plin victimele. Un martor de la proces l-a plasat pe Ionescu la volanul autoturismului.

Silviu Ionescu, dat in urmarire internationala

Autoritatile din Singapore au transmis insa Ministerului de Externe roman ca fostul insarcinat cu afaceri Silviu Ionescu nu se bucura de imunitate pentru presupusele fapte din 15 decembrie anul trecut, pentru ca le-a savarsit la volanul masinii ambasadei, cand nu se afla in timpul programului de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Teodor Baconschi, #Baconschi dreptate Ionescu, #diplomat Silviu Ionescu, #accident Singapore , #stiri Teodor Baconschi