Cine sunt si ce au mai facut noii ministri ai guvernului Boc

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 22:15
6114 citiri
Cine sunt si ce au mai facut noii ministri ai guvernului Boc

Guvernul Boc cuprinde, pe langa nume cunoscute, o serie de politicieni care nu au facut parte din fostul cabinet. Cseke Attila, Teodor Baconschi, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely, Mihail Dumitru, Gabriel Oprea, Kelemen Hunor, Mihai Seitan si Sebastian Vladescu sunt nou-venitii la guvernare.

Cseke Attila, nominalizat de premierul desemnat Emil Boc pentru postul de ministru al Sanatatii, are studii juridice si a mai lucrat in guvern intre anii 2005 si 2008, ca secretar de stat la Secretariatul General al Executivului.

In varsta de 36 de ani, Cseke este senator, ales la scrutinul general din 2008 in colegiul uninominal 1 din Circumscriptia electorala nr. 5 Bihor. In perioada 2004-2005, a fost consilier local in cadrul consiliului local al municipiului Oradea.

Mihail Dumitru a fost Task Manager la Delegatia UE in Romania, ocupand in prezent postul de expert al CE, responsabil cu dezvoltarea rurala pentru Romania.

Daniel Funeriu este europarlamentar PD-L si vicepresedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniile Educatiei si Cercetarii din Romania.

Acesta ocupa si functia de team leader la Marie Curie Excellence, Technical University Munchen si Principal Investigator in cadrul IGGSE (International Graduate School of Science and Engineering, Technical University Munchen).

Funeriu este inginer in chimie, avand studii facute la European Higher Institute of Chemistry, Strasbourg, Franta, are un masterat in chimie organica si supramoleculara la Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, Franta si este doctorand in chimie, (Universitatea Louis Pasteur, Strasbourg, Franta).

Teodor Baconschi, ambasadorul Romaniei la Paris, a fost propus pentru sefia Ministerului Afacerilor Externe. Este fiul poetului A.E. Bakonsky si si-a facut studiile la Institutu Teologic Universitar din Bucuresti, fiind doctorand in Antropologie si Istorie Comparata a Religiilor (Sorbona).

A fost ambasador la Vatican (1997-2001) si Lisabona (2002-2005), secretar de stat pentru Afaceri Globale in Ministerul Afacerilor Externe (2005-2006) si consilier prezidential la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila din 2005.

Laszlo Borbely a fost secretar de stat la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului (1996-2000), ministru delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritoriului (2004-2007) si a fost ministru al Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor (2006-2007).

Kelemen Hunor a fost candidatul UDMR la Presedintia Romaniei, la alegerile din noiembrie 2009. A urmat studii de medicina veterinara la Universitatea de Stiinte Agricole Cluj si a absolvit si Facultatea de Filosofie a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.

A fost secretar de stat in Ministerul Culturii (1997-2002), iar in anul 2000 a fost ales deputat de Harghhita din partea UDMR. In iunie 2007 a devenit presedintele executiv al UDMR.

A publicat doua volume de versuri, primind premiul de debut al Uniunii Scriitorilor si a fost decorat cu Ordinul Steaua Romaniei in grad de Comandor (2000) si cu Ordinul Crucea Mijlocie al Republicii Ungare (2008).

Mihai Seitan a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti - Facultatea de Automatica si Calculatoare, Centrul de Instruire pentru Personalul din Administratie si Universitatea Bucuresti - Facultatea de Matematica.

A fost consilier de stat pe probleme de munca si protectie sociala, secretar de stat la minister si presedinte al Casei de Pensii, fiind coordonatorul echipei care a elaborat proiectul Legii pensiilor. A fost nominalizat pentru portofoliul Muncii si in guvernele Croitoru si Negoita.

Sebastian Vladescu este absolvent al Academiei de Studii Economice - Facultatea de Comert si are studii post-universitare la Meryl Linch SUA, specializarea Piete de capital, investitii directe.

Vladescu a fost secretar de stat la Ministerul Industriilor, consilier, secretar de stat (de doua ori) si ministru la Ministerul Finantelor. A lucrat ca economist la mai multe firme private.

Gabriel Oprea a facut parte din Guvernul Boc I, ca ministru al Administratiei si Internelor.

Acesta a demisionat, dupa 20 de zile de la numire, de la conducerea MAI, dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic intrucat nu s-a consultat cu partidul la numirea secretarilor de stat, inclusiv la a lui Virgil Ardelean la DGIPI. Oprea este deputat independent, lider coordonator al grupurilor de senatori si deputati independenti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#ministri Guvern Boc, #ministri noi Boc, #Educatie Agricultura Sanatate , #stiri Teodor Baconschi
Comentarii