Romania ar putea trimite mai multi politisti la misiunea ONU din Haiti

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 21:24
1199 citiri
Romania ar putea trimite mai multi politisti la misiunea ONU din Haiti

Reuniunea ministrilor de Externe de la Bruxelles, unde a participat si Teodor Baconschi, a debutat cu discutii despre asistenta umanitara pentru Haiti si despre participarea UE la misiunea ONU de acolo, Romania purtand discutii pentru suplimentarea contributiei de la 21 la 25 de persoane.

"Consiliul Afaceri Externe a debutat cu o discutie ampla privind modalitatile de coordonare a asistentei umanitare si sprijinului pe care Uniunea Europeana si statele membre o vor acorda autoritatilor din Haiti pentru depasirea situatiei de necesitate in care se afla aceasta tara, urmare seismului din 12 ianuarie 2010. Discutiile au vizat inclusiv participarea europeana la MINUSTAH (Misiunea ONU de Stabilizare din Haiti).

Romania participa la aceasta misiune, in prezent, cu 21 de politisti, purtand deja discutii la nivelul ONU pentru suplimentarea contributiei sale pana la 25 de persoane. A fost abordata, de asemenea, oportunitatea organizarii unei conferinte internationale pentru Haiti, sub egida ONU, avand ca scop evaluarea stricta a situatiei din teren si identificarea nevoilor populatiei afectate", se arata intr-un comunicat MAE, remis Ziare.com.

Totodata, "ministrii de Externe au exprimat sustinerea pentru prioritatile avute in vedere de presedintia spaniola a Consiliului UE, apreciind ca programul acesteia este unul ambitios si realist. Au fost enumerate provocarile cu care UE se va confrunta in perioada imediat urmatoare: finalizarea cu succes a implementarii prevederilor Tratatului de la Lisabona, redresarea economica la nivelul Uniunii, continuarea eforturilor de combatere a schimbarilor climatice, asigurarea securitatii energetice si consolidarea rolului UE pe scena internationala, inclusiv prin crearea Serviciului European de Actiune Externa".

In interventia sa, ministrul roman de Externe a aratat ca Romania sustine prioritatile presedintiei spaniole, indicand importanta aplicarii de o maniera clara a prevederilor Tratatului Lisabona. Totodata, a subliniat importanta deosebita pe care Romania o acorda proiectelor concrete adresate vecinatatii estice a UE, cu accent pe relatia UE - Republica Moldova si Parteneriatul Estic. A mai exprimat si interesul Romaniei fata de finalizarea Strategiei Europene pentru Dunare in prima parte a anului 2011, sub Presedintia ungara a UE.

A.S.

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#politisti romani Haiti, #Teodor Baconschi Romania Haiti, #Tratat Lisabona UE Romania , #stiri Teodor Baconschi