Denuntatorul lui Melescanu, la Parchet: Risca inchisoare. De la instalarea PSD-ALDE se umplu toate institutiile de pilosi (Video)

Luni, 01 Octombrie 2018, ora 16:05
21895 citiri
Denuntatorul lui Melescanu, la Parchet: Risca inchisoare. De la instalarea PSD-ALDE se umplu toate institutiile de pilosi (Video)
Foto: captura video Epoch Times Romania

Diplomatul Bazil Popovici, cel care a depus plangere penala pe numele ministrului de Externe, Teodor Melescanu, care si-a numit fiul consul general la Strasbourg, a fost, luni, la Parchetul General, unde le-a inmanat procurorilor mai multe documente care-i sustin acuzatiile.

Popovici spune ca, de cand coalitia PSD-ALDE a venit la guvernare, in toate functiile publice ajung persoane angajate "pe pile".

Intrebat ce a facut la Parchet, Popovici a spus "am adus un intreg dosar".

"Cazul este simplu. Ministrul Melescanu si-a numit fiul consul, ca intr-o tara bananiera. Acest lucru cred ca nu se poate intampla in Romania. Eu am lucrat aproape 17 ani in MAE si n-am vazut ceva similar, adica un ministru sa-si numeasca propriul lui fiu. Iar dl Melescanu, ca si dl Tariceanu, vin cu aceasta prostie sau prosteala in ochii lumii sa spuna ca un fiu vitreg nu este un fiu. Este ceva...nici nu pot sa explic.

A savarsit mai multe infractiuni. Abuz in serviciu si conflict de interese si asta se pedepseste cu inchisoare. Nu doresc dreptate pentru mine in aceasta situatie, acesta este un caz exemplar in care un ministru isi face de cap cum vrea el. (...) Dl Melescanu, pe care il mostenim de la Gheorghe Gheorghiu Dej, probabil ca e obisnuit cu metode din alte vremuri", le-a spus Popovici jurnalistilor, pe treptele Parchetului General.

Acesta arata ca numirea n-a mai fost dusa la capat in cele din urma, pentru ca fiul lui Melescanu a fost la propriu intors din drum, in timp ce se afla pe o autostrada in Ungaria. Popovici presupune ca la nivelul Guvernului s-a analizat si s-a vazut ca si premierul Dancila ar putea fi tras la raspundere in cazul acestei numiri.

"Au inteles ca au facut-o groasa, au mimat ca din motive personale fiul nu mai merge la post, de fapt, fiul a fost intors din Ungaria de pe autostrada. Probabil ca a priceput si dna Dancila ca in acest dosar se poate extinde si la dumneaei, prin faptul ca a semnat hotararea de guvern. Nu-mi inchipui ca nu a fost informata de servicii cand a primit acel dosar", a spus diplomatul.

Intrebat daca sesizarea sa o implica si pe Viorica Dancila, Popovici a spus ca "asta o va aprecia procurorul".

"Melescanu si-a angajat fiul la Luxemburg cand era sef la SIE"

Amintim ca Bazil Popovici sustine ca el a castigat in decembrie 2016 un concurs pentru ocuparea postului de consul la Strasbourg, dar ca Teodor Melescanu a ignorat asta si l-a numit in schimb pe fiul sau in aceasta pozitie. Bazil Popovici a fost ambasador al Romaniei in Maroc si Portugalia.

Popovici a explicat de ce fiul lui Melescanu nu ar fi putut ocupa acest post.

"A fost un concurs cu criterii foarte exigente pe care nu le putea indeplini oricine, trebuia sa ai experienta. Nu s-ar fi calificat pentru acel concurs pentru ca nu a condus misiune diplomatica, pentru ca nu a fost coordonator de credite, pentru ca nu a lucrat cu comunitatile de romani, pentru ca, pentru ca ... Are experienta de diplomat pentru ca taticul l-a adus cand a fost director SIE in Ambasada Romaniei la Luxemburg, unde a fost functionar consular. Deci nu consul, ci functionar consular", a mai declarat Popovici.

Intrebat daca in MAE se practica numirile "pe pile", diplomatul a spus ca are cunostinta de astfel de lucruri, dar "asta e un lucru pe care va invit (pe jurnalisti, n.red.) sa-l cercetati".

"Asa se face diplomatia romaneasca, pe pile?", l-a intrebat atunci un jurnalist.

"De la instalarea actualei coalitii la guvernare, se umplu toate institutiile de pilosi", a conchis Popovici.

Amintim ca, pe 28 iunie, Sorin-Adrian Pirvulescu, nimeni altul decat fiul sotiei ministrului de Externe, Teodor Melescanu, a fost numit consul al Romaniei la Strasbourg. Numirea a fost facuta prin hotarare de guvern semnata de premierul Dancila si contrasemnata de insusi Melescanu.

Vezi aici ce prevede Codul Penal in cazul faptei comise de Melescanu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Bazil Popovici dosar penal Melescanu, #Melescanu angajat fiu consul Strasburg , #ministru de Externe