Melescanu, audiat intr-un dosar deschis generalului care l-a acuzat pe Gabriel Oprea de plagiat (Video)

Vineri, 04 Septembrie 2015, ora 10:35
4446 citiri
Melescanu, audiat intr-un dosar deschis generalului care l-a acuzat pe Gabriel Oprea de plagiat (Video)
Foto: Digi 24 TV

Teodor Melescanu, fost ministru al Apararii in urma cu sapte ani, a fost audiat, vineri dimineata, la sediul DNA, intr-un dosar in care generalul Ioan Sirbu, fost sef al Directiei medicale a Armatei, este suspectat de abuz in serviciu.

Sirbu este cel care a declansat scandalul de plagiat al carui protagonist este vicepremierul Gabriel Oprea.

La iesirea din sediul DNA, Teodor Melescanu le-a spus jurnalistilor ca a fost audiat in calitate de martor, intr-o cauza in care s-a inceput urmarirea penala in rem, adica asupra faptei, nu asupra unor persoane.

Referitor la acuzatiile aduse generalului Sirbu, Teodor Melescanu a precizat ca el personal nu este implicat si nici nu l-a numit el in functie.

"Nu eu l-am numit in functie, cred ca era acolo. E dosar de urmarire in rem in legatura cu posibile infractiuni", a declarat fostul ministru al Apararii.

Surse citate de Digi24 au declarat ca Teodor Melescanu a fost audiat in calitate de martor pentru a oferi lamuriri in legatura cu un dosar in care procurorii au inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu in forma continuata si trafic de influenta.

Mai exact, este vizat un contract de achizitii publice din perioada 2007-2008 facute la Spitalul Militar din Capitala, unitate aflata in subordinea MApN, contract care viza cumpararea de aparatura medicala.

Astfel, un aparat pentru radiografii dentare de ultima generatie, in valoare de 200.000 de euro, a fost achizitionat in perioada in care gen. Ioan Sirbu conducea Spitalul Militar si Directia medicala din MApN, iar acesta ar fi insistat sa il cumpere, desi nu a fost niciodata folosit, iar intre timp a si iesit din garantie.

Pe de alta parte, generalul Ioan Sirbu este cel care a sesizat Consiliul National de Etica din cadrul Ministerului Educatiei in legatura cu teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea, sustinand ca acesta ar fi plagiat. Conform Realitatea TV, generalul ar fi facut si alte denunturi la DNA in legatura cu mai multi demnitari.

Generalul care il suspecteaza pe Oprea ca a plagiat la doctorat: Sa-si puna lucrarea pe siteul MAI

Consiliul de Etica: Suspiciunea de plagiat privind teza de doctorat a lui Oprea, neconfirmata

Consiliul din MEC a respins rapid sesizarea, insa in mass-media scandalul a luat amploare, iesind la iveala informatii despre alte posibile plagiate comise sub coordonarea lui Gabriel Oprea, conducator de doctorat la Academia SRI.

Suspiciuni de plagiat in teza de doctorat a lui Neculai Ontanu, coordonata de Gabriel Oprea

Avocata lui Victor Ponta, acuzata de plagiat - ar fi copiat sute de pagini

Inca un plagiat coordonat de Gabriel Oprea? Autorul, Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Melescanu audiat DNA Sarbu, #Ioan Sirbu DNA achizitii publice, #Ioan Sarbu Oprea plagiat , #ministru de Externe
Comentarii