Melescanu: Orice membru din Guvern e remaniabil. Va asigur ca nu am de gand sa-mi dau in niciun caz demisia

Luni, 15 Ianuarie 2018, ora 13:50
2708 citiri
Melescanu: Orice membru din Guvern e remaniabil. Va asigur ca nu am de gand sa-mi dau in niciun caz demisia
Foto: Arhiva Facebook/ Teodor Melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, luni, ca nu ia in considerare sa demisioneze, desi "orice membru de Guvern este remaniabil".

Intrebat luni, la o conferinta de presa prilejuita de lansarea presedintiei bulgare la Consiliul UE, daca considera ca postul sau se numara printre cele posibil remaniabile in contextul discutiilor despre retructurarea Guvernului, Melescanu a spus ca "orice membru din Guvern este remaniabil" si ca nu are de gand sa demisioneze.

"In legatura cu remaniabilii, orice membru din Guvern este remaniabil. M-ati intrebat daca se refera la mine. Din acest punct de vedere, insa, nu pot sa va dau un raspuns, ca nu eu ma remaniez.

Va asigur ca nu am de gand sa-mi dau in niciun caz demisia, deci este vorba de o decizie pe care o va propune primul ministru si care va fi acceptata, aprobata de liderii coalitiei de guvernare PSD si ALDE", a spus ministrul.

"Din punctul de vedere al impactului, nu are nicio influenta asupra politicii externe, care este o politica nationala, nu este o politica de partid sau ideologica. Este o politica in masura sa reflecte promovarea intereselor nationale ale Romaniei si acest lucru il facem si unii dintre noi chiar stim cum sa o facem in continuare, indiferent de conditiile in care ne desfasuram activitatea", a adaugat Melescanu.

PSD se reuneste, luni, in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), la solicitarea mai multor lideri, care au avertizat ca trebuie transat conflictul izbucnit la varful partidului, dupa ce premierul Mihai Tudose a acuzat-o pe ministrul Carmen Dan ca l-a mintit si a spus ca "daca va fi lasata" sa isi dea demisia el o va accepta.

Sedinta CEx era programata pentru finalul lunii, dar tot mai multe voci din PSD au cerut convocarea de urgenta a acesteia, spunand ca situatia nu mai poate astepta si ca orice solutie ar fi "categoric mai buna decat actuala instabilitate".

Sambata, dupa informatiile privind convocarea CEx, mai multi ministri au reactionat pe Fecebook, unii dintre ei, intre care Felix Stroe si Marius Nica, aratand ca "premierul are responsabilitatea actului de guvernare, dar trebuie sa aiba si decizia".

La randul sau, fostul ministru Adrian Tutuianu le-a transmis colegilor sai ca "o noua schimbare de guvern ar fi sinucidere politica pentru PSD", iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, le-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, si premierului Mihai Tudose "sa inceteze imediat disputele politice" si sa isi asume in scris o colaborare.

Presedintele executiv al partidului, Niculae Badalau, a spus ca in CEx va trebui sa se decida cine pleaca - premierul Tudose sau ministrul Carmen Dan: "E clar ca unul dintre ei trebuie sa plece".

Sedinta CEx va avea loc incepand cu ora 16:00, la sediul PSD din Kiseleff.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Teodor Melescanu demisie CExN, #ministru Externe demisie , #ministru de Externe