Melescanu, despre coabitarea cu Traian Basescu: Nu este imposibila

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 09:44
2714 citiri
Melescanu, despre coabitarea cu Traian Basescu: Nu este imposibila
Foto: Arhiva

Senatorul liberal Teodor Melescanu a vorbit despre jocurile de culise care l-au impiedicat sa candideze la presedintia Consiliului Judetean Prahova, despre relatia sa cu Crin Antonescu si puncteaza ca o coabitare cu presedintele Traian Basescu nu este exclusa.

"Din pacate, in momentul in care nu respecti niste principii si niste criterii, lucrurile devin mult mai obscure. Nu stie nimeni pe ce criterii s-a facut desemnarea candidatilor. S-au facut niste intelegeri, niste negocieri? Pe ce criterii? Criteriile sunt cele scrise in protocol", a explicat Melescanu, referindu-se la desemnarea candidatilor la CJ Prahova.

Intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei, senatorul liberal apreciaza ca "am avut si eu o parte de vina ca nu am fost mai virulent, mai amenintator, sau mai categoric in astfel de chestiuni".

Melescanu este de parere ca disputa dintre seful liberal Crin Antonescu si Dinu Patriciu dauneaza imaginii partidului.

"In opinia mea, PNL este unul dintre partidele in care exista libertate de exprimare. Chiar daca vii cu idei mai traznite, cum sunt unele ale lui Dinu Patriciu, care este libertarian, mie mi se pare ca este un lucru inutil sa porti o asemenea disputa mai ales prin intermediul presei. Ideile de excludere mie mi se par caraghioase. Nici nu stiu daca este membru de partid cu acte-n regula. (...)

Mai este un alt lucru. Pe Patriciu poti sa-l excluzi din PNL, dar toata lumea il va identifica pe el ca fiind un liberal. In opinia mea, este o eroare pe care o comitem incercand sa facem niste criterii foarte stricte pentru oamenii care sunt alaturi de noi sau care sunt impotriva noastra", a adaugat liberalul.

Pe de alta parte, dupa alegeri, sustine Teodor Melescanu, vor incepe din nou tot felul de targuieli si negocieri, se vor face tot felul de compromisuri.

"Eu personal am coabitat cu domnul Basescu. Au facut-o si alti colegi de-ai mei, care au fost ministri desigur cu bune, cu rele. Nu sunt unul dintre cei care considera ca este o coabitare imposibila. Cred ca acest lucru s-a dovedit chiar in perioada guvernului Tariceanu, cand, cu toate relatiile extrem de proaste, pe problemele importante se ajungea la o intelegere. Depinde doar de capacitatea pe care o avem cei care suntem in politica de a ne asuma niste responsabilitati", a adaugat fostul ministru.

Acesta se arata increzator si apreciaza ca USL se va situa peste pragul de 50%.

"Nu foarte mult probabil, dar oricum va depasi acest prag. In unele sondaje PSD si PNL au mult mai mult decat atat. Trebuie tinut cont si de faptul ca PDL nu va cobori mult. Estimarile ca nu va intra in parlament sunt lipsite de fundament. Nu cred insa ca se vor duce foarte mult peste un 20- 25%. UDMR nu va putea face mai mult decat face de obicei la alegeri, mai mult de un 5-7%, iar alte partide nu cred ca vor intra in parlament sau sunt sanse foarte putine. Exista o intrebare in legatura cu Romania Mare, in ce masura va intra in parlament", a incheiat Teodor Melescanu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Teodor Melescanu coabitare basescu, #Teodor Melescanu patriciu antonescu , #PNL
Comentarii