Melescanu anunta ca va contesta excluderea din partid si povesteste cum a ajuns Mircea Diaconu candidatul ALDE la presedintie

Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 22:37
12027 citiri
Melescanu anunta ca va contesta excluderea din partid si povesteste cum a ajuns Mircea Diaconu candidatul ALDE la presedintie
Foto: captura TV

Teodor Melescanu a declarat ca este dispus sa atace in instanta in cazul in care ALDE va decide excluderea sa din partid. El a precizat ca, odata cu acceptarea candidaturii la sefia Senatului din partea PSD, nu a incercat "sa racoleze" colegi din ALDE pentru sustinerea Guvernului in Parlament.

"Sa ii interzici sau sa il declari practic exclus daca va candida la o functie in Parlament, cum se poate explica acest lucru? Spuneti-mi si mie?", a afirmat Teodor Melescanu, vineri seara, la Digi 24.

Intrebat daca va contesta o eventuala decizie de excludere din ALDE, fostul ministru de Externe a raspuns: "Din punctul meu de vedere daca ea se va pune in aplicare sigur ca imi voi cauta dreptatea bineinteles".

Chestionat daca ar ataca in instanta o astfel de hotarare, Melescanu: "Da sigur, nici o problema. Dar sigur ca da, eu oricum nu sunt adeptul bataliilor, dumneavoastra sunteti obisnuita ca toata lumea cand vine sunt batalii intre invitati. Eu cred ca trebuie sa avem cu totii un spirit de ratiune si de intelegere a perioadei prin care trecem si nu e o perioada foarte buna pentru partidul nostru".

Acesta a mai spus ca nu a facut niciun fel de "racolaj" pentru ca unii membri ai ALDE sa sustina Guvernul in Legislativ.

"Eu nu am facut nici un fel de racolaj, haideti sa ne intelegem, sunt doua lucruri diferite, una este iesirea de la guvernare, ceea ce inseamna ca ministrii pleaca, nu mai fac parte din guvern, dar o a doua chestiune se refera la functionare Parlamentului care este separat, independent de executiv. Evident ca acum este miza pentru ca e vorba de niste voturi, e vorba de niste jocuri politice si e vorba pana la urma de alegerile care vin peste noi in cateva luni. Niciodata nu am facut campanie, propaganda pentru cineva, dar intotdeauna am mers pe ideea ca trebuie cu adevarat sa salvam aceasta coalitie si acolo unde e necesar, unde e spre binele oamenilor sa dam o mana de ajutor si noi", a explicat Melescanu.

Mircea Diaconu la prezidentiale: Decizia a fost pusa pe masa

Teodor Melescanu a declarat, in legatura cu candidatura independenta a lui Mircea Diaconu la prezidentiale si sustinerea de catre alianta ALDE si Pro Romania, a fost o decizie nediscutata in forurile ALDE, ci "a venit dintr-un cerc foarte restrans si a fost pusa pe masa".

"Pe domnul Diaconu nu aveam alta solutie practic, trebuia sa avem un candidat, lucrurile erau deja foarte aproape de final, suntem in perioada de precampanie deja electorala, daca presedintele nu a mai dorit sa candideze am fost pusi in situatia sa gasim o alta solutie si atunci au fost niste discutii nu le cunosc, nu am participat la ele, cu Pro Romania cu un candidat comun independent, astea au fost pana la urma deciziile si lucrurile s-au intamplat in continuare asa", a afirmat Teodor Melescanu, vineri seara la Digi 24.

Intrebat daca aceste discutii se deruleaza de ceva timp sau au aparut spontan, Teodor Melescanu a explicat ca propunerile aliantei cu Pro Romania nu au fost discutate in forurile ALDE.

"Drept sa va spun nu pot sa va raspund ca nu stiu. Nu s-au discutat, am spus si o repet acum ca sa fie clar nu s-a discutat in forurile statutare ale partidului aceste probleme si aceste propuneri. Sigur ca daca ele s-ar fi discutat probabil ca unii erau impotriva, unii erau pentru si se ajungea pana la urma la o solutie fireasca, dar a venit dintr-un cerc foarte restrans si a fost pusa pe masa", a conchis Melescanu.

Marti se voteaza noul presedinte al Senatului

Teodor Melescanu, sustinut de PSD pentru sefia Senat, a declarat ca este dispus sa fie suspendat din ALDE timp de sase luni pentru a rezolva problema legata de pozitia partidului, dar si pentru mentinerea grupului de la Senat. Acesta a sustinut ca a discutat acest subiect si cu alti colegi.

ALDE a stabilit sustinerea lui Ion Popa pentru functia de presedinte al Senatului. Totodata, partidul a decis ca persoanele care accepta functii, fara acordul formatiunii, sa fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Melescanu.

Senatorii vor vota succesorul lui Calin Popescu Tariceanu la sefia Senatului in plenul de marti, 10 septembrie, potrivit unei decizii adoptate in Biroul Permanent. In cursa mai este si Alina Gorghiu din partea PNL.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Melescanu excludere ALDE, #Melescanu Diaconu propunere ALDE , #senator Prahova