Melescanu nu demisioneaza in ciuda deciziei CCR: E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera!

Miercuri, 22 Ianuarie 2020, ora 15:21
11785 citiri
Melescanu nu demisioneaza in ciuda deciziei CCR: E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera!
Foto: Facebook / Teodor Melescanu

Teodor Melescanu a anuntat, miercuri, ca nu va lua nicio decizie cu privire la pozitia de presedinte al Senatului pe care o detine, pana cand CCR nu va redacta motivarea deciziei prin neconstitutionalitatea alegerii sale in aceasta functie si ea va fi publicata in Monitorul Oficial.

"Avand in vedere ca este o premiera, asteptam considerentele CCR pentru a proceda in consecinta", a declarat Melescanu miercuri, intr-o scurta conferinta de presa sustinuta la Senat.

Intrebat de jurnalisti daca ia in considerare sa demisioneze, tinand cont ca decizia CCR este irevocabila si obligatorie, Teodor Melescanu a raspuns: "Pana la publicarea in Monitorul Oficial, partea intai, eu imi asum in continuare prerogativele pe care le am".

"Dupa publicare, vom face consultarile necesare pentru a gasi cea mai buna solutie. O sa avem consultari, toate posibilitatile sunt deschise", a adaugat el.

De asemenea, intrebat daca isi reproseaza ceva, tinand cont de decizia CCR de azi, Teodor Melescanu a raspuns: "Nu numai ca nu am ce sa imi reprosez, dar avem argumente foarte solide care au fost depuse in fata CCR. Faptul ca nu a fost unanimitate dovedeste ca au existat si alte puncte de vedere".

"E pentru prima oara cand avem o asemenea premiera (sic!)", a mai adaugat fostul membru al ALDE, sustinut la sefia Senatului de PSD.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu este vizat si de o ancheta declansata de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

Intrebat de jurnalisti, acesta a spus ca sesizarea IICCMER s-a facut "ca urmare a unui material aparut in Libertatea", pentru care a dat un drept la replica in care a explicat care a fost pozitia sa in decembrie 1989, "pozitie pe care mi-am asumat-o, la fel si consecintele pe care puteam sa le am, si eu, si familia mea".

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis miercuri ca Teodor Melescanu a fost ales nelegal ca presedinte al Senatului.

"In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea si a constatat ca Hotararea Senatului nr.36/2019 pentru alegerea presedintelui Senatului este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Senatului", se arata in comunicatul Curtii Constitutionale.

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat la Digi24 ca decizia de azi a CCR este "surprinzatoare", pentru ca regulamentul Senatului este clar si el a fost respectat, dar PSD va astepta motivarea deciziei, care va fi publicata in curand.

Sesizarea a fost formulata de 33 de senatori ALDE, PNL, PMP, UDMR si neafiliati, dupa ce in 10 septembrie, Teodor Melescanu a castigat sefia Senatului primind 73 de voturi, iar Alina Gorghiu, sustinuta de Opozitie, a fost votata de 59 de senatori.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Melescanu demisionat Senat CCR , #senator Prahova