Melescanu spune ca a fost exclus ilegal din ALDE, decizie citita in Senat: Imi caut dreptatea in justitie

Joi, 12 Septembrie 2019, ora 16:21
4754 citiri
Melescanu spune ca a fost exclus ilegal din ALDE, decizie citita in Senat: Imi caut dreptatea in justitie
Foto: Digi24 TV

Teodor Melescanu spune ca decizia de excludere a sa din ALDE, citita joi in plenul Senatului, este una "perfect ilegala", nefiind insotita de niciun document adoptat de partid. Prin urmare, contravine regulamentului, asa ca o va ataca in instanta.

Intr-o conferinta de presa tinuta la Parlament, noul presedinte al Senatului le-a spus jurnalistilor ca "s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE perfect ilegala".

"Nu a fost pe ordindea de zi, nu a aparut niciun document. A fost o chestiune citita in sedinta. E inaplicabila, anticonstitutionala, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor. Ce pot sa fac este sa imi caut dreptatea in justitie si o voi face", a declarat Teodor Melescanu.

Raspunzand la o intrebare pusa de jurnalisti, Melescanu a afirmat ca "justitia functioneaza dupa mecanisme foarte bine stabilite".

"Nu pot sa imi permit sa solicit o accelerare a dezbaterii acestui dosar inainte de a se face o Delegatie Permanenta la nivelul ALDE (...) O sa ajungem la o decizie la nivel de instante", a adaugat el.

Pentru ca pe site-ul Senatului apare deja ca independent, nu ca membru al ALDE, Teodor Melescanu a fost intrebat cum de mai este in Biroul Permanent, unde apar doar reprezentanti ai grupurilor politice.

"In Biroul Permanent sunt in calitate de presedinte al Senatului, care am fost ales. In legatura cu scrisoarea dl Tariceanu, la discutiile sefilor de grupuri politice s-a solicitat sa se dea comitetului toate documentele care stau la baza acestei comunicari (excluderea sa - n.red.) . Se asteapta primirea documentelor care sa ateste ca a fost legala o asemenea decizie", a mai spus Teodor Melescanu.

Intrebat daca merge la sedinta Delegatiei Permanente a ALDE convocata pentru luni, cata vreme se considera inca membru al partidului, Teodor Melescanu, vicepresedinte si deci membru al conducerii, a raspuns: "Daca sunt invitat, da".

"Pana atunci as vrea sa vad care sunt argumentele pentru care s-a adoptat aceasta decizie", a mai spus el.

Teodor Melescanu a mai precizat ca nu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis pe tema crizei guvernamentale si si-a exprimat convingerea ca "doamna premier va gasi modalitatile de a depasi aceste dificultati". "Structura Guvernului nu s-a schimbat practic, scrisorile dl C.P.Tariceanu sunt paradoxale si lipsite de logica", a comentat el.

Intrebat daca sunt exclusi si deputatii ALDE care au acceptat sa fie propusi in Guvern in ciuda deciziei partidului, Teodor Melescanu a raspuns: "Este o declaratie care (sic!) a facut-o dl Tariceanu. Pana se vor face formalitatile necesare, daca se ajunge la acest punct, sunt membri ALDE".

"ALDE nu e un partid pe persoana fizica", a mai sustinut el, adaugand ca, in opinia sa, trebuie consultati membrii de partid din filiale cu privire la strategia partidului in continuare.

Teodor Melescanu nu sustine organizarea unui congres al partidului inainte de alegerile prezidentiale.

"Nu cred ca este util (...) Cea mai buna solutie care (sic!) o vad este ca la nivelul organizatiilor judetene oamenii sa se adune, sa discute, sa stabileasca temele (...)

Pe ce motiv s-a iesit de la guvernare poate sa ne spuna cineva? In cadrul Delegatiei Permanente dansul (Calin Popescu Tariceanu - n.red.) a propus si am crezut cu totii ca aceasta iesire este prefata prezentarii candidaturii dl Tariceanu la functia de presedinte al Romaniei (...) Am aflat de pe culoare ca renunta. Care sunt conditiile, problemele, de ce nu putem sa mergem in continuare cu promovarea programului din 2016, sustinut masiv de electoratul Romaniei?", a intrebat retoric acesta.

Pana la viitorul congres, Teodor Melescanu vrea "sa urmeze o discutie deschisa intre membrii de partid, sa fie mai multi candidati, fiecare cu programul lui, sa alegem cea mai buna cale pe care sa o urmam", dar si o colaborare "pe linie parlamentara" intre PSD si ALDE.

Intrebat cu cine va vota la alegerile prezidentiale, acesta a raspuns ca se mai gandeste si va decide "cand voi vedea care sunt candidatii cei mai seriosi".

"Varianta, in calitate de membru ALDE (pentru ca sunt si sper sa raman), va fi pentru o candidatura independenta. Dl Mircea Diaconu am aflat intamplator ca e candidatul nostru. Daca este candidatul nostru, merita sa il sprijinim", a afirmat el.

De asemenea, intrebat daca s-a gandit sa sustina candidatura Vioricai Dancila, Melescanu a spus ca nu a luat acest lucru in calcul. "Dar voi avea timpul necesar", a adaugat el.

Citeste mai multe despre:

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Melescanu exclus ALDE Senat , #senator Prahova