Bila alba pentru Melescanu, bila neagra pentru PNL (Opinii)

Luni, 27 Februarie 2012, ora 21:21
7140 citiri
Bila alba pentru Melescanu, bila neagra pentru PNL (Opinii)

E clar ca, afland pe neasteptate de nominalizarea domnului Melescanu la SIE, domnul Antonescu a facut spume la gura. Avea de ce. Orice liberal din cercurile domniei sale este indreptatit sa-i puna elementara intrebare: cum, domnule, unul de-ai nostri este promovat in asemenea functie si dumneata habar n-ai? Pe ce lume te afli?

Adevarul este ca domnul Antonescu nu se afla pe nicio lume, fiind in greva parlamentara. Mai exact, pe banca de rezerve. De acolo, protesteaza la faptul ca presedintele nominalizeaza un liberal fara ca macar sa consulte partidul care nu se duce la consultari in ruptul capului.

In plus, este o impietate faptul ca liberalul accepta propunerea fara sa se fi prezentat la seful partidului si sa-i fi cerut bilet de voie. Intre noi fie vorba, sunt sigur ca, daca cerea, nu-l obtinea. A facut bine.

Ca urmare, domnul Antonescu a si anuntat la televizor, cu dispret princiar, ca i-a parvenit cererea de autosuspendare din partid a domnului Melescanu, dar ca n-o va aproba, intrucat corul liberal este disciplinat si va canta numai asa cum ii va da tonul dirijorul, adica maestrul Crin.

El va propune excluderea, nu autosuspendarea, iar partidul va executa ce va ordona el, conform standardelor democratice. Pe domnul Melescanu, cred, insa il doare-n pix ca-i excludere sau altceva. Cum zice o vorba veche romaneasca, ce mi-e baba Rada, ce mi-e Rada baba.

Cu atat mai mult cu cat merita sa observam cine pe cine exclude. Domnul Crin Antonescu pana a ajunge mare la partid, avea in CV doua puncte mari si late:

Unu. Este absolvent al Facultatii de Istorie (unde a repetat un an in conditii neclare)

Doi. A predat istoria si franceza in comuna Solesti, judetul Vaslui, in comuna Niculitel, judetul Tulcea, iar prin 1989, a avansat curator la muzeul din Tulcea. Dupa '89, s-a propulsat politic. Din CV, nu rezulta daca a scris ceva si, cu atat mai putin daca a publicat.

Domnul Melescanu, pe care vrea sa-l excluda fostul curator de la Tulcea, a absolvit Facultatea de Drept, a urmat studii postuniversitare la Geneva si a obtinut doctoratul tot la Geneva. A fost diplomat de cariera, detasat la Misiunea Romaniei pe langa ONU. A publicat numeroase lucrari stiintiifice. Este profesor universitar.

Nu stiu de ce, excluderea domnului Melescanu din PNL imi aduce aminte de acel superb banner care impodobea Bucurestiul la ultimele alegeri si pe care vedeam imaginea doamnei Prof. Dr. Ecaterina Andronesu, rectorul politehniciii, cu recomandarea expresa: "Garantat Vanghelie".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Teodor Melescanu sef SIE, #Antonescu excludere Melescanu PNL, #Crin Antonescu presedinte PNL , #SIE