Melescanu: Basescu a cerut informatii despre ofiterii acoperiti printre ministri (Video)

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 14:07
19073 citiri
Melescanu: Basescu a cerut informatii despre ofiterii acoperiti printre ministri (Video)

Directorul SIE, Teodor Melescanu, a declarat, vineri, ca presedintele Traian Basescu i-a cerut informatii despre ofiterii acoperiti, in contextul in care seful statului a declarat ca unul dintre candidatii la alegerile prezidentiale ar avea aceasta calitate.

Intrebat de jurnalisti, la Palatul Parlamentului, daca presedintele sau cineva de la Administratia Prezidentiala i-a cerut o lista cu ofiterii acoperiti, Melescanu mai intai a confirmat, apoi a negat.

"Da, au fost diverse discutii (cu Traian Basescu - n.red.) legat de aceasta tema. Am inteles ca e o preocupare a presedintelui legata de obligatiile care ii revin in ceeea ce priveste numirea de ministri si de membri ai guvernului (...) Am sustinut ca exista o reglementare juridica foarte clara si ca in consecinta nu avem posibilitatea sa facem asemenea lucruri", a spus Melescanu, citat de B1TV.

Pentru ca jurnalistul i-a cerut sa precizeze foarte clar daca presedintele i-a cerut informatiile si el nu a raspuns, Melesacanu a negat: "Nu, a fost o discutie".

SIE: Nu exista in acest moment un prezidentiabil ofiter al Serviciului

Basescu, din nou despre candidatul ofiter acoperit: Sarbu a mintit prin omisiune (Video)

Directorul SIE a respins categoric ideea ca presedintele ar fi avut de la SIE informatii despre un posibil ofiter acoperit in randul candidatilor la presedintie.

"Declaratiile presedintelui, din cate am inteles, s-au facut pe alte teme, nu pe dovezi scrise sau pe documente care oricum ar fi avut un caracter care nu permitea folosirea lor in relatie cu presa. Daca a fost bine sau rau o sa vedem in perioada urmatoare (...)

La aceasta lista (cu numele ofiterilor sub acoperire, n.red.) are acces un numar limitat de persoane pentru ca ea consituie secret de stat, potrivit legii, si evident ca orice deconspirare constituie infractiune si se pedepseste", a atras atentia Melescanu, citat de B1TV.

De asemenea, seful SIE a negat ca un prezidentiabil ar putea raspunde la o "dubla comanda", asa cum a declarat Traian Basescu.

"Dubla comanda nu poate exista. Toate serviciile de informatii sunt sub autoritatea politicului, nimeni nu face ce-l taie capul", a mai spus Teodor Melescanu.

Asaltat din nou, dupa catva timp, de jurnalisti, directorul SIE si-a nuantat declaratiile.

"Nu a fost niciun fel de cerere, v-am spus ca e o discutie. Mai copii, v-am spus tot ce se putea spune, ati avut in extenso, nu pot sa va fac emisiunile eu, acum", a raspuns Melescanu intrebat fiind de jurnalisti daca presedinte Basescu a cerut "punctual sau o lista mai larga" cu ofiterii acoperiti.

Pe de alta parte, Teodor Melescanu a declarat ca va anunta luni daca se inscrie in cursa pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, informeaza Realitatea TV.

Directorul SIE a participat, vineri, la Parlament, la lansarea cartii "Prospective of Ukraine Crisis: Scenarios for a mid-long term evolution" scrisa de consilierul prezidential Iulian Chifu.

Unul dintre candidatii la presedintie asupra caruia planeaza suspiciunea ca ar fi fost ofiter acoperit este premierul Victor Ponta. In replica, acesta a declarat ca si daca ar fi fost, legea nu ii permite sa dezvaluie acest lucru.

Senator ex-PSD: Ponta a fost racolat ca ofiter acoperit in '97-'98, cand era procuror

Ponta, intrebat daca a fost ofiter acoperit: Si daca as fi fost, as fi raspuns tot "Nu"

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Melescanu Basescu candidat ofiter acoperit , #SIE