Ziare.com

Melescanu este noul director al SIE

de Camelia Badea
Marti, 28 Februarie 2012, ora 15:39

   

Melescanu este noul director al SIE
Plenul reunit al Parlamentului a decis, marti, cu 238 de voturi pentru si doar 1 impotriva, ca senatorul PNL Teodor Melescanu este noul director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Melescanu a fost propus, luni, de presedintele Traian Basescu, dar forul legislativ este cel care aproba sau nu aceasta propunere prin vot si care numeste directorul SIE. USL a anuntat de la inceput ca va boicota audierile in comisii si votul in plen, iar Crin Antonescu a declarat ca Teodor Melescanu va fi exclus in curand din PNL.

Ziare.com a prezentat principalele momente si declaratii in format LIVE text:

15.50 - Abia instalat in functie, Teodor Melescanu participa, alaturi de directorul SRI, George Maior, si de premierul Mihai Razvan Ungureanu, la sedinta de bilant a Ministerului de Interne pentru anul 2011.

15.00 - Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat la TVR Info ca parlamentarii Puterii au reusit marti "o mobilizare mai buna" chiar decat cea de la investirea guvernului Ungureanu. "Este responsabilitatea oricarui parlamentar sa vina la serviciu. Opozitia prefera sa stea la televizor, dar e problema dansilor", a spus Toader.

In opinia sa, indiferent ce ar sustine USL si chiar daca va sesiza Curtea Constitutionala "votul in plenul Parlamentului este suveran pentru orice decizie", asa ca Teodor Melescanu va ramane director SIE, fara probleme.

14.52 - Purtatorul de cuvant al PSD, senatorul Dan Sova, a declarat la Realitatea TV ca Opozitia "ar putea" contesta numirea lui Melescanu la sefia SIE, dar aceasta decizie va fi luata in sedinta de luni a conducerii USL.

Sova a mai spus ca Melescanu nu va fi sustinut de USL dupa ce Opozitia va ajunge la putere, pentru ca el "a fost desemnat la sefia SIE cu incalcarea tuturor cutumelor - domnul Basescu nu s-a consultat cu PNL, domnul Melescanu nu a si-a anuntat colegii. Probabil ca mandatul domnului Melescanu va dura atata timp cat mai dureaza guvernarea PDL".

14.42 - Teodor Melescanu a depus juramantul in calitate de nou director al SIE.


El a fost felicitat de presedintii celor doua camere, dupa care a parasit sala de plen. "Va asigur ca voi face tot ce imi sta in putere sa-mi respect juramantul", a declarat Teodor Melescanu in fata jurnalistilor.

14.40 - Se anunta rezultatul votului: 239 de voturi au fost valabil exprimate, 238 pentru, voturi contra 1.

14.25 - Votul s-a incheiat. Sedinta plenului reunit continua cu celelalte puncte aflate pe ordinea de zi. In scurt timp se va anunta rezultatul votului pentru sefia SIE, cel mai probabil in favoarea numirii lui Teodor Melescanu, cata vreme cvorumul a fost intrunit si au votat doar parlamentarii Puterii.

14.03 - Incepe votul. Parlamentarii prezenti isi ridica buletinele de vot si, dupa ce le completeaza, le depun in urna. Deputatul independent Florentin Gust si deputatul Daniel Oajdea, recent intrat in PPDD, au votat.

In schimb, senatorul Teodor Melescanu figureaza prezent, dar nu voteaza.


14.01 - Se voteaza in plen continuarea procedurilor, in contextul in care Teodor Melescanu a primit la finalul audierilor in comisii un proces verbal, nu un aviz.

Directorul SIE este votat, conform regulamentului, secret, cu buletine de vot. Vasile Blaga precizeaza ca, in cazul in care rezultatul votului va fi favorabil, va urma depunerea juramantului de catre noul director SIE.

14.00 - Sedinta plenului reunit este deschisa de presedintele Senatului Vasile Blaga. Acesta anunta ca din totalul de 463 de parlamentari si-au inregistrat prezenta 237 si sunt absenti 226. Blaga constata ca este indeplinit cvorumul necesar de sedinta, de 232 de parlamentari. Se voteaza cu 237 de voturi pentru programul de lucru. La punctul 1 este numirea directorului SIE.

13.30 - Liderul deputatilor PSD Mircea Dusa ia cuvantul de la microfon, desi USL este in continuare in greva parlamentara, iar el figureaza ca absent. Subiectul este insa cu totul altul, mai exact un nou scandal legat de amendamentele UDMR votate marti la Legea Lustratiei.


13.25 - Votul pentru noul director SIE se amana pana la ora 13.45. Pana atunci senatorii si deputatii discuta celelalte subiecte aflate pe ordinea de zi.

13.20 - Parlamentarii Puterii sunt reuniti in plen, dar sedinta intarzie sa inceapa. Reprezentantii USL nu sunt prezenti. La fel ca la investirea guvernului Ungureanu, singurii reprezentanti ai Opozitiei sunt Mircea Geoana si Florentin Gust. Teodor Melescanu se intretine cu colegii sai din tabara Puterii, dar si cu jurnalistii aflati pe hol.


12.30 - Toti cei 18 parlamentari care au fost prezenti la audieri au votat in favoarea numirii lui Teodor Melescanu la sefia SIE. Presedintele Comisiei pentru aparare a Camerei Deputatilor, Costica Canacheu, a declarat ca, in loc de aviz, comisiile de resort vor intocmi un proces-verbal care va fi inaintat plenului reunit.

"Ca urmare a protestului accentuat pe care colegii din Opozitie il efectueaza, nu sunt intrunite conditiile articolului 12, in sensul majoritatii fiecarei comisii prezente la aceste audieri. Suntem 18 parlamentari din totalul de 33 al celor trei comisii, asa ca avem o majoritate a numarului de parlamentari. Ca urmare, pe procedura pe care am avut-o si la audierea membrilor Guvernului, vom intocmi un proces-verbal a acestei reuniuni si ii vom inainta plenului concluziile noastre", a precizat Canacheu, citat de Agerpres.

12.12 - Audierile s-au incheiat, urmeaza votul in plenul reunit, la ora 13.00. Teodor Melescanu a declarat ca va tine cont de ceea ce i-au sugerat colegii din comisii, care au spus ca resimt lipsa de informatii cu privire la activitatea SIE. "Voi tine cont, imi propun sa joc rolul de interfata intre serviciu, care are rigorile lui, si Parlament si societate", a mai declarat acesta.

Ca principale prioritati ale mandatului sau la sefia SIE, Melescanu a anuntat imbunatatirea dialogului cu Parlamentul si cresterea controlului politic civil asupra serviciului, considerat "o chestiune de normalitate", dezvoltarea relatiilor cu serviciile similare din statele NATO si UE, atragerea de fonduri europene pentru Romania si continuarea procesului de modernizare a SIE, proces inceput de Mihai Razvan Ungureanu.

"Daca votul in plen va fi favorabil, intentionez sa vorbesc si cu domnul Ungureanu", a mai precizat viitorul director SIE.

In legatura cu absenta de la audieri si de la vot a colegilor sai din USL, acesta a comentat: "Inteleg ca e o criza parlamentara, e vorba de o decizie politica, dar nu cred ca SIE trebuie lasata fara conducere. Nu trebuie afectate interesele fundamentale ale Romaniei".

12.00 - In mai putin de o ora ar trebui sa se dea votul in plen, dar audierea lui Teodor Melescanu inca nu s-a incheiat. Conform TVR Info, in sala sunt prezenti 18 deputati si senatori din cei 33 de parlamentari care alcatuiesc cele 3 comisii.

11.11 - Presa a fost invitata sa iasa din sala, audierile continua.

11.10 - "Nu am fost informator al Securitatii, nu am facut parte din serviciile de securitate sau din alte structuri, detin certificat ORNISS", a precizat la sfarsitul prezentarii sale Teodor Melescanu, subliniind si faptul ca nu se afla, potrivit legilor in vigoare, in vreo stare de incompatibilitate.

11.00 - Presa este totusi invitata sa participe la inceputul audierilor. Teodor Melescanu isi face mai intai o scurta prezentare, mentionand aspecte din cariera sa profesionala, stiintifica si politica.


10.45 - Au inceput audierile. Ele se desfasoara cu usile inchise, iar avizul comisiilor este unul consultativ. Teodor Melescanu le-a spus jurnalistilor ca va da scurte declaratii la iesire, in care va prezenta obiectivele sale ca director SIE.

10.40 - Teodor Melescanu a declarat inainte de intrarea la audieri: "Nu cred ca la pregatirea si la experienta pe are o am vor fi probleme de fond, poate doar de procedura".

Acesta a mai spus ca a fost sunat de Traian Basescu in legatura cu numirea sa, punctand ca "asa se practica", si a recunoscut ca nu s-a consultat cu nimeni atunci cand a acceptat propunerea, explicand ca a considerat ca "e pacat sa fie intrerupta aceasta practica", a numirii sefilor de servicii de la Opozitie, asa ca si-a asumat-o personal, in conditiile lipsei de dialog intre presedinte si partidele din USL.

Teodor Melescanu a mai subliniat faptul ca, potrivit statutului PNL, este "foarte greu, daca nu imposibil", sa fie exclus din partid dupa ce s-a autosuspendat, si a comentat ironic la adresa lui Crin Antonescu: "Suntem un partid liberal, fiecare are dreptul la opinie, dar prevederile statutului sunt foarte clare si le-am urmat pas cu pas".

10.00 - Senatorul Petru Filip a precizat ca ordinea de zi a plenului reunit de la ora 13.00 cuprinde trei puncte: numirea directorului SIE, completarea componentei comisiei speciale a Camerei Deputatilor si Senatului privind controlul SIE si numirea unor membri in CNA.

Intrebat de jurnalisti ce se intampla cu audierea in comisia de control SIE, cata vreme Victor Ponta a anuntat ca presedintele ei, un senator PSD, nu o va convoca, Petru Filip a explicat ca regulamentul parlamentar "nu excede ceea ce spune Constitutia si celelalte legi", iar plenul Parlamentului este suveran si deasupra regulamentului.

"Intram in aceeasi discutie legata de audierea ministrilor, cand a fost investit guvernul Ungureanu. Cred ca vor fi prezenti, pentru ca discutam de trei comisii", a mai spus Filip.

9.50 - Vicepresedintele Senatului Petru Filip a anuntat ca s-a decis ca la ora 10.30 Teodor Melescanu va fi audiat de comisiile reunite de Aparare din Camera Deputatilor si Senat, precum si de comisia SIE. Cele trei comisii vor da un aviz consultativ, dupa care, la ora 13.00 se va merge in plen pentru a se da votul.

09.30 - Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat ca Birourile Permanente se reunesc pentru a convoca cele trei comisii care il vor audia pe Teodor Melescanu, apoi va urma plenul comun, care va vota.

In ceea ce priveste lipsa cvorumului in comisii, din cauza boicotului USL, Roberta Anastase a explicat inca o data ca avizul comisiilor este consultativ. "E o regula interna a Parlamentului, dar din punct de vedere constitutional, singurul care conteaza e plenul. (...)Constitutional, vorbim de un vot al plenului".

Teodor Melescanu, propus de presedintele Basescu la sefia SIE

O numire surpriza

Chiar daca desemnarea lui Teodor Melescanu de catre presedinte aparuse in presa, pe surse, inca de la pranz, acesta i-a spus in jurul orei 15.00 colegului sau Puiu Hasotti ca pe el personal nu il consultase nimeni.

Cu toate acestea, se pare ca Melescanu a fost contactat, iar el si-a dat acordul pentru a prelua sefia SIE, moment in care s-a si autosuspendat din PNL.

Nemultumit de "tradarea" lui Melescanu, Crin Antonescu a anuntat imediat ca este bine ca "a iesit de sub acoperire" si a precizat ca nu e nevoie ca senatorul sa se autosuspende din PNL deoarece va fi exclus la prima intalnire a forurilor decizionale ale partidului.

Crin Antonescu: Teodor Melescanu va fi exclus din PNL

Postul de director al SIE a ramas vacant dupa plecarea lui Mihai Razvan Ungureanu, pe 8 februarie, ca urmare a numirii acestuia in functia de prim-ministru.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8538 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
91 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Melescanu: Nici eu, nici Basescu nu am facut parte din servicii!

Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha!
Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha!
Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha!

 

Si Melescanu si Basescu au avut dreptate

Atunci cand, in urma cu 4 ani, Basescu l-a numit "securist" pe Mele, acesta i-a intors-o si a declarat ca "Basescu este securist".
Asta in urma faptului ca Basescu l-a facut mincinos si "aproape de abuzul de functie" pe Mele, pe atunci ministru interimar la justitie.

 

Mele..un liberal de exceptie...

Sa nu uitam ca Base a continuat traditia de la preluarea puterii...Maior si Mru erau din opozitie...

Iar Crinuzta a aratat ca sufera puternic de Ofticita Cronicizata...

Oare s-a trezit in sfarsit Lenesul national si a realizat ca a ramas puternic in offside ? Personal, nu prea cred, doar e repetent sadea, nu-i asa ? Pana si Poanta pare mai rezonabil...

 

Frequently given answers:

Mă bucur că diferite personaje incep să i le intoarcă peste nas lui "Líder Maximo" de Tulcea.
Lui Meleșcanu i-au găsit repede acuzații, dar celor de la Prahova n-au mai știut ce să le spună.

Opoziția nu poate da vina la nesfarșit pe Băsescu, pe vremea de-afară, pe flacăra violet și alte măscării care să le ascundă incompetența...

Puturosul National a primit uppercut-ul in barbie

Si a ramas masca...in timp Poanta rade si se face si el de fatada ca sufera, alaturi de Crinuzta...

iar electoratul traditional de joasa pregatire al USLasilor este derutat...cred ca unii au inceput sa realizeze ce paparuda de carton au pus in fruntea partidului...

Daca vor sa mai prinda Parlamentul...PeNaLii ar trebui sa-l sacrifice pe Lenesul National...altfel, nu-i vad prea bine...

Pai altceva.. ce ar putea sa spuna?

Doar s arecunoasca faptul ca acest Crin este pe-afarist rau de tot?!

Nu a facut parte din servicii

Doar e obisnuit sa "audieze", nu sa fie audiat.

Apropo de lenesul national.

Cand a fost ales presedinte al PNL, Crin Antonescu ne spunea ca PNL va face sub inalta sa carmuire un alt fel de politica. Sincer sa fiu m-am bucurat atunci. Speram ca in sfarsit s-a inventat politicianul onest, pragmatic, patriot, care nu va bajbai ca ceilalti politicieni damboviteni prin intuneric dupa un ciubuc, o capatuiala, ceva, ci ne va scoate pe toti la lumina, si vom fi si noi in sfarsit, in rand cu lumea buna. Nu-mi imaginam ca noul fel de a face politica a PNL se va transforma in slugarnicie fata de asasinii partidului. Intrand in cumetria USL impreuna ca comunistul Iliescu si securistul Voiculescu-Felix, Antonescu a devenit dintr-o mare speranta, o mare deziluzie. O deziluzie chiar mai mare decat Ion Iliescu. Si Iliescu era la un moment dat "salvatorul natiunii" si tot romanul, sau marea majoritate a romanilor il priveau pe Iliescu ca pe o icoana binefacatoare. Din pacate Iliescu nu a confirmat increderea si asteptarile noastre. A fost o mare deceptie, o mare dezuiluzie. Dar Iliescu ne-a tradat, ne-a mintit, ne-a dezamagit dar macar nu si-a tradat crezul. A fost si a ramas comunist. Pe cand Antonescu teoretic ar fi trebuit sa fie liberal. Dar de la liberalism la comunisto-securism este o cale lunga. Pe care un om inzestrat cu o minima inteligenta, o minima decenta si o minima omenie nu il poate parcurge. Niciodata.

Cand discutam de Servicii

Nu mai conteaza partidele.
Ele sunt simple acoperiri.
La fel si multe dintre personalitatile jurnalistice.
Baseku vrea sa mentina in continuare la putere in Romania baietii destepti daramati de epoleti.

 

@ LOOL

Ati luat-0o min barbie si doare rau, Ha ha ha !
Are Basescu ac cu care va coase cojocul !

SIE

Nu inteleg cum a putut Melescanu accepta propunerea lui Basescu de a conduce SIE.

Frequently given answers:

Poate că omul se consideră capabil să facă față unei funcții atat de importante.
Poate că a fost numit pe criterii de competenț-, nu de apartenență...

O fi competent omu'

Te-ai gindit la aspectul ăsta? Munca in acest serviciu nu e chiar bagatelă.

Uninunea Europeana ar trebui sa se intrebe pe cine

a primit in cadrul Uniunii,Romania stat de drept, sau Romania securistilor ceausisti,ai nomenclaturistilor UTC-isti, ai teroristilor internationali si ai contrabandistilor PDL-UNPR care prin crimia organizata condusa de ei terorizeaza intreaga Europa?

Un comportament mizerabil al domnului Melescanu!

Si o lovitura foarte dura data democratiei din Romania!
Ce mai conteaza asa-zise "audieri" si vot ale unui parlament profund ilegal, aflat in totala contradictie cu vointa exprimata prin alegeri a poporului roman?! Ce valoare au opiniile unor tradatori precum cei din UNPR, despre un tradator mai marshav decat ei?!
Urat sfarsit de cariera pentru un om aparent respectabil! Dar numai aparent!

 

Frequently drawn conclusions:

Carevasăzică, "ALTERNATOR", toți "opoziștii" sunt buni, cuminți, deștepți și democrați pană-i spun "NU" lui Antenescu, apoi calitățile devin "aparente", nu?!
Cum nu vedeți voi paiele din ochii altora de barnele dintr-ai voștri...

Dragă FAQ4... nu trebuie să-i judeci.

Este un acces de ciudă si neputintă. Neputinta de a gandi, de a avea idei proprii, de a spune NU lui Antonescu. S-a supărat Crin pe unu', păi ăla e o javră trădătoare care doar "aparent" mai e respectabil, fir-ar al dracu' de unpr-ist de 2 bani! Corect? Ce nasol pentru PNL! De fapt, corect e ce nasol e CRIN pentru PNL!

Felicitari Melescanu ,felicitari Basescu!

Rusine mascaradelor, liberalilor comunisti,care mananca

kk nostop pe ecrane si forumuri,desi sunt supra...

indopati cu acelasi material!

Basescu-un politician batran,rutinat,abil si consecvent

da sah la fiecare mutare!

Urmeaza matul!

sah

inca o miscare inteligenta din partea lui base pe tabla de sah...si o sa mai fie pana duce la distrugerea celui mai slab partid dintre cele mai importante in tara...

Vedem aici cum pupinc...portocalii isi dau "gaze" de bucurie,

Ei nu stiu ca acest melescurveanu, astazi va fi audiat de parlament, peste cateva luni ii va da poporul roman o "audiere" de nu se va mai scula de jos, dupa care va fi audiat oficial de justitie, si se va incolona in rand cu lacustele portocalii spre Jilava, fireste, pentru ca cine se aseamana se si aduna, nu-i asa ?

Dar daca si-ar fi cerut voie de la Antonescu

precum fata mare care isi cere voie de la parinti sa iasa prima data singura din casa la o inghetata cu un potential curtezan, ar fi fost oare scutit domnul Melescanu de inevitabila si imparabila, conform spuselor dumneavoastra, coliziuni cu Justitia? Pentru ca pana acum nu am prea sesizat la dumneavoastra banuieli ca domnul Melescanu nu ar fi chiar curat, din punct de vedere al moralitatii si legalitatii. Incepand de ieri, la un semn de la ferestrele GRIVCO, Melescanu este marele infractor si tradator al natiunii. Pai cu ce a pacatuit omul asta de ieri dimineata cand era bun, pana ieri dupa masa cand ati inceput sa tocati la el ca la patrunjel? Ca este profesionist, serois, patriot, un bun roman daca doriti, si asta a vazut-o pana si Presedintele? Nu stiam ca la PNL adevarul doare chiar atat de mult.

Draga domnule darnic00

V-am citit cu multa atentie comentariul, asa cum fac de obicei. Marturisesc ca am analizat indelungat si in amanunt cele spuse de Dvs in incercarea de a gasi puncte slabe. In final cred ca am gasit o greseala majora pe care o faceti, probabil in necunostinta de cauza. O sa incerca sa explic pe scurt: nu este vorba de patrunjel, este vorba de marar. In rest, oricat m-am straduit nu am reusit sa gasesc si alte hibe maxime, ca sa zic asa.

S-auzim de bine. :-)

Executorule !. Zii ca Melescanu e evreu !

Hai , sa te aud !

ALTERNANTZA

Esti pe langa subiect de la cap la coada. Ce lovitura data democratiei? Faptul ca Presedintele promoveaza un om al Opozitiei intr-o importanta functie in Stat este o lipsa de democratie sau o dovada incontestabila a existentei democratiei? Care "Parlament ilegal"? Toti membrii actualului Parlament au ajuns acolo in conditii strict legale si reprezinta cat se poate de legal pe cei ce i-au ales. Ce este ilegal in Parlament? Ilegal ar fi incasarea banilor nemunciti de catre USL, altceva nu vad ilegal la Parlament. Iar imoral ar fi prezenta celor situati pe locuruile doi, trei, patru, care au obtinut statultul de parlamentar in detrimentul celor care au castigat colegiul. Exemplu Crin Antonescu. Dar asta este doar imoral, nu si ilegal, ca legea a fost facuta astfel incat sa manance si gura lui Antonescu o paine. Nemuncita. Asa, informativ, mentionez ca toti parlamentarii PSD si PC sunt la fel de legal sau ilegal in Parlament ca si cei ai UNPR. Pentru ca si cei de la PSD si PC au intrat in Parlament pe listele Aliantei PSD plus PC, nu pe listele PSD si pe listele PC. Deci si parlamenarii PSD si PC au intrat in Parlament intr-o formatiune politica, iar acum activeaza in alte formatiuni.

zadarnic00

despre ce om al opozitiei ne vorbesti? nu este clar ca basescu a fost nevoit sa il desconspire? asta e, opozitia mai are de invatat. ce e mai trist este ca metodele folosite de presedinte sunt acceptate de o parte a roman'lor, chiar daca aceasta reprezinta sub sapte la suta.

Melescanu acuzat de dir.adj.al aeroport Otopeni .

Securistul Melescanu este acuzat si dovedit in fata autoritatilor americane ,sub juramant ,de catre director adjunt Vasilescu,ca alaturi de Traian Basescu ,pe atunci ministru al transporturilor a participat la traficul cu arme pt. terorismul international in noaptea de 16/17 .04 1998:

http://www.myspace.com/val2002

ttp://www.economist.com/node/10853742/comments

Nu pot sa-l sufar pe Melescanu ;

Si ce daca ?

Ceea ce fac acum postacii USL este QED

Care parlament, asta-i parlament?!

Daca ridica Toader degetul maimutzoii din PDL ridica si ei mana, voteaza...au uitat cine i-a trimis acol, care-i datoria lor fatza de cetatzeni!

 

@maxi

Nu i-ai trimis tu acolo maxi, tu i-ai trimis pe aialalti. Unde's aialalti? Vezi ca-s la sauna sau la coada la caserie. Dupa uni mai si doneaza din banii publici ... dar se pare ca pentru voi e bine ce fac. Sa fiti sanatosi.

Subscriu si intaresc cele scrise de tine, DOMIHARD

pentru reimprospatarea memoriei colegului maxi. Cei trimisi de NOI in Parlamentr sunt acolo si isi fac bine treaba. Cei trimisi de VOi nu va reprezinta, dar asta este problema voastra. Ai nostri ne reprezinta bine si cu cinste si in Parlament, si in Guvern si in administratiile locale. Pentru ca noi am stiut pe cine sa alegem. Daca ai vostri va dezamagesc este problema si responsabilitatea dumneavoastra, dragilor uselisti. Data viitoare sa fiti mai atenti la manuirea stampilei. Ca de acolo vi se trage.

Noi i-am trimis!

PDL a avut 30 procente imediat dupa alegeri!
UNPR nu exista, totzi sunt tradatori din PNL si PSD adica USL!
Asa ca Parlamentul nu respecta deloc ce a iesit la vot, si-au batut joc de noi...de aia UNPR-ul nu are decat 0.9%, mai putzin decat EBA...de exemplu..>!

Frequently given answers:

Cum le știi tu pe toate, mini-max.
Dar dacă UNPR e format din cei care-au plecat sătui să-l vadă pe Antenescu lingand cu sarg motanii?
Ce diferit se văd lucrurile din unghiuri diferite, nu?!

Exprim multumiri presedintelui Basescu pentru nominalizarea...

...d.lui Dr.Teodor Melescanu in functia de director SIE.

PNL si repetentul sau a tinut ,,sub capac,, un om de valoare.

Acum ati redat demnirarea si libertatea politrica unui om de valoare al Romaniei,pentru interesul Romaniei.
Va multumesc !

Ce activitate portocalie a epigonilor ce nu stiu

... ca 95 % din populatia Romaniei nu se uita pe internet
Articolul a fost publicat de ziare.com la: copy-paste
Marti, 28 Februarie 2012, ora 15:55
Sursa: Ziare.com
Autor: Camelia Badea
Articol citit de 4661 ori
si comentariile portocsliilor sunt de la 10.00.
melescanu,victima lui predoiu-tatal-sluga lui base nici nu era votat de parlament si gasca portocalie era multiorgasmica

Si Basescu a zis : - Lasati oamenii de valoare

Sa vina la mine ! Si oamenii de valoare au zis : Daca-i ordin , cu placere ! Si-au adaugat ( oamenii de valoare , binenteles ) : Sa ne traiesti , sefu ! ( si noi pe langa tine , pupati-as dreapta , ca darnic mai esti cu batranetile noastre de valoare ) .

Frequently asked questions:

Portocsliu, Pleoscar?!

Titlul articolului a fost "Melescanu (...) - LIVE" pentru că autoarea a inceput să relateze demersul odată cu inceperea audierii lui Meleșcanu, de pe la ora 9:00 și a incheiat adăugările la ora la care s-a editat textul ultima dată, respectiv 15:55.

Incompetența ta fără margini e intrecută doar de impresia bună pe care-o ai despre tine insuți, care la randu-i e surclasată doar de incultura ta infinită.

Hai pa & pu'! La pești cu tine!...

Pentru ziare.com

Cer scoaterea comentariului semnat de Maxi deoarece aduce insulte grave majoritatii parlamentarilor alesi democratic,numindu-i "Maimutzoi".
In acest mod Maxi,aduce injurii grave majoritatii cetatenilor romani care i-a votat!Teo

Stimata Te-0

Cere la base,sa nu promulge legea lustratiei aprobata la pachet cu numirea lui mele,prin care membri CC ai UTC nu sunt lustrabili.
lege pt boc si MRU
Ce gresala

Frequently given answers:

Și mai cere-i lui Băse', stimată Te-o, să aprobe un transplant de materie cenușie in cutia craniană a PleOscarului să aibă și el șansa lui de-a deveni puțin, oricat de puțin, coerent...

@semaca:
Este "pupa-i-ai" nu "pupai-ai".

 

CE MAI ??? OMUL E SUPERRR!!!

E cel mai tare... din parcare !!!!
Un singur lucru, nu-l recomanda !!
Dupa Codul muncii, trebuia sa fie de vreo 6 ani la PENSIE !!!
Adica sa plimbe nepotii prin Cismigiu !!!
Dar la o Romanie "gerontofila " ESTE PERFECT !!!!
Nu se "asorteaza cu guvernul... dar da bine la imagine..!!!
Sahul.. a fost.. dar nu stiu daca va fi si MAT !!!

 

Este pe departe mai bun decat "tineretul taurin" USL

Cand vorbeste Meleshcanu, spune ceva in care poti pune baza.
Cand deschid gura imberbii aia de la conducerea USL auzi doar mizerii, acuze si muuult zgomot de fond.
Varsta lui Melescanu nu este un impediment, atata vreme cat este lucid si stie ce vorbeste.
Poate voi ati prefera in locul lui vreun "valoros" cum este Mazare de exemplu?!

@FAQ2

- bine ca i-ai raspuns lu' oscar , ca vad ca citeste doar semnaturile la articole ! cu stima.

Frequently given answers:

Mă irită ăștia care se trezesc tarziu se uită la ceas și trag concluzia că le-a luat-o ceasu' inainte.
După PleOscar toată suflarea jurnaliștilor și a altor scriitori (că Leca și Anghel nu-s jurnaliști) ar trebui să aștepte pană binevoiește el să intre pe forum pentru a li se permită postarea articolelor și a altor texte (că Leca și Anghel nu scriu articole).
PleOscar e doar alt "bidon-gol", cum i se spune mai nou idolului său...

Romania nu mai este in dec.1989,securistii de care

se gata ca disperatul asasinul international Traian Basescu il vor parasi imediat ce vor considera ca a sosit momentul.Armata este deja in strada alaturi de romanii care cer salvarea tarii din mana criminalilor securistului Basescu si-n SRI sunt oameni ce nu vor mai suporta mult timp bataia de joc de la Cotroceni.Iata aici extras dintr-un raport de la ambasada SUA,via wikileaks.org /2010: "..Traian Basescu se mai bazeaza pe garda pretoriana" a serviciilor secrete, singurul domeniu unde s-a ingrijit sa nu se umble la salarii. Dar si oamenii aia au parinti, frati, veri, cumnati si, pe termen lung, sfarsesc prin a fi influentati de nemultumirea familiei, a prietenilor si a cunoscutilor. In plus, realizeaza si ei ca a lupta de partea pierzatoare intr-un conflict de tipul unei revolte populare inseamna, automat, pierderea statutului social dobandit cu greu si, la limita, chiar a vietii.
Logic, imi este greu sa cred ca amenintarile formulate azi de piticul Boc la adresa protestatarilor mai au vreo greutate. In momentul in care se va atinge masa critica, nimic nu va mai putea opri furia populara, iar lui Basescu si Boc le va mai ramane doar elicopterul. Care stim deja ca nu ajunge prea departe. Asa ca singura solutie pe care o mai au la dispozitie, daca vor sa evite soarta lui Dinca si Postelnicu (refuz sa cred ca i-ar mai putea ajunge destinul Ceausestilor in Romania totusi europeana a anului 2010) este sa arunce prosopul. Pana nu este prea tarziu..."

tavi49

Sa intelegem ca de ieri dimineata si pana ieri dupa masa domnul Melescanu a cumulat inca 6 ani de viata? Ca ieri dimineata nimeni nu era ingrijorat de soarta bietului om, care munceste in calitate de senator PNL la varsta de 71 de ani. Dintr-o data insa, ieri dupa masa, cand domnul Melescanu a decis sa se autosuspende din PNL pentru a prelua SIE omul s-a degradat rau de tot. Gata, este pensionar, este imoral, este nerecunoscator Presedintelui Partidului. Baieti, la mintea si constiinta dumneavoastra, asa, impaunata cu seceri si ciocane cum este ea, ce este mai important, mai nobil, mai inaltator chiar? Sa-ti slujesti Patria sau sa-l slujesti pe Crin Antonescu?

a

Darnic , mai bine te duci in pădure sa il cauti pe băsescu !

Sa-ti spun drept???

Cel mai tare ma sperie ideea asta cu "slujit Patria"!!!
Din aceasta cauza s-a umplut tara de "SLUJI", in loc sa creasca numarul "bunicilor" care sa-si plimbe nepotii prin Cismigiu, creste numarul "slujilor" care servesc patria pe bani publici, incalcind legile pe care ei insisi le-au aprobat.

@oscar

- citeste si articolu' nu doar semnaturile !

Esti usor penibil

Cum de nu te-ai gandit la varsta lui de plimbat nepoti prin Cismigiu, atunci cand a candidat la Senat?! Il iubea Antonescu, deci era corespunzător, corect? Aducea si voturi multe, că deh, omu' avea priză la electorat, sarm, se bucura de apreciere generală. Acum? Să-l impuscăm pe bunic!!!

Frequently corrected errors:

Erată 20:11
*pentru a li se permitE...

bafta

Mult succes domnule Melescanu ,deseara creapa gasca de la antena 3

 

Melescanu

Nu inteleg de ce ai accepta sa te supui lui Basescu.Sa accepti o pozitie care sa te compromita atat ca om politic ci si ca persoana.Ma declar dezamagit de faptul ca a acceptat propunerea de a conduce SIE.

 

Manu

Am retinut despre dumneata ca esti inca tanar si asta este un mare artibut. Candva, vei ajunge sa intelegi ceea ce astazi ti se pare de neinteles. De exemplu, domnul Melescanu, in calitate de sef la SIE nu este in slujba lui Basescu, ci este in slujba Romaniei. Ca si Basescu dealtfel. Si Presedintele Basescu este tot in slujba Romaniei. Si de aceea in aceste posturi si functii trebuie sa promovam oamenii cei mai buni. Iata, la Presedintie il avem pe Traian Basescu. Este cel mai bun pentru aceasta importanta functie. La guvern, Mihai Razvan Ungureanu. Cel mai bun. La SRI Maior. Tot cel mai bun. La SIE va fi Teodor Melescanu. Tot cel mai bun. Si inca in multe alte locuri avem oamenii cei mai buni. Asta in avantajul si spre binele Romaniei, nu al lui Basescu sau Antonescu. Intelegi acum Manu? Intai Romania, apoi celelalte.

Darnic 00

Excelent!Teo

SANCHI !

Să i-o spui lu MUTU că tu nu ai fost informator al Securitătii ! Toată lumea stie ! Asta este adevărata ta fată !

 

Maselica, eu va inteleg frustrarea.

Presedintele Basescu avea in PNL si alti informatori la Securitate, cu exceptia domnului Melescanu, pe care, teoretic ar fi putut sa-i propuna sef la SIE. De exemplu unul cu nume de cod Porumbacu. Dar problema este ca seful SIE trebuie sa cam taca si sa cam faca. Asa este eticheta acolo. Porumbacu nu se califica aici. Pentru ca el nu face dar nici nu tace. Nu face ca nu il lasa somnul, nu tace pentru ca nu il ajuta neuronul. Asa ca si de data aceasta Presedintele a ales bine.

Razboiul securistilor lui Basescu Traian impotriva Romaniei.

Numirea securistului sub acoperire din PNL la SIE este una din cele mai grave imposturi a asasinului international Traian Basescu,care recurge la minciuni si prefacatorii infractionale si nondemocratice pt.a arata SUA,NATO si U.E ca el Basescu ar fi presedintele Romaniei.In cazul numirii securistului Melescanu la SIE,luat de la opozitie fara ca Basescu sa se consulte cu USL,este o incercare de a se arata echidistant fata de toate partidele politice,o minciuna tipic securista.Concomitent cu aceasta minciuna ,Basescu prin "jurnalista" prostituata Scurtu Adina isi organizeaza pe 3 martie "miting " de sustinere,in capitala,cu cheltuirea altor sume considerabile de bani publici deoarece autocarele vor aduce "sustinatori" din toata tara,oameni care sunt mintiti ca fac o excursie la Bucuresti cu ocazia martisorului.ce urmareste asasinul securist basescu?urmareste ca violentele stradale sa-l determine ca pe 7 martie sa declare "stare de necesitate" si astfel mitingurile romanilor ce-i cer just demiterea ,judecarea si condamnarea sa fie stopate...

http://stareanatiunii.com/3-martie-2012-miting-pro-basescu.html/comment-page-1#comment-85998

Comentarii inadecvate semnate "Ulivia"

Atrag atentia ziare.com asupra comentariului semnat Ulivia,plin de injurii calomnioase la adresa unor persoane in frunte cu presedintele tarii:
-Presedintele Basescu este injuriat cu expresii scapate de sub controlul ueni persoane echilibrate psihic fiind numit:"asasin international","asasin securist"
-Dl.Melescanu este acuzat ca a fost "securist"in pofida certificatelor emise de organele competente ca nu a colaborat sub nici o forma cu securitatea!Ne aflam in fata unei calomnii flagrante
-jurnalista Scurtu Adina este numita "prostituata"
Mentinerea unor astfel de comentarii pe site-ul ziare.com implica o complicitate evidenta din partea responsabililor si finantatorilor acestui site!Teo

@meselica, esti atat de mic in...gandire incat poluezi grav ..

site-ul ziare.com. Omule,chiar nu realizezi situatia in care sunt Uslinosii in acest moment. Nu ai argumente dar turui prostii non stop.

Comentariile mele sunt sustinute de dovezi,

1.insusi Basescu traian recunoaste ca este un asasin international:Inregistrari cu Traian Basescu recunoscand:Falsificare de probe,Sechestrare de persoane,Incendiere de nave,Contrabanda in zone de razboi
http://stareanatiunii.com/traian-basescu-recunoaste-o-falsificare-de-probe.html
Voi,criminalii securisti ai lui Traian Basescu nu puteti impune tuturor roimanilor sa accepte criminalitatea si infractionalitatea savarsita in tara de Basescu si complicii lui:Ascultati vocea criminalului de la Cotroceni.
http://www.youtube.com/watch?v=R35X_jxIPN0
In ce o priveste pe impostoarea "ziarista"Scurtu Adina ,priviti-o aici goala ca o prostituata,aceasta este cea care-i "organizeaza mitingul criminalului Basescu pe 3 martie:
http://www.ziarelive.ro/stiri/adina-scurtu-a-pozat-topless-sa-scape-de-celulita.html

Sperjurul Melescanu a recunoscut ca are rol de

politruc securist in SIE,atunci cand a spus case ocupa de organizarea alegerilor??!!!Conf.legii 1/1998,legea de org. si functionare SIE,Art. 15. - Personalul Serviciului de Informatii Externe nu poate să facă parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori să desfăsoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităti in favoarea acestora.
Asadar securistul sperjur Melescanu se va ocupa de furtul voturilor in "exterior".

Oare se astepta cineva ca dl. Melescancanu sa recunoasca...

...deschis ca este ofiter sub acoperire?!
Dar, pe de alta parte, poate crede cineva ca, dupa 23 de ani lucrati in diplomatia ceausista, dl. Melescancanu ar fi putut sa NU fie ofiter sub acoperire?!
Dar, la urma urmei, cat mai conteaza chestia asta, odata ce dl. M. nu va fi decat un om de paie, "civil", in fruntea spionilor romani?!

 

?!?

Păi ce ai vrea să pună la servicii, florari? Zootehnisti?! A fi ositer acoperit sau deplin conspirat, esta o rutine?! Un act de trădare??!!! Sunt in slujba tării, as cum este orice ofiter din orice altă structură militară. Atat timp cat nu trădează Romania si-i aduce rervicii, este ok. Prea mare tam-tam pe subiectul ăsta. E firesc ca cineva care are habar cu ce se mănancă culegerea de informatii să fie numit in astfel de functii. A fost si Săftoiu acolo. Si? A vorbit gura fără el. Foarte multi isi dau cu părerea, dar habar nu au ce inseamnă Informatiile.

Basescu l-a recuperat la SIE pe securistul de serviciu TM.

Pacepa, Raceanu si Basescu: Melescanu e.s.t.e ofiter acoperit al securitatii.
"Dupa decembrie 1989, ofiteri conspirati ai Securitatii au reusit sa preia atat conducerea noilor servicii secrete ale tarii, cat si pe cea a MAE. Virgil Magureanu a devenit sef al SRI. Generalul Mihai Caraman a preluat SIE. Teodor Melescanu a devenit ministru de externe si a pastrat 80% din ambasadorii lui Ceausescu - majoritatea celor care imi fusesera subalterni in DIE", sustine Ioan Mihai Pacepa. La vremea respectiva ministru de externe in guvernul Vacaroiu, cel de-al treilea guvern de dupa Revolutie, Melescanu neaga ca ar fi fost agent acoperit al Securitatii: "Domnul Pacepa, ca orice cetatean, are dreptul sa isi exprime puncte de vedere si opinii care nu-l obliga decat pe dansul. E o opinie total falsa, dar pe care are dreptul sa si-o exprime". Teodor Melescanu a insinuat atunci ca Securitatea nu ar fi avut niciun motiv sa-l recruteze deoarece in 1978, anul defectarii lui Pacepa, era un "amarat de secretar III in cadrul Departamentului Organizatii Internationale - Sectiunea Tratate de dezarmare, in Ministerul Afacerilor Externe".
prima referire publica despre o posibila apartenenta a lui Teodor Melescanu la fosta Securitate ca ofiter acoperit a fost facuta de Mircea Raceanu, fost diplomat in perioada regimului Ceausescu si ultimul condamnat la moarte in Romania. in cartea "Infern ‘89" aparuta in anul 2000, Raceanu il indica pe Melescanu ca ofiter conspirat al fostei Securitati. si atunci Melescanu a respins destul de timid acuzatiile facute de diplomatul acuzat de spionaj: "e problema domnului Raceanu si se aplica exact ceea ce am spus si in legatura cu domnul Pacepa. dar domnul Raceanu era chiar asa o persoana importanta in serviciile secrete din Romania ca sa aiba acces la asemenea informatii?".
Interesant este ca si Traian Basescu l-a acuzat, la un moment dat, pe Melescanu a fost ofiter acoperit al fostei securitati, el declarand ca liderul pnl "vrea sa introduca securitatea in politica".
Pana acum, in PNL singurii sanctionati pentru relatiile cu securitatea au fost Mona Musca si Ioan Ghise, care si-au facut publice colaborarile cu aceasta institutie. Restul liberalilor cu asemenea probleme profita de faptul ca dosarele lor nu sunt cunoscute,dosite fiind la ordinul asasinului securist Traian Basescu.

http://soim.ro/story.php?title=basescu-l-a-recuperat-pe-securistul-de-serrviciu-melescanu-de-la-pnl-la-sefia-sie-1

ALTERNANTZA

Pana si la Opera, plasatorul, garderobierul, florarul, femeia de serviciu, trebuie sa se priceapa cat de cat la muzica, pentru ca altfel nu ar putea lucra acolo, ar intra in sala in timpul concertelor, ar baga aspiratorul in priza cand melomanii asculta muzica, etc. Asa si la Servicii. Reprosati domnului Melescanu ca ar fi fost ofiter acoperit sau inca mai este. Pai cum ati vrea dumneavoastra sa fie un sef de Servicii? Cine credeti dumneavoastra ca conduc Serviciile in toata lumea? Chiar credeti ca aceste Servicii, civile prin definitie dar supermilitarizate prin structura, pot fi conduse de dulgheri sau tinichigii?

"Serviciile"nu reprezinta interesul Romaniei.

De 3 ani "serviciile" sunt in mana teroristului international Traian Basescu cel care jongleaza cu siguranta nationala, cu interesele politice-economice ale Romaniei asa cum jongleaza cu prostituatele din stabilimentele lumii,sau cu terorsitii internationali atunci cand le vinde arme,droguri sau le plaseaza copiii"disparuti" din Romania sa le fie sursa de organe.numirea lui Melescanu la sefia SIE,este o insulta la adresa celorlalte servicii de informatii externe ale Europei,SUA care sunt obligati sa aiba "relatii cu un fost tradator al securiatii ceausiste.Se impune o intrebare la Bruxelles si la Strasbourg:cine a fost admisa in U.E si-n NATO,Romnaia stat de d rept,sau securistii ,UTC-istii,teroristii internationali ai lui Ceausescu nicolae?

Felicitari "darnmic 00"

Sunte-ti intr-o verva deosebita, si in acelasi timp deosebit de inspirat. Ca de obicei. In mod sigur USLINOSII nu au reprezentanti pe forum de valoarea Dv-stra. Tineti-o tot asa, iar cei care vor citi ziare.com pot face diferenta. Poate , la unii, li se v-a deschide mintea si vor scapa de educatia Antenei 3.
De altfel, ziare.com ar trebui sa promoveze dezbateri politice bazate pe argumente si nu pe injuraturi si minciuni scuipate de oameni fara discernamant.

a imbatrinit intr-o clipa

nu stiu de ce , dar dintr-o data melescanu a imbatranit brusc si a devenit un batran jalnic ...restul nu mai conteaza ... mi-e teama ca dupa colt il pandeste Parkinson , Alhzemeir ... sper sa iasa curand la pensie, succesul numirii in functie i-a luat deja mintile , altfel s-ar fi purtat elegant , e si el acum un golan intr-ale politicii si nu va face multi purici la sie

 

Paoi asa sunt toti

Cand sunt cu voi sunt perfecti, cand nu mai sunt cu voi .. peste noapte se strica si devin cei mai urati, rai samd.

INTREBATI ISRAELUL

daca Mosadul ofera date publice, cetatenilor si parlamentarilor din dotare?! Sau CIA-ul? Sau FSB-ul lui Putin? Oameni buni, este contradictie in termeni! Un serviciu de spionaj nu-si face publice actiunile!!!! Pentru ca daca si le-ar face, ar DISPAREA! Doamne, sfanta naivitate!

 

@parerea

- naivitate ! esti delicat.

Teodor Melescanu, noul sef al Serviciului de Informatii Externe.

Multi spun că era mai potrivit Dan Voiculescu, practic venea ca "turnat". :))

 

Nu cred că se potrivea

Voiculescu apartinea unei structuri administrative a securitătii, neoperative, avea influentă dar nu si experientă in munca de contrainformatii sau in culegerea de informatii. Cu sigurantă i-ati ascultat de nenumărate ori vorbind la TV pe ambii. Cred că este o mare diferentă intre discursurile celor doi. Din toate punctele de vedere si in avantajul lui Melescanu. Asta pentru misto-ul dv. Acum, dv. fiind (văd eu) un cunoscător al domeniului, cine credeti că s-ar fi potrivit in această functie?

putea fi...

...scos de la cutie un General cu merite deosebite si astfel imaginea per ansamblu cred ca era mai buna si nu dadea nastere la polemici pe acest subiect...dar la noi totul trebuie politizat indiferent de sectorul de activitate...te intreb, cand acesti dinozauri nu vor mai fi, vom ramane fara conducatori ?!?

SUCCES, D-LE MELESCANU,

in demersul protejarii intereselor Romaniei in lume!

 

Care lume ar acepta sa aiba relatii oficiale cu un securist

comunist din Romania,acuzat ca a supravegheat [ersonal traficul cu are pe aeroportul Otopeni cot la cot cu Basescu tarian,complicele lui viktor bout?gluma se ingroasa, sa nu credeti ca infractionalitatea internationalizata a mafiei regimului Basescu este acceptata international.

http://www.myspace.com/val2002

VORBESTE SOVA,

comisarul la "Realitatea"! Au luat un sut cu Legea Lustratiei votata azi, de nu-si aduc aminte din ce s-au luat! Este asa de cuminte la glascior, comisarul bolsevic, de nu-l recunosti!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor